3 Mart 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

ABD ekonomisine ilişkin makro-ekonomik göstergeler ile yön arayan küresel piyasalarda, Wall Street endekslerindeki yükselişin ardından bu sabah Asya borsalarında karışık bir seyir izleniyor. Emtia fiyatlarında izlenen dalgalanmanın yanında, Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz beyanatı ve Japon Yen’in de görüşen yükseliş dikkat çekerken, yatırımcıları Avrupa seansında yayımlanacak verileri izlemeye devam edecekler. Özellikle yurtiçinde enflasyon rakamları mercek altında yer alacak.

“RBA’dan yine sürpriz karar”

3 Şubat’ta gerçekleştirdiği yılın ilk para politikası toplantısında faiz oranını 25 baz puan indirerek piyasaları şaşırtan RBA, bu sabah da, indirim beklentilerinin aksine politika faiz oranını değiştirmeyerek sürpriz yaptı. Petrol fiyatları öncülüğünde son aylarda düşüş kaydeden emtia fiyatlarının kıta ülkesinin ekonomisini zorlaması sonrasında, para politikasını genişletici yönde adım atan Avustralya Merkez Bankası’nın faizi %2.00 seviyesine indirmesi bekleniyordu. Ancak, düşük faizlerin konut fiyatlarını artıracağı endişesinin öne çıkması ile art arda faiz indirimleri yapmaktan kaçındığı düşünülen Banka’nın, son faiz indirimini Şubat ayında yaptığı düşünülmüyor. Yılın ilerleyen aylarında yeni indirimler yapması beklenen RBA’nın şimdilik beklemede kalması, ülkenin para biriminin son zamanlardaki kayıplarını, Banka’nın Başkanı Stevens’ın avantaj olarak kullanarak beklemede kalmış olabileceği piyasalarda konuşulanlar arasında. RBA’nın faizde bir değişiklik yapmamasının ardından Avustralya Doları’nda yukarı yönlü hareketler izlendi.

“Stok verileri öncesinde petrol”

ABD’den bu hafta açıklanacak stok verileri öncesinde dün, Wall Street seansının açılışı sonrasında yükseliş kaydeden petrol fiyatları daha sonra bu kazanımlarının bir kısmını geri verdi. Bu gece yayımlanacak Amerikan Petrol Enstitüsü’nün (API) rakamları sonrasında yarın, Enerji Bilgi Dairesi’nin (EIA) resmi stok verilerine ilişkin beklentiler petrol fiyatlarında etkili oluyor. ABD tipi ham petrol stokların artış hızında yavaşlama olabileceği ve sondaj kulelerinin azalacağı düşüncesi ile yükseliş kaydederken, sonrasında ise geri çekilmeler yaşadı. Brent petrol tarafında ise ilgili yükseliş cansız kaldı.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Avrupa seansı içirişinde Almanya PMI ve Euro Bölgesi enflasyon verileri ile destek bulmaya çalışan Euro, sonrasında Dolar endeksindeki yükseliş ile ABD’nin para birimi karşısında değer kaybetmişti. Asya seansı içerisinde Dolar’da görülen geri çekilmeler bu sabah yine pariteler tarafında etkili olurken, Avustralya Doları, RBA’nın faiz indirim kararı almaması ile yükseliş kaydetti. Güne ABD borsalarına eşlik ederek yükseliş yönlü başlayan Nikkei endeksi, seansın ilerleyen aşamalarında bu seyrini koruyamamış gibi görünüyor. ABD seansında güç kaybeden Yen, Japon borsasındaki geri çekilmeler ile değer kazandı. Türk Lirası ise yayımlanacak enflasyon verileri öncesinde Dolar karşısında rekor düşük seviyelere yakın. Altın’da, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışına ilişkin beklentilerin getirdiği düşüşler tepki alımları ile cevap bulurken, petrol fiyatlarında da ABD’de stoklara ilişkin rakamlar öncesinde önemli fiyat değişimleri izlendi.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – Enflasyon Oranı (CPI); Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), “faiz indirim stratejisi ile enflasyon oranındaki düşüş” arasındaki ilişki üzerine son haftalarda nispeten yoğun açıklamalarda bulunması, tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE - CPI) değişimleri yurtiçi piyasalar için çok daha önemli bir hale getirdi diyebiliriz. Ocak ayında %7.24’e gerileyen enflasyon oranı, TCMB’nin daha önceden ifade ettiği 1 puanlık düşüşten daha az gerileme kaydederek, Banka’nın ara bir toplantı yapmasının önüne geçmişti. Söz konusu rakamın beklentinin altında açıklanması halinde, TCMB’nin daha hızlı bir faiz indirim rotası izleyebileceği beklentisi destek bularak Türk Lirası’nda düşüşler izlenebilecekken, tahminlerin üzerinde kalacak bir rakam, Banka’nın faiz indirimlerinden uzaklaşacağı düşüncesi ile Lira’ya alımlar getirebilir. Piyasalarda özellikle yıllık TÜFE verisinin yakından izlendiğini ifade edebiliriz.

İngiltere – Yapı PMI; Haftanın ilk işlem günündeki imalat göstergesinin arından, İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) faiz beyanatı öncesinde izlenecek rakamlar arasında yapı PMI verisi de bulunuyor. Sterlin’in hassas olduğu PMI verileri arasında dikkat çeken ve inşaat sektöründeki gelişmeler hakkında bilgi verecek olan data, piyasalar tarafından dikkatle takip edilecek. 2014 Eylül için yayımlanan 64.2 seviyesindeki rakam, ilgili yılın en yüksek ikinci göstergesi ve aynı zamanda son 8 ayın da en iyi datasıydı ancak, ilgili verinin Ekim, Kasım ve Aralık aylarında art arda gerilediği görüldü. Ocak döneminde ise imalat PMI üç ay sonra ilk kez yükseliş kaydederek, piyasa beklentilerini de aştı. Öngörülenin üzerindeki bir yapı PMI, Sterlin’e yükselişler getirebilecekken, tahminin altındaki rakamlar ada ülkesinin para biriminin değerinde kayıplara yol açabilir.

İngiltere – BOE Başkanı Carney’nin Konuşması; İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) 12 Şubat’ta yayımlanan enflasyon raporunun sunumunu yapan Başkan Mark Carney’nin haftanın ikinci işlem gününde gerçekleştireceği konuşma, küresel piyasalarında yakından izleyeceği gelişmeler arasında yer alacak. Hazine’nin seçilmiş komitesi karşısında ülkenin para biriminin değerlendirmesini yapacak Carney’nin, özellikle politika faiz oranına ve enflasyona ilişkin değerlendirmeleri öne çıkabilir. Başkan son konuşmasında, ada ülkesinde son aylarda gerileyen enflasyonun geçici olacağı düşüncesinin altını çizmiş, yılın ikinci yarısında tüketici fiyatlarının yükselişe geçeceğine inandığını belirtmişti. Carney’nin bu konuşması ile birlikte Sterlin’de, BOE’nin faiz artırımına ilişkin inancın artması sonucu yukarı yönlü hareketlerin hız kazandığı görülmüştü.

Kanada – Büyüme Oranı (GDP); Petrol fiyatlarında görülen son aylardaki gerileme, ilgili emtia en önemli ihracat kalemlerinden bir olduğu için Kanada’nın finansal araçları üzerinde baskı yaratmış, ülkenin para biriminde de kayıpların izlenmesine neden olmuştu. Kasım ayında %0.2 daralan Kanada ekonomisinin Aralık dönemine ilişkin GDP verisi, haftanın ikinci işlem gününde küresel piyasaların gündeminde yer alacak önemli rakamlar arasında dikkat çekiyor. Kanada Merkez Bankası’nın (BOC) son toplantısında sürpriz bir şekilde faiz indirerek, enflasyon ve büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etmesinin sonrasında ilgili GDP verisi merakla takip edilecek.

Kanada – Hammadde Fiyat Endeksi (RMPI); Kanada ekonomisindeki gelişmeleri izleyebilme adına mercek altına alınan makro-ekonomik göstergeler arasında yer alan hammadde fiyat endeksi (Raw materials Price Index – RMPI) son altı aydır gerilemeye işaret ediyor. İmalatçılar tarafından satın alınan hammaddelerin fiyatındaki değişimi gösteren endeks, bir enflasyon datası olarak incelenmektedir. Özellikle, ülkenin ekonomisi adına önemli bir emtia olan petrol fiyatlarındaki son aylarda görülen düşüşler, hem RMPI göstergesinde hem de ülkenin ekonomisi ile birlikte para biriminde baskı yapıyor. Aralık ayında %-7.6 olarak yayımlanan datanın, Ocak dönemine ilişkin açıklanacak verisinin piyasa beklentilerinden farklı gerçekleşmesi halinde Kanada Doları’nda fiyat değişimleri izlenebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

09:00 EUR Almanya Perakende Satışlar (Oca) 0,5% 0,2%

10:00 TRY Türkiye TÜFE (Yıllık) (Şub ) 0,75% 7,24%

10:00 TRY Türkiye TÜFE (Aylık) (Şub ) 7,42% 1,10%

10:00 TRY Türkiye ÜFE (Aylık) (Şub ) 1,00% 0,33%

10:00 TRY Türkiye ÜFE (Yıllık) (Şub ) 3,14% 3,28%

11:30 GBP Yapı PMI (Şub ) 59,0 59,1

12:00 GBP BOE Başkanı Carney Konuşması

12:00 EUR PPI (Aylık) (Oca) -0,5% -1,0%

15:30 CAD GDP (Aylık) (Ara) 0,2% -0,2%

15:30 CAD RMPI (Aylık) (Oca) -6,2% -7,6%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde 1.1358 seviyesinden almış olduğu güç ile tepki alımı konusunda önemli bir adım atan EURUSD paritesi, fibonacci %50’lik düzeltme oranına tekamül eden 1.1245 seviyesine doğru bir çıkış gerçekleştirse de mevcut isteğini devam ettiremedi ve yeniden satış baskısına maruz kaldı. Bu baskı, 1.1379 – 1.1158 arasındaki düşüşler sonrası oluşan tepki alımı sonlandı mı sorusunun sorulmaya başlamasını sağladı. Bu yüzden de fibonacci %50’lik düzeltme oranına tekamül eden 1.1245 seviyesi günün en önemli seviyesi olarak karşımızdadır.

Genel görünüm, fibonacci %50’lik düzeltme oranına tekamül eden 1.1245 seviyesi altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncelerin ön planda yer alması şeklindedir. 1.1245 öncesindeki ilk bariyeri ise 1.1210 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.1245
Destek: 1.1150-1.1095-1.1050
Direnç: 1.1210-1.1245-1.1275

GBPUSD ANALİZİ

1.5455 direnci altında kalarak aşağı yönlü baskısını 1.5380 seviyesi altına taşıyan ve negatif baskının daha önde olmamızı sağlayan GBPUSD paritesi, yeni haftanın ikinci işlem gününde 1.5390 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Parite için negatif baskının devamına ilişkin düşüncelerin ön planda olduğunu net bir şekilde ifade edebiliriz. 1.5420 ve 1.5455 gibi bariyerler, gün içerisinde paritede yaşanılacak olası satış baskısı için kritik bir önem taşımaktadır. Yani parite bu bariyerler altında kaldığı müddetçe negatif baskısını sürdürmek isteyebilir. Bu düşünce yapısı 1.5350 desteğinin aşağı yönlü kırılmasına neden olabilir. Tekrar yukarı yönlü bir düşünce yapısında yer alabilmek için 1.5420 seviyesinden ziyade 1.5455 direncinin geçilmesi beklenilmelidir.

Pivot: 1.5455
Destek; 1.5350-1.5300-1.5250
Direnç; 1.5420-1.5455-1.5485

USDTRY ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde 2.4980 seviyesi üzerinde kalmayı başaran ve bu düşünce yapısı ile yukarı yönlü çıkışını 2.5225 seviyesine kadar taşıyan USDTRY kuru yeni haftanın ikinci işlem gününde şu sıralar 2.5130 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Yurtiçinde Faiz İndirimi konusunda olası kararlar almamızı sağlayan faktörlerin başında yer alan Enflasyon verisi, bugün TR saati ile 10:00’da açıklanacaktır. Özellikle de enflasyon verisi sonuçlandığı zaman piyasaların faizlerle ilgili olası spekülatif fiyatlamaları da dikkatle takip edilecektir.

Teknik olarak USDTRY kurunu incelediğimizde 2.4980 seviyesi üzerindeki pozitif beklentimiz devam etmektedir. Kur eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını 2.5225 direnci üzerinde devam ettirebilir. Bu da 1.5465 seviyesine doğru olası bir yükselişi tetikleyebilir. Tepki satışlarında yer almak isteyen Forex yatırımcıları ise 2.4980 desteğinin aşağı yönlü kırılmasını beklemelidir. 2.4980 öncesindeki ilk destek ise dünün dip noktası olan 2.4950 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 2.4980
Destek
: 2.5050-2.4980-2.4870
Direnç: 2.5225-2.5320-2.5465

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde dün gerçekleşen yükseliş ardından bugün daha yarat bir hareket karşımıza çıkıyor. Gün içerisinde makroekonomik gelişmeleri yanı sıra, yurtiçi piyasalarda enflasyon rakamları takip edilecektir. Yükseliş kanalının alt noktası olan 2,7980 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimizi korumaktayız. Gerçekleşebilecek alımlarda 2,8425 seviyesine yönelik fiyatlamalar gerçekleşebilecekken, kanalın üst noktası olan bu seviyenin aşılması ve üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlarla birlikte yukarı yönlü baskı kalıcı olma isteğini gösterebilir. Paritede olası geri çekilmeler 2,7970 seviyesinin altına sarkma gerçekleştirdiği durumda, düşüş baskısının ön plana çıkmasını beklemek yanlış olabilir. Bu durumda zayıflayabilecek yükseliş baskısıyla geri çekilmeler görülebilse de, 2,7700 – 2,7800 bandı güncelliğini koruduğu müddetçe gerçekleşebilecek düşüşlerin yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 2,7970
Destek:
2,7970 – 2,7800 – 2,7700
Direnç: 2,8240 – 2,8335 – 2,8425

USDJPY ANALİZİ

Paritede dün 120,25 bölgesine kadar gerçekleşen yükselişin ardından, Asya seansıyla birlikte geri çekilmeler söz konusu. 118,35 – 119,50 bandı üzerinde tutunma çabasının devam ediyor olması nedeniyle 119,50 seviyesi üzerinde yukarı yönlü baskının etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 119,95 ve günün zirve noktası olan 119,25 hedeflenebilir. Geri çekilmelerde 119,50 seviyesinin kırılması durumunda, mavi ile belirttiğimiz 119,10 seviyesine yönelik tepki hareketi oluşabilir. Ancak yükseliş trendi güncelliğini korudukça, olası düşüşlerin yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 119,50
Destek:
119,50 – 119,10 – 118,80
Direnç: 119,95 – 120,25 – 120,50

EURJPY ANALİZİ

Dünün başlangıç saatlerinde kanal içerisinde görülen yükseliş baskısının ardından tekrar düşüş eğiliminin karşımıza çıktığını görüyoruz. Düşüş kanalının üst noktası olan 135,10 seviyesi altında etkili olması beklenen düşüş baskısının, gün içerisinde 134,60 seviyesi tarafından desteklenebilmesi söz konusudur. Gerçekleşebilecek satışlarda 133,50 ve kanalın alt noktası olan 132,80 seviyesi hedeflenebilir. Olası yükselişlerde ise 134,60 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin aşılması kanal üst noktasının hedeflenmesine neden olabilir. Ancak, etkili ve daha kalıcı olması beklenen bir yükseliş baskısı için, 135,10 seviyesi üzerinde peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir.

Pivot: 134,60
Destek: 133,50 – 132,80 – 132,25
Direnç: 134,60 – 135,10 – 135,70

AUDUSD ANALİZİ

Avustralya Merkez Bankası’nın bu sabah açıklanan faiz beyanatında piyasa beklentisi olan 25 baz puanlık faiz indirimini gerçekleştirmemesi, Avustralya Doları’nda değer kazanımına neden oldu. AUDUSD paritesinde bu gelişme ile birlikte yükseliş baskısı meydana gelse de, düşüş trendini desteklemekte olan 200 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 2,7890) güncelliğini koruduğunu gördük. Gün içerisinde, 200 periyotluk üssel hareketli ortalama altında üşüş baskısının etkili olması beklenmekle birlikte, gerçekleşebilecek satışlarda 0,7800 ve 0,7740 seviyeleri hedeflenebilir. Daha etkili bir aşağı yönelik fiyatlama için ise 0,7740 seviyesi altındaki 4 saatlik kapanışları beklemeyi sürdürüyoruz. Paritede olası yükselişler 200 periyotluk üssel hareketli ortalama ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskıları oluşabilir. Düşüş eğiliminden çıkış için, hareketli ortalama üzerinde en az iki adet ve peş peşe olmak üzere 4 saatlik kapanışların takibi gerekmektedir.

Pivot: 0,7890
Destek:
0,7800 – 0,7770 – 0,7740
Direnç: 0,7850 – 0,7890 – 0,7930

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde 1,2325 – 1,2375 bandının düşüş baskısını destekleyerek yukarı yönlü ataklara katkı sağladığı tablo güncelliğini koruyor. Ancak yukarıda, İchimoku bulutunun üst sınırı konumunda 1,2550 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanamaması, karar bölgesinin üst basamaklarında belirsizliğin sürmesine neden oluyor. Gün içerisinde, söz konusu karar bölgesinin orta bandı konumundaki 1,2455 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda, 1,2550 seviyesinin aşılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış veya kapanışlar, yukarı yönlü baskının hem netlik hem de kalıcılık açısından isteğini gösterebilir. Bu şartın sağlanamaması durumunda oluşabilecek tepki satışlarında 1,2455 seviyesi hedeflenebilecekken, 1,2325 – 1,2375 bandı altında kalıcılık sağlanmadan görülebilecek her düşüşün yeni bir alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2455
Destek:
1,2455 – 1,2415 – 1,2375
Direnç: 1,2550 – 1,2595 – 1,2660

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde 58-63 dolar aralığındaki hareket devam ediyor, henüz bu banttan çıkılmadı. Haftanın ilk işlem gününde 50 günlük hareketli ortalama seviyesi altına sarkılsa da kapanış ortalamanın üzerinde gerçekleşti. 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 59,56 seviyesini bugünün ilk desteği olarak kabul edebiliriz. Kısa vadeli güçlü destek ise 58 dolar seviyesinde. 62,97 seviyesi en yakın zirve, aşılması halinde 64 dolar seviyesindeki hedefe hızlıca gidilebilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 59,00 ilk direnç 60,67 seviyelerinde. Gün içi işlemlerle saatlik kapanışlarla 61,50 seviyesi aşılırsa 62,89 seviyesi hedeflenebilir. Yine saatlik kapanışla 58,17 seviyesi altına inilmesi halinde ise 56,78 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 60,50
Destek:
59,00-58,17-56,78
Direnç: 60,67-61,50-62,89

HAM PETROL ANALİZİ

47.80 seviyesinden güç alarak yukarı yönlü önemli bir adım atan ancak kritik 51.25 direncini geçemeyen Ham Petrol, yeni haftanın ikinci işlem gününde de pozitif seyir konusunda istekli görünmektedir. Bu tutum 51.25 seviyesindeki sınavın daha çekişmeli geçmesini sağlayabilir. Ancak burada dikkat edilmesi gerekilen husus, 51.25 direncinin olası geçilmesi durumunda tepki alımı konusunda sağlıklı hareketleri göremeyecek olmamızdır. Çünkü 24 Temmuz 2014 tarihinden beri devam eden düşüş trendini net bir şekilde destekleyen 55 günlük üssel hareketli ortalama (53.62) ve son zamanların tepe noktası (55,00) kritik bariyerler olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de özellikle yükselişlerde yer almak isteyen Foreks katılımcıların bu zorlu süreçte dikkatli olması gerekmektedir. Genel görünüm, 51.25 direnci altında negatif baskının devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 51.25
Destek: 48.65-47.80-46.25
Direnç: 51.25-52.65-53.62

ALTIN ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününü tamamladık. Altın, kritik olarak analizlerimizde değindiğimiz 1225.50 seviyesini geçemeyerek tepki alımı konusunda önemli bir yara aldı ve bu tutum Altın fiyatının gün içerisinde 1195 seviyesini test etmesini sağladı. Şu sıralar 1210.80 seviyesine yakın hareketlerine devam eden Altın için 1225.50 direnci altında negatif baskının devamına ilişkin düşünceler ön plandadır. Altın eğer 1225.50 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1190 seviyesine kadar taşımak isteyebilir. Tepki alımı konusunda düşünceleri mevcut olan Foreks işlemcilerinin ise 1225.50 bariyerini geçmesini beklemesi, riskini minimize etmesi adına önem arz etmektedir.

Pivot: 1225.50
Destek: 1200.00-1190.00-1178.00
Direnç: 1210.80-1217.00-1225.50

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte haftanın ilk işlem gününde grafikte yeşil çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalama direnç görevi görmeye devam etti. Bugün ise tekrar 16,08 desteğine dokunulduğunu izliyoruz. 16,08-16,79 aralığında gel-gitler dışında gün sonu kapanışların 16,08 seviyesi altına olması 15,50 seviyesine doğru geri çekilmeyi, 16,79 seviyesi üzerinde olması 17,30 seviyesine doğru yükselişi getirebilir.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 16,25 ilk direnç 16,49 seviyelerinde. Bülten saatine kadar önce 16,25 desteğinin altına inildiği, sonra 16,49 direncinin test edildiği görülüyor. Gün içinde saatlik kapanışlarla 16,60 seviyesi aşılırsa 16,79 seviyesi hedef olabilir. Yine saatlik kapanışla 16,14 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,95 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,48
Destek:
16,25-16,14-15,95
Direnç: 16,49-16,60-16,79

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1214 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz