26 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda global merkez bankalarının ekonomilerine destek vermeyi sürdüreceği yönündeki beklentilerin ağrılık kazandığını ifade edebiliriz. Çin Başbakanı Li’nin bu sabahki açıklamaları ile ülkede ek teşvik önlemlerinin getirileceği düşüncesinin güç kazanması, Japonya ve Euro Bölgesi’nde de merkez bankalarının benzer politikalarına devam etmesi, gündemde yer alan temel başlıklar oldu. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’ın bu hafta yaptığı konuşmalarda acele bir faiz artışından kaçınılacağı mesajını vermesi, varlık fiyatlarında bugün de etkili oldu. Gün içerisinde politika yapıcılardan gelen açıklamalar ve yayımlanan makro-ekonomik göstergeler özellikle Dolar tarafında ivmeyi artırdı.

“ABD verileri ve Bullard”

FED Başkanı Janet Yellen’ın açıklamaları ile faiz artışı beklentilerinin ileri tarihlere ötelenmesinin ardından Dolar endeksinde bu hafta önemli düşüşler izlenmişti. Ancak bir televizyon kanalına röportaj veren Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinden James Bullard’ın değerlendirmeleri ve açıklanan veriler, ABD piyasalarının açılışı öncesinde ülkenin para biriminde yükselişlerin izlenmesine neden oldu. Bullard, ABD’de işsizliğin yılın ikinci yarısında %5’in altına gerileyeceği tahmininde bulunurken, Mart ayındaki FOIMC toplantısında, FED’in faiz artışı için kullandığı “sabırlı” ifadesini kaldırması gerektiğini belirtti. Başkan Yellen, Salı günkü açıklamalarında, bu ifadenin kaldırılmasının, Banka’nın herhangi bir toplantıda faiz artırımı yapılabileceği şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini söylemişti.

Diğer taraftan bugün ABD için açıklanan veri setinde karışık bir tablo öne çıkarken, piyasa katılımcılarının, Bullard’ın sözlerinin ardından daha olumlu olanlarını değerlendirdikleri görülüyor. Aylık bazdaki enflasyon oranı (CPI) beklentiden daha fazla gerilerken, çekirdek enflasyon ise tahminlerin üzerinde gerçekleşti. Dayanıklı mal siparişleri öngörülerden daha fazla artışa işaret ederken, çekirdek dayanıklı mal siparişleri ise beklentileri karşılamadı. Ayrıca haftalık işsizlik maaşı başvuruları da, piyasaların tahmin ettiğinden daha fazla bir artış gösterdi. Bu tablonun içerisinden şimdilik piyasalar, iyimser olanlarını fiyatlara dahil ederek, Dolar’da Bullard ile başlayan yükselişleri destekledi diyebiliriz.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Bullard ve ABD verileri ile Dolar endeksinde görülen yükseliş, günün ilk yarısında parite ve emtia fiyatlarına damgasının vuran temel gelişme olarak öne çıktı. Gelişen ve gelişmekte olan para birimleri Dolar karşısında önemli kayıplar yaşadı. Başbakanlık tarafından reddedilen Ali Babacan ve Erdem Başçı’nın istifa ettiği iddialarının yer alığı iç piyasalarda ise, Türk Lirası da Dolar’daki ilerleme ile düşüş kaydetti. Gelişen ülke varlıkları günün ilk yarısında Çin’in teşviklerini artıracağı spekülasyonu ile destek bulmuştu. Suudi Arabistan Petrol Bakanı’nın dün global petrol talebinin arttığını ifade etmesi ile ivmelenen petrol fiyatları güçlenen Dolar ile baskı atında kaldı. Avrupa seansının ilk yarısında, önümüzdeki haftaki toplantısında Avustralya Merkez Bankası’nın (RBA) faiz indirmeyeceği yönündeki beklentilerin gündeme gelmesi ile yükseliş kaydeden Avustralya Doları da, ABD’nin para birimindeki kazançlar ile geriledi. ABD Doları karşısında değer kaybeden Kanada’nın para birimi, ülkenin bugün açıklanan olumlu enflasyon verileri ile Euro karşısında değer kazandı. Avrupa’nın ortak para birimi, Dolar’a geçişlerin hızlanması ile bu para biriminin muadili olarak değer kaybederken, Euro, Sterlin karşısında son sekiz yılın en düşük seviyesini gördü.

Günün devamında ABD’nin doğal gaz stokları verisi ile politika yapıcılardan gelecek açıklamalar izlenecek. Asya seansında ise Japonya’dan enflasyon oranı ve Yeni Zelanda’nın işletme güveni göstergesi dikkat çekiyor diyebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Japonya – Enflasyon Oranı (CPI); Japon hükümetinin geride kalan yılın Nisan ayında satış vergisini artırmasının ardından %1.3 seviyesinden %3’lü rakamların üzerine kadar çıkan, Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) yakından takip ettiği ulusal çekirdek enflasyon oranı, bu hafta piyasaların mercek altına alacağı veriler arasında yer alacak. Cuma sabahı uzak doğu ülkesinden, hane halkı harcamaları, işsizlik oranı, sanayi üretimi ve perakende satışlar gibi önemli makro-ekonomik göstergeler yayımlanacak. Bu rakamlar arasında, BOJ’un para politikası kararlarında etkili olabilecek enflasyon oranı dikkat çekiyor. Son aylarda petrol fiyatlarındaki düşüşün tüketici fiyatları üzerinde baskı oluşturabileceği düşünülürken, ilgili CPI datası, ülkenin para birimi üzerinde etkili olabilecek bir gösterge olarak öne çıkıyor. Çekirdek enflasyon, 2014 Mayıs ayında %3.4 düzeyine çıktıktan sonra bir gerileme dönemine girerek Aralık’ta %2.5 olarak gerçekleşti ve satış vergisi artışının etkilerinin azalmaya devam ettiğini gösterdi. Rakamın beklentinin altında gerçekleşmesi Yen’de kayıplara neden olabilecekken, tahminin üzerindeki datalar ülkenin para birimine yükselişler getirebilir.

Yeni Zelanda – ANZ İşletme Güveni; Yaklaşık 1,500 işletmeye yapılan bir anket sonucu oluşturulan ANZ verisi, imalat, inşaat, perakende, tarım ve hizmet sağlayıcı şirketlerin verdiği cevaplar sonrasında oluşturulan bir endekstir. Yeni Zelanda ekonomisindeki ilerleyişe ve beklentilere ilişkin bilgiler verdiği için piyasa katılımcıları tarafından izlenen önemli göstergeler arasında yer almaktadır. Geride kalan yılın Ekim ayına kadar art arda 7 dönem düşüş kaydederek Şubat’taki 70.8 seviyesinden, Eylül’de 13.4’e gerileyen işletme güveni, ülke ekonomisine ilişkin pek de iç açıcı bir tablo ortaya koymamıştı. Ancak, “sıfır” seviyesinin altındaki rakamların daralmaya işaret ettiği ANZ verisi Ekim ve Kasım dönemlerinde yükselerek, ülke ekonomisi adına olumlu bir sinyal vermişti. Endeks Aralık ayında ise bir miktar gerilemeye işaret etti. Ocak ayı için hazırlanacak söz konusu rakam, ülkenin para biriminde sert hareketlerin görülmesine neden olabileceği için Cuma sabahı piyasaların gündemindeki veriler arasında yer alacak.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

26 Şubat 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:30 USD Doğalgaz Stokları -241B -111B

19:30 GBP BOE Üyesi Shafik Konuşması

20:00 USD FOMC Üyesi Lockhart Konuşması

23:45 NZD Yapı Uygunlukları (Aylık) (Oca) -2,1%

27 Şubat 2015 Cuma

Zaman Haber Beklenti Önceki

01:30 JPY Hane Halkı Harcamaları (Yıllık) (Oca) -4,0% -3,4%

01:30 JPY Tokyo Çekirdek CPI (Yıllık) (Şub ) 2,2% 2,2%

01:30 JPY Ulusal Çekirdek CPI (Yıllık) (Şub) 2,4% 2,5%

01:50 JPY İşsizlik Oranı (Aylık) (Oca) 3,4% 3,4%

01:50 JPY Endüstriyel Üretim (Aylık) (Oca) 2,9% 0,8%

01:50 JPY Perakende Satışlar (Yıllık) (Oca) -1,2% 0,1%

02:00 NZD ANZ İşletme Güveni 30,4

02:05 GBP GfK Tüketici Güveni (Şub ) 3 1

EURUSD ANALİZİ

Haftanın son işlem gününe yaklaştığımızda Dolar Endeksinin gerek kanalın alt noktası (94.05) gerekse 200 periyotluk basit hareketli ortalama (94.00) üzerinde kalmayı başardığını görmekteyiz. Gün içerisinde mevcut kanal içerisinde yukarı yönlü çıkışlarına devam eden Dolar endeksi, ABD seansı açılışı öncesinde kanalın üst noktası olan 94.82 direncini geçerek 95.00 seviyesine yaklaştığını görmekteyiz. Bu tutum, EURUSD paritesindeki uzunca bir süredir ifadelendirdiğimiz 1.1455 – 1.1270 arası bant hareketinin de sonlanmasına neden oldu.

“Dolar Endeksi grafiği”

EURUSD paritesini incelediğimizde, Dolar endeksinde yaşanılan sert yükselişlerle birlikte uzunca bir süredir üzerinde ısrarla durduğumuz 1.1455 – 1.1270 arasındaki bant hareketinin sonlandığını görmekteyiz. Parite 1.1270 seviyesini aşağı yönlü kırarak devam ettirdiği satış rallisini, ABD seansı açılışı öncesinde 1.1237 seviyesine kadar taşıdı ve şu sıralar 1.1250 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde 1.1315 direnci önemli bir bariyer olmakla birlikte paritenin aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam etmesi için dikkatle takip edilmelidir. Parite eğer 1.1315 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını 1.1220 – 1.1180 bölgesine taşıyabilir. 1.1315 öncesindeki ilk bariyer ise 1.1275 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.1315
Destek: 1.1220-1.1180-1.1150
Direnç: 1.1275-1.1315-1.1355

GBPUSD ANALİZİ

Yukarı yönlü çıkışını 1.5551 seviyesine kadar sürdüren ancak devam ettiremeyerek önemli bir geri dönüş kaydeden GBPUSD paritesi, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.5450 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Son hareketleri incelediğimizde, kısa vadeli yükseliş trendi içerisindeki düzeltme olarak değerlendirebiliriz. GBPUSD paritesi eğer 1.5518 direnci altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü düzeltme hareketlerini 1.5400 seviyesine kadar taşıyabilir. Mevcut düşüşlerin daha da alt bölgelere ulaşıp ulaşmayacağı sorusunun cevabı içinse 1.5400 seviyesi yakinen takip edilmelidir. 1.5518 öncesindeki ilk bariyer, 1.5475 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5518
Destek; 1.5440-1.5400-1.5340
Direnç; 1.5475-1.5518-1.5555

USDTRY ANALİZİ

USDTRY kuru, son günlerde bazı tepki satışları + kar realizasyonları oluştursa da genel görüntü olarak yükselişlerine kaldığı yerden devam etmekte ve bu tutum mevcut zirve noktasına yaklaşma ihtimallerini de güçlendirmektedir. Gün içerisinde 2.4934 – 2.4733 arasında hareketlerine devam eden kur, Dolar’ın Türk Lirası karşısındaki pozitif seyri nedeniyle günün zirvesine yaklaşma eğiliminde ABD seansının açılışını beklemektedir. Genel görünüm 2.4630 destek noktası üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir. Kur eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını 2.4935 seviyesine kadar taşıyabilir. 2.4630 öncesindeki ilk destek olarak da günün dip noktası 2.4735 desteği önemini korumaktadır.

Pivot: 2.4630
Destek
: 2.4780-2.4735-2.4630
Direnç: 2.4980-2.5075-2.5143

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde Avrupa piyasaları açılışıyla derinleşen bir düşüş baskısı görsek de, bu baskı sonrası gelinen noktanın hala karar aşamasında bulunduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle şu ana kadar gerçekleşen düşüşün, bir trendi hareketi oluşturmasından çok, yükselişi baskılayan bir unsur olduğu söylenebilir. Gün içerisinde İchimoku bulutunun üst sınırı olan 2,8100 seviyesinin takibi sürdürülebilir. Bu seviye altında 4 saatlik kapanışlar belirttiğimiz gibi yükseliş baskısını kısıtlayıcı unsur olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle tepki ile birlikte 2,7700 – 2,7800 seviyesine yönelik kısa vadeli hareketler oluşabilir. Düşüşlerde kalıcı ve etkili beklenti için 2,7700 seviyesi altında peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanış şartı aranmaktadır. Bunun sağlanamaması ve 2,8100 seviyesi üzerindeki fiyatlamalar, 2,8425 seviyesine yönelik isteği tekrar ön plana çıkarabilir.

Pivot: 2,8100
Destek:
2,8000 – 2,7900 – 2,7800
Direnç: 2,8100 – 2,8200 – 2,8315

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde 118,35 – 119,40 bandı güncelliğini korurken, günün kalanında 118,65 seviyesinin takibine devam ediyoruz. Bant içerisinde ektili olan ve mavi ile belirttiğimiz yükseliş trendinin sınırı olan 118,65 seviyesi üzerinde yukarı yönlü baskının bir adım önde olması beklenmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda 119,40 seviyesi hedeflenebilecekken, etkili ve kalıcı beklentiler için 119,40 üzerindeki 4 saatlik kapanışlar takip edilmelidir. Olası geri çekilmeler 118,65 seviyesinin kırılmasına neden olduğu taktirde, bandın alt noktası ve kırmızı yükseliş trendinin güncel sınırı olan 118,35’e yönelik kısa vadeli baskı oluşabilir. Ancak bu bölgede kalıcı bir düşüş beklentisi için 118,35 seviyesi altında peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanış ihtiyacı sürmektedir.

Pivot: 118,65
Destek:
119,10 – 118,65 – 118,35
Direnç: 119,10 – 119,40 – 119,95

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinin ABD piyasaları açılışı öncesi düşüş tutumunu artırmasıyla birlikte yükseliş trendinin güncel sınırı olan 133,65 seviyesine yaklaşıldığını görüyoruz. Günün kalanında, 134,50 seviyesi altında aşağı yönlü baskının etkili olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek düşüşlerde, 133,65 seviyesinin kırılması ve sonrasında görülebilecek 4 saatlik kapanış, söz konusu baskının netlik kazanmasına katkı sağlayabilir. Bu şartın oluşamaması ve yükseliş trendinin güncelliğini koruması durumunda ise 134,50 seviyesine toparlanma isteği karşımıza çıkabilir. Bunun devamlılık sağlayabilmesi ise 134,50 seviyesinin geçilip geçilememesine bağlı olabilecektir.

Pivot: 134,50
Destek: 133,65 – 133,00 – 132,30
Direnç: 134,50 – 134,95 – 135,35

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde kısa vadeli yükseliş kanalı içerisinde görülen yükseliş isteğinin, 200 periyotluk üssel hareketli ortalama ve söz konusu kanalın üst noktası olan 0,7905 seviyesinin aşılamamasıyla birlikte törpülendiğini görüyoruz. Günün kalanında, 0,7905 seviyesi altında düşüş baskısının etkili olması beklenebilecekken, bu süreçte 0,7845 seviyesi altında tutunma çabası oluşması, kanal alt bölgelerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Olası toparlanma hareketinde ise 200 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde peş peşe iki adet 4 saatlik kapanış gerçekleşmediği müddetçe, düşüş baskısının devreye girebilme potansiyeli sürmektedir. Kısa vadeli yükseliş baskısını destekleyebilecek unsur ise, düşüşlerde 0,7845 seviyesi altında kalıcılık sağlanamaması olarak görülmektedir.

Pivot: 0,7905
Destek:
0,7845 – 0,7790 – 0,7740
Direnç: 0,7875 – 0,7905 – 0,7950

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesindeki fiyatlamalara baktığımızda hala karar aşamasının sonuca ulaşamadığını görüyoruz. Genel olarak, bir ayı aşkın süredir 1,2325 – 1,2375 seviyesi üzerinde görülen tepki satışlarının sınırlandığını ve yükseliş baskısının ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Günün devamında söz konusu bölge üzerinde yukarı yönlü isteğin ağırlık kazanması beklenebilecekken, bu tutum 1,2490 seviyesinin aşılması ve burada gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlarla netlik kazanabilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,2325 – 1,2375 bölgesinin yeni alım baskısı oluşturma potansiyeli korunmaktadır. Düşüş beklentisinin kalıcı ve etkin olabilmesi için 1,2325 seviyesi altında peş peşe ve en az iki adet olmak üzere 4 saatlik kapanışlara yönelik şart sürmektedir.

Pivot: 1,2375
Destek:
1,2490 – 1,2425 – 1,2375
Direnç: 1,2535 – 1,2600 – 1,2655

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol bülten saatine kadar 60,81-62,59 aralığında hareket etti. Dünkü hızlı yükselişten sonra hafif gerileme yaşanıyor. Ancak 59,21 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalama ve 58,40 desteği üzerinde olmak brent petrolü kısa vadeli yükselişte güçlü kılıyor. Brentte 17 şubat zirvesi 62,97seviyesinde, ana direnç 64 dolar seviyesinde. 58,40 seviyesi altında gün sonu kapanışlar yaşanmadığı sürece yükselişin gücünü koruyabilir.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk destek olarak 60,87 ve ilk direnç olarak 62,94 seviyelerinden bahsetmiştik. Bülten saatine kadar ilk dirence yakın bir seviyeden ilk desteğe geri çekilmeyi gözlüyoruz. Günün geri kalan kısmında 59,84 seviyesi altına inilmesi halinde ise 57,93 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 60,81
Destek:
60,87-59,84-57,93
Direnç: 62,94-63,97-65,88

HAM PETROL ANALİZİ

51 seviyesine kadar yükseldikten sonra mevcut çıkışlarına devam edemeyen ve 15:30 ABD’den gelen veriler sonrasında satıcılı seyrini daha da hızlandıran Ham Petrol, ABD seansı açılışı öncesinde kritik 48.75 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Şu sıralar 49,50 seviyesine yakın seyrini sürdüren Ham Petrol için 48,65 destek noktası önemlidir. Ham Petrol fiyatı eğer yükselişlerine kaldığı yerden devam etmek istiyorsa 48.65 destek noktası üzerinde kalmasını sürdürmesi gerekmektedir. Ancak böyle bir durumda yeniden 51.00 seviyesi hedeflenebilir düşüncesi oluşabilir. Aksi takdirde Ham Petrol fiyatı için önemli bir satış rallisi başlayabilir, son zamanların dip noktası olan 43.57 seviyesi gündeme gelebilir.

Pivot: 48.65
Destek: 48.65-47.90-46.80
Direnç: 50.30-51.00-51.75

ALTIN ANALİZİ

1306 seviyesinden başlayan aşağı yönlü baskıların 1190 ile sınırlı kalması sonrasında oluşan tepki alımları, Altın fiyatının 1198 ve 1211.70 seviyeleri üzerinde hareketler gerçekleştirmesine katkı sağladı. Bu tutum gün içerisinde kıymetli madenlerden altının 1220 seviyesine kadar yükselmesini sağladı. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1213 seviyesi üzerinde seyrini sürdüren Altın için 1209.20 desteği önemlidir. Kısa vadeli olarak mevcut tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. 1209.20 desteği de bu sorunun cevabını bulmamızda önemli bir katkı sağlayabilir. Genel görünüm, 1209.20 destek noktası üzerinde pozitif seyrin devam etmesi şeklindedir.

Pivot: 1209.20
Destek: 1209.20-1203.00-1198.00
Direnç: 1223.00-1229.00-1235.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte analiz saatine kadar en düşük 16,47 en yüksek 16,88seviyeleri görüldü. Son durumda 16,70 direncinin üzerinde kalma çabası devam ediyor. Gün sonu kapanış 16,70 seviyesi üzerinde gerçekleşirse tekrar 17,20 seviyesi hedeflenebilir. Grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen 16,85 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalamanın üzerinde çıkmak yükselişi destekleyebilir. Günlük periyotta 16,18 seviyesindeki ilk destek altına inilirse bir sonraki destek 15,50 seviyesinde görülüyor.

Gümüşte gün içinde sabah bülteninde belirttiğimiz 16,64 ve 16,76 direnci aşıldı 16,95 direncine yaklaşıldı ancak son durumda tekrar 16,76 direnci altında işlemler devam ediyor. Günün geri kalan kısmında 16,76 seviyesi üzerinde kalınabilirse bir kez daha 16,95 direnci denenebilir. 16,64 direnci altına inilirse yükseliş güç kaybediyor olacaktır. Bu durumda aşağıda ilk güçlü destek 16,42 seviyesinde görülüyor.

Pivot : 16,51
Destek:
16,42-16,30-16,11
Direnç: 16,76-16,95-17,20

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1229 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz