16 Şubat 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Asya-Pasifik ülkeleri için açıklanan makro-ekonomik göstergelerinin yanında, küresel piyasalar bugün Yunanistan’ın borçları için gerçekleştirilecek toplantıya odakladı. Günün ilk saatlerinde Japonya’nın resesyondan çıkması ve ülke ekonomisine ilişkin yapılan açıklamalar ile Yen’de izlenen değer kazanımları dikkat çekerken, Yunanistan’ın bugün Avrupalı ortakları ile yapacağı görüşmelerde uzlaşma sağlanmasına ilişkin iyimserlik, endeksler tarafında hafif de olsa alımlara destek oluyor. Bugün Avrupa cephesinde dikkatler Euro Bölgesi yetkililerini bir araya getirecek toplantıdan Yunanistan adına bir anlaşma çıkıp çıkmayacağına çevrilecek. İçeride ise işsizlik verileri yatırımcıların merceği altında yer alacak.

“Japonya resesyondan çıktı”

Geride kalan yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde art arda daralan Japonya ekonomisi için bu sabah açıklanan dördüncü çeyreğe ait rakamlar, ülkenin durgunluktan çıktığına işaret etti. Ancak, çeyreklik bazda %%0.6 büyüme kaydeden dünyanın en büyük ikinci ekonomisi, piyasa beklentilerinin altında bir büyüme performansı gösterdi. Bu veriye rağmen Yen tarafında yeni haftanın ilk işlem saatlerinde değer kazanımlarının etkili olduğunu gördük. Özellikle, geride kalan hafta Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ), ülkenin para biriminde daha fazla değer kaybının gerçekleşmesi halinde, bunun güveni sarsabileceğini ve ekonomiye zarar verebileceğini düşündüğü yönünde spekülasyonlar, Yen’de yükselişlerin izlenmesine neden olmuştu. Japon ekonomi bakanının, ülkenin deflasyondan çıkması için şartların elverişli olduğunu söylemesi ile BOJ’un ve hükümetin daha fazla teşvik uygulamaktan kaçınacağı yönündeki beklentiler ağırlık kazandı ve Yen yükselişlerine yeni günde de devam etti.

“Gözler Yunanistan’da”

Bugün Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, Euro Bölgesi’ndeki meslektaşları ile ülkesinin borçlarını ödemesi konusunda uzlaşma sağlamaya çalışacak. Geride kalan hafta gerçekleştirilen görüşmelerde bir anlaşma zemini sağlanamamıştı. Yetkililerin hafta sonu da dahil olarak, bugünkü görüşler öncesinde temaslara devam ettiği ve tarafların birçok konuda anlaşmaya vardığı belirtiliyor. Ancak Varoufakis, nihai bir anlaşma için bugünkü toplantının önemli olduğunu söyledi. Yunanistan’ın mevcut kurtarma paketinin süresi bu ay sonunda doluyor ve bunun öncesinde yetkililer, Yunanistan’a zaman kazandıracak değişiklikler ve olası bir yeni kurtarma paketi için “köprü anlaşma” olarak isimlendirilen bir uzlaşma arayışı içerisindeler. Bugün Yunanistan için bir anlaşma sağlanamaması halinde piyasalarda endişeler yeninden gündeme taşınabileceği için piyasalar dikkatle bugünkü Eurogroup toplantısını izleyecekler diyebiliriz.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Yunanistan için yapılan görüşmelerden anlaşma çıkacağı yönündeki iyimserlik Euro’nun yeni hafta yukarı yönlü başlamasına destek olan faktörler arasında yer alırken, Dolar endeksinde, Avrupa’nın ortak para biriminde görülen yükselişler aşağı yönlü baskı yaptı. Yen, BOJ’un para politikasını daha fazla genişletmekten kaçınacağı söylentileri ile değer kazanırken, Yeni Zelanda Doları, perakende satış verilerinin piyasa beklentilerini aşması sonrasında hafta yükseliş ile başladı. ABD’de sondaj çalışmalarının hız kesmesi ile yükseliş kaydeden petrol fiyatları yeni haftaya da yukarı yönlü hareketler ile başlarken, son değer kazanımlarına tutunmaya çalışıyor. Libya’da, devletin petrol şirketinin, tesislere yapılan saldırılıların yetkilerce önlenememesi halinde üretimi durduracağını açıklaması da yükselişlerde etkili oldu. Çin’de kredilerin büyüdüğünün görülmesi Asya-Pasifik para birimlerine genel olarak yükseliş getiren önemli faktörler arasında yer aldı.

Bugün ekonomik takvim veri akışının zayıf olmasının yanında ABD piyasalarındaki tatil, işlem hacimlerinin bir miktar zayıf kalmasına nede olabilir. Ancak içeride işsizlik verileri ve küresel piyasalarda da Yunanistan ve Ukrayna’ya ilişkin gelişmeler arlık fiyatlarına yön verebilir.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – İşsizlik Oranı; Son dönemlerde genel olarak piyasa beklentilerinden daha olumsuz bir tablo çizen sanayi üretimi ve büyüme oranı gibi rakamların ardından Türkiye ekonomisinin gidişatına ilişkin bilgiler verecek işsizlik oranı verisi, yurtiçi piyasalarda haftanın ilk işlem gününde yakından izlenecek. İlgili datanın bir saat sonrasında ise bütçe dengesi rakamları takip edilecek. Üç dönemdir çift haneli seviyelerde açıklanan işsizlik oranı, son olarak Ekim döneminde (Üç aylık ortalama) %10.4 seviyesinde gerçekleşti ve iki basamaklı sayılarda kalmaya devam etti. Türk Lirası ve BIST-100 endeksi, işsizlik oranının sonucuna göre fiyat değişimleri gösterebilirler.

Euro Bölgesi – Eurogroup Toplantısı; Yunanistan’daki yeni hükümetin, mevcut kurtarma planı ve kemer sıkma önlemleri ile yoluna devam etmek istememesi, Avrupa tarafında balkan ülkesini son haftalarda gündemin üst sıralarına taşıdı. Bir köprü anlaşma ile borç yükünü hafifletmeye çalışan Yunanistan, geride kalan hafta yapılan Eurorogroup toplantısında Avrupalı ortaklarına kendi planını sundu. Her ne kadar görüşmelerden bir anlaşma çıkmasa da, haftanın ilk gününde gerçekleştirilecek temaslar için umutlar canlı kalmaya devam etti. Yunanistan ve diğer ülkelerin maliye bakanları arasında gerçekleştirilecek yeni görüşmeler ile ülkenin borçları konusunda bir uzlaşmaya varılıp varılmadığı yakından izlenecek. Toplantıdan çıkacak sonuçlar ve yapılacak açıklamalar Euro ve Avrupalı finansal araçların fiyatında etkili olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Pazartesi

Zaman Haber Beklenti Önceki

ABD Piyasaları “Başkanlar Günü” Nedeniyle Erken Kapanış

Kanada Piyasaları “Aile Günü” Nedeniyle Kapalı

10:00 TRY Türkiye Üç Aylık İşsizlik Ortalaması (Kas) 10,5% 10,4%

11:00 TRY Türkiye Bütçe Dengesi (Oca) -11,30B

12:00 EUR Ticaret Dengesi (Ara) 21,3B 20,0B

EUR Eurogroup Toplantısı

13:00 EUR Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Aylık Raporu

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde EURUSD paritesinin 1.1400 seviyesi üzerinde kalmaya çalıştığını görmekteyiz. Parite hareketlerini incelediğimizde 1.1270 – 1.1365 aralığındaki ALICILAR ile 1.1455 – 1.1535 aralığındaki SATICILARIN kıyasıya bir mücadele içerisinde olduğunu görmekteyiz. Özelikle bu tür zamanlarda makro-ekonomik gelişmelerin etkisi mevcut işlem stratejileri hakkında detaylı bilgilerin oluşmasını sağlayabilir. Bu nedenle de hafta içerisindeki önemli makro-ekonomik veriler dikkatle takip edilmelidir.

Kısa vadeli olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1.1365 destek noktası üzerinde seyrin sürdüğünü görmekteyiz. Parite eğer 1.1365 destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse kritik bölge olarak takibini sürdüreceğimiz 1.1455 – 1.1535 bölgesine doğru ilerlemek isteyebilir. Özellikle bu bölge, mevcut yükselişler tamam mı devam mı sorusunun cevabı için dikkatle takip edilmelidir. Düşüşlerde yer almak isteyen Foreks işlemcisi ise 1.1365 desteğinin aşağı yönlü kırılması takip edilmelidir.

Pivot: 1.1365
Destek: 1.1390-1.1365-1.1325
Direnç: 1.1455-1.1485-1.1535

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Carney’in gerçekleştirmiş olduğu enflasyon raporu sunumu ve bu sunumdaki açıklamaları ile birlikte önemli bir yükseliş kaydeden GBPUSD paritesi gerek 34 günlük üssel hareketli ortalama üzerindeki art arda günlük kapanış gerekse 1.5350 seviyesi üzerindeki hareketlerle 24 Temmuz 2014 tarihinden beri devam eden düşüş trendinin sonlanmasına neden oldu. Bu tutum özellikle önemli tepki alımı düşüncesinin önümüzdeki süreçte ön planda oluşmasına katkı sağlayabilir. Bu bağlamda da GBPUSD paritesi için kısa vadeli yeni bir döneme başladığımızı ifade edebiliriz.

Kısa vadeli olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde 1.5370 destek noktası göze çarpmaktadır. Parite eğer 1.5370 destek noktası üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü çıkışlarını 1.5480 – 1.5545 bölgesine taşıyabilir. 1.5370 öncesindeki ilk destek noktası ise 1.5415 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5370
Destek; 1.5415-1.5370-1.5341
Direnç; 1.5445-1.5480-1.5545

USDTRY ANALİZİ

2.5143 seviyesi test edildikten sonra gerçekleştirilen kar realizasyonu + tepki satışları ile birlikte önce 50 periyotluk basit hareketli ortalama ardından da mevcut yükseliş trendinde kanalın alt noktası olan 2.4520 seviyesine yaklaşan kur, yeni haftanın ilk işlem gününde 2.4590 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Kur hareketlerini incelediğimizde 2.4520 destek noktasının kritik bir seviye olduğunu, 2.2720 seviyesinden başlatılan yükseliş rallisinin bu destek noktası ile devam ettiğini görmekteyiz. USDTRY eğer 2.4520 destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse 2.5143 seviyesinden başlayan tepki satışı + kar realizasyonunun sonlandığına ilişkin önemli sinyaller alabiliriz. Bu da 50 periyotluk basit hareketli ortalama olan 2.4680 başta olmak üzere 2.4825 ve 2.4970 gibi bariyerlerin hedeflenme ihtimali güçlenebilir. 2.4520 desteğinin altındaki olası hareketlerde ise mevcut kısa vadeli yükseliş trendinin sonlanacağına ilişkin düşünceler gündeme gelebilir. Bu da 2.3915 seviyesine doğru olası düşüşlerin habercisi olabilir. Bu bağlamda da bugünkü hareketler dikkatle takip edilmelidir. Genel görünüm, 2.4520 destek noktası üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 2.4520
Destek
: 2.4520-2.4290-2.4105
Direnç: 2.4680-2.825-2.4970

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde yükseliş baskısının sekteye uğramasına karşın, İchimoku bulutunun üst sınırında sınırlı kalan bir satış baskısı gördük. Yeni haftayla birlikte sınırlı da olsa yükseliş çabası dikkat çekiyor. Gün içerisinde, bulutun güncel sınırı olan 2,7950 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda 2,8200 ve 2,8300 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar arasındadır. Olası geri çekilmelerde 2,7950 seviyesinin kırılması düşüş baskısının başlaması için tek başına yeterli olmayabilir, ancak bu durum yükseliş baskısının sınırlanmasına neden olarak kısa vadeli düşüş baskısının ağırlık kazanmasında rol oynayabilir.

Pivot: 2,7950
Destek:
2,8090 – 2,7950 – 2,7800
Direnç: 2,8200 – 2,8300 – 2,8420

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinin karar aşaması olarak ifade ettiğimiz 118,40 – 119,20 bandının dışına çıkmayı başaramadığını görüyoruz. Gün içerisinde 118,80 seviyesinin altında düşüş baskısının etkili olabilmesi için öncelikle 118,40 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu durumda 118,00 ve 117,60 gibi seviyeler tekrar hedeflenerek kısa vadeli düşüş baskısı ön plana getirilebilir. Paritenin bu süreç içerisinde yükseliş genel görünümünü koruması nedeniyle 118,40 seviyesinin kırılamaması ve 4 saatlik kapanışların bu bölgede ısrarcı oluşu yukarı yönlü baskıyı öne çıkarabilir. 118,80 seviyesinin geçilmesi durumunda 119,20 seviyesi hedeflenebilecekken, kalıcı yükseliş beklentileri için 119,20 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış takip edilmelidir.

Pivot: 118,80
Destek:
118,40 – 118,00 – 117,60
Direnç: 118,80 – 119,20 – 119,60

EURJPY ANALİZİ

Paritenin etkili bir yükseliş gerçekleştiremeyerek karar bölgesi olarak ifade ettiğimiz 134,70 – 135,35 bandına dahil olduğunu görüyoruz. Gün içerisinde, yükseliş trendinin sınırını oluşturan 134,70 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek yükselişlerde 135,35 seviyesi üzerinde kalma çabası ve 4 saatlik kapanışlar, 136,62 seviyesine ulaşma isteğini artırabilir. Paritenin 134,70 seviyesi altında peş peşe gerçekleştirebileceği iki adet 4 saatlik kapanış iste 133,60 seviyesine yönelebilecek baskıyı canlandırabilir.

Pivot: 134,70
Destek: 134,70 – 134,13 – 133,60
Direnç: 135,35 – 136,00 – 136,62

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde tepki alımlarının güne etkili başladığını görsek de, yaklaşık 3 haftadır düşüş yönlü genel görünümü destekleyen 0,7840 – 0,7880 bandının güncelliğini koruduğunu görüyoruz. Gün içerisinde, gri ile belirttiğimiz bu bölge altında düşüş baskısının ön plana çıkması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek satışlarda 0,7760 ve 0,7723 seviyeleri hedeflenebilecekken, özellikle 0,7723 seviyesi altındaki 4 saatlik kapanış paritenin 6 yılın dip bölgesine yönelik baskısının netleşmesine neden olabilir.

Paritenin gün içerisinde olası yükselişleri 0,7840 – 0,7880 bandı ,ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskısı oluşabilir. Kısa vadeli yükseliş baskısına ilişkin etkili bir beklenti oluşturabilmek için 0,7880 bandı üzerinde peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleşmesi gerekmektedir.

Pivot: 0,7840
Destek:
0,7760 – 0,7723 – 0,7695
Direnç: 0,7800 – 0,7840 – 0,7880

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde kırmızı yükseliş trendinin kırılması sonrasında satış baskısının etkinlik kazandığını görmüştük. Bununla birlikte daha uzun vadede etki gösteren mavi yükseliş trendine ulaşma isteği karşımıza çıkmıştı. Gün içerisinde, 1,2455 seviyesi altında kısa vadeli düşüş baskısı etkili olabilir. Gerçekleşebilecek satışlarda 1,2325 seviyesi hedeflenebilecekken, daha kalıcı bir beklenti için 1,2325 seviyesi altında gerçekleşebilecek peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış takip edilmelidir. Öte yandan 1,2325 seviyesinin hedeflenememesi ve kırılamaması, gerçekleşebilecek her düşüşün yeni bir alım baskısıyla karşılaşma potansiyelini yükseltmektedir. 1,2455 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanış kırmızı yükseliş trendine ulaşma çabasını canlandırabilir. Ancak kalıcı bir beklenti için 1,2545 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlar izlenmelidir.

Pivot: 1,2455
Destek:
1,2390 – 1,2325 – 1,2250
Direnç: 1,2455 – 1,2490 – 1,2545

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol 54-58 dolar aralığındaki hareketini 58-64 dolar aralığına taşıma durumunda. 58,40 seviyesinden geçen klasik destek ve 50 günlük hareketli ortalama aşıldı , 64 dolar direncine doğru hareket devam ediyor. Gün sonu kapanışlar 58,40 seviyesi üzerinde olduğu sürece 64 dolar hedefi korunabilir. 64 dolar seviyesinin aşılması halinde ise hedef 70 dolar seviyesi olabilecektir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 60,73 ilk direnç 62,20 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 62,93 seviyesi aşılırsa 64,24 seviyesi hedeflenebilir. 60,00 seviyesi altına inilmesi halinde ise 58,69 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 60,74
Destek:
60,73-60,00-58,69
Direnç: 62,20-62,93-64,24

HAM PETROL ANALİZİ

Daha önceki analizlerimizde Ham Petrol için Çift Dip Formasyonu üzerinde durmuş, 50.70 – 50.90 bölgesi üzerindeki hareketlerin mevcut formasyonun tamamlanması için önemli olduğu vurgusunu yapmıştık. Ham Petrol fiyatı ilgili bölgeyi geçtikten sonra önemli bir yükseliş kaydetti ve bu tutum formasyon gereği 53.94 bariyerinin yeniden hedeflenmesini sağladı. Böylelikle formasyonun da tamamlandığını görmekteyiz. Önce çift tepe daha sonra da çift dip şeklinde etkisini hissettiren formasyonlar bundan sonraki süreçte devamını getirecek mi? Yani üçlü – dörtlü dip ya da tepe gibi formatla devam edecek mi sorusunun cevabını aramaktayız. Bu bağlamda da olası dönüşler bu şekilde bir düşünce yapısını oluşturabilir.

Peki, gün içi beklenti nedir?

51.75 destek noktası günün en önemli seviyesi olmakla birlikte Ham Petrol fiyatının bu seviye üzerindeki hareketleri pozitif olarak algılanabilir. Böyle bir durumda 55.05 ve 56.46 gibi bariyerlere ulaşılabilir. Düşüşlerde yer almak isteyen Forex katılımcıların ise 51.75 desteğinin aşağı yönlü kırılmasını bekleyebilir. 51.75 öncesindeki ilk destek noktası ise 52.65 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 50.70
Destek: 52.65-51.75-50.70
Direnç: 55.05-56.46-57.56

ALTIN ANALİZİ

1306 seviyesinden başlayan aşağı yönlü rallinin bazı bölgelerde tepkisel hareketler gerçekleştirdiğini ancak mevcut düşüş isteğinin hız kesmeden devam ettiğini görmekteyiz. 1216.50 bölgesine doğru geriledikten sonra tepkisel bir dönüş hareketi kaydeden ve bu hareket ile mevcut düşüş trendinin kontrol noktasına yaklaşan Altın için 1238.70 direnci önemlidir. Altın eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskısını kanalın alt bölgesi olan 1210-1205 aralığına kadar devam ettirmek isteyebilir. Tepki alımı konusunda daha istekli bir hareket oluşturacağını düşünen Foreks yatırımcısı ise 1238.70 direncinin geçilmesini beklemelidir.

Pivot: 1238.70
Destek: 1223.00-1216.50-1210.00
Direnç: 1238.70-1245.70-1254.70

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte geçen haftanın son işlem gününde 17,20 direncinin üzerine çıkıldı. Gün sonu kapanışlar 17,20 seviyesi üzerinde olduğu sürece en yakın hedef 17,70 seviyesi olarak görülüyor. Grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen 50 günlük ortalama üzerinde kalınması kısa vadede güçlenme işareti olarak yorumlanabilir. Uzun vadede yükseliş beklentisinden bahsedebilmek için yine grafikte yeşil çizgi ile gösterilen, bugün için 17,83 seviyesinden geçen 200 günlük hareketli ortalama aşılmalı. Günlük bazda 17,20 seviyesi ilk destek olarak kabul edilebilir. 16,70 seviyesi ise kısa vadeli güçlü destek görünümünde.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 17,17 ilk direnç 17,50 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 17,67 seviyesi geçilirse 17,95 seviyesi bir sonraki hedef olabilir. 17,01 seviyesinin altına inilmesi halinde 16,72 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot : 17,20
Destek:
17,17-17,01-16,72
Direnç: 17,50-17,67-17,95

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1274 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz