25 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’ın konuşması ve Yunanistan gelişmelerine ilişkin yapılan açıklamalar gündemde yer almaya devam ederken, varlık fiyatlarının genel olarak bu iki faktör ile yön aradığını ifade edebiliriz. Yelle’ın, FED’in faiz artırmak için aceleci davranmayacağı yönündeki değerlendirmeleri ve Yunanistan sorununun şimdilik aşılmış gibi görülmesi sonrasında, Avrupa borsalarında ve Wall Street endeks vadeli kontratlarında yataya yakın hareketler izleniyor. Dolar ise dünkü kayıpları sonrasında Avrupa seansının içerisinde bir miktar toparlanmaya çalıştı. Günün devamında yine merkez bankası başkanlarından gelen açıklamalar ve ABD için yayımlanacak makro göstergeler mercek altında olacak.

“Avrupa ve Yunanistan”

Yunanistan’ın reform listesinin Avrupalı ortakları tarafından kabul görmesi sonrasında sorunlu ülke halen daha gündemden düşmüş değil. Almanya Başbakanı Merkel bugünkü bir konuşmasında, Yunanistan tarafında yapılacak daha çok iş olduğunu söylerken, müzakere için bir başlangıç noktası bulunmasına sevindiğini dile getirdi. Almanya’nın Maliye Bakanlığı sözcüsü ise, Yunanistan için şu anda üçüncü bir kurtarma programını konuşmanın çok erken olduğunu dile getirdi. Sözcü ayrıca, Balkan ülkesi için şu anda, ihtiyati kredi hattı oluşturulmasının gündemde olmadığını belirtti.

Yunanistan ile kreditörleri arasında, kurtarma programının uzatılacağı konusundaki iyimser beklentiler ile geride kalan günlerde genelde yükseliş kaydeden Avrupa endeksleri, haftanın başında anlaşmanın sağlanması ile bugün yataya yakın bir şekilde işlem görüyor.

“Yellen sonrası Dolar”

Dün FED Başkanı Janet Yellen’ın, faiz artışı için aceleci olmayacaklarını altını çizmesi, Banka’nın ilk faiz artışını Haziran sonrasına öteleyebileceği yönündeki beklentilerin ağırlık kazanmasını sağlamıştı. Bu paralelde Dolar’da düşüşler ve ABD endekslerinde ise yükselişler izlendi. Avrupa seansının ortalarında bir miktar tepki alımları ile yükseliş kaydeden Dolar endeksinde, Wall Street açılışı öncesinde yine baskının geldiğini gördük. Başkan Yellen bugün Temsilciler Meclisi’nde bir konuşma yapacak ve bunun öncesinde ABD’nin para birimindeki değişimler yakından izlenmeye devam edilecek. Wall Street endekslerinin dünkü yükselişlerinin ardından bugün yataya yakın bir açılış gerçekleştirmeleri bekleniyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Piyasalarda genel olarak Yunanistan anlaşması ve Yellen sonrası fiyatlamaların gerçekleştiğini ifade edebiliriz. Yellen ile gerileyen Dolar endeksinin sonrasındaki değişimleri hafif de olsa diğer parite ve emtia fiyatlarına yön verdi. Türk Lirası ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, TCMB’nin bu haftaki faiz indirim kararını yeterli bulmadığını belirten açıklamaları Türk Lirası’nda kayıpları destekleyen bir faktör olarak dikkat çekerken, spot altında ise, dün Dolar’daki kayıplar sonrasında elde ettiği kazançlarına tutundu. Çin’den gele olumlu PMI verisi sonrası, bu ülkenin önemli ticaret ortakları olan Avustralya ve Yeni Zelanda’nın para birimlerinde yükselişler izlenmişti. Gün içerisinde Çin Devlet Konseyi’nin, ekonomik büyüme için mali desteğini artıracağını açıklaması, Avustralya Doları’na yine yükseliş getirdi. Kanada’nın para birimi ise, dün açıklamalarda bulunan ülkenin Merkez Bankası (BOC) Başkanı’nın faiz indirimi tarafında ipucu vermemesi sonrasındaki yükselişlerini sürdürdü. Petrol, Suudi Arabistan Petrol Bakanı’nın, petrol talebinin arttığını söylemesi ile bir miktar yükseliş kaydetti. Bakan aynı zamanda, OPEC’in ara bir toplantı planlamadığını söyledi.

Günün devamında ABD için açıklanacak yeni ev satışları önem taşıyor diyebiliriz. Beklentilerin altında kalan hafta başındaki mevcut ev satışları datası sonrasında Dolar’da etkili olabilir. Diğer taraftan Yellen’ın konuşması ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin sunumu kritik diyebiliriz. Petrol tarafı için önem arz edebilecek ABD’nin resmi petrol stokları verisi yine mercek altında olacak diyebiliriz. Bu gündemin sonrasında ise sırası ile Yeni Zelanda ve Avustralya için yayımlanacak makro-ekonomik göstergeler izlenecek.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – Yeni Ev Satışları; ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikası kararlarını alırken dikkate aldığı göstergeler arasında, istihdam ve enflasyon verilerinin yanında, konut piyasası rakamları da yer almaktadır. Haftanın önem derecesi yüksek “yeni ev satışları” göstergesinin de bu paralelde ABD ekonomisi için yatırımcılar tarafından dikkatle takip edileceğini söyleyebiliriz. Aralık ayında beklentilerden daha güçlü bir yükseliş kaydeden yeni ev satışları verisinin Ocak ayında beklentilerden farklı gerçekleşmesi halinde Wall Street endeksleri ve Dolar’da önemli fiyat değişimleri izlenebilir.

ABD – FED Başkanı Yellen’ın Konuşmaları; ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen’ın dünkü Senato’nun Bankacılık Komitesi’ndeki sunumunun ardından bugün, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komisyonu’na para politikası yarıyıl sunumunu yapması bekleniyor. Yellen’ın dünkü değerlendirmelerinde, ekonominin en az iki toplantı daha faiz artırımına elverişli olmayacağı yönündeki ifadesi dikkat çekmişti. Başkan ayrıca FED’in, enflasyonun orta vadede %2’lik hedeflerine yaklaşacağına dair güven duymadan önce faiz artırmayacağını da belirtirken, artırımdan önce Banka’nın ileriye dönük yönlendirmesinde değişiklik yapılacağını sözlerine ekledi. Bugün Yellen’ın Temsilciler Meclisi karşısındaki sunumunda, savunma metnini değiştirmesi beklenmiyor. Ancak sunumun soru-cevap kısmında Başkan’ın vereceği cevaplar, FED’in faiz artışına ilişkin ipuçları içerebileceği için piyasalar yine Janet Yellen’ı yakın mercek altına alacaklar diyebiliriz.

Euro Bölgesi – ECB Başkanı Draghi’nin Konuşması; Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi’nin Salı günü Almanya’daki konuşmasının ardından gözler bu kez, Başkan’ın Brüksel’deki programına çevrilecek. Avrupa Parlamentosu’nda yıllık sunumunu yapacak olan Draghi, yetkililere Avrupa ve Euro Bölgesi ekonomisi adına bilgiler verecekken, ECB’nin son para politikası adımları ve Yunanistan’a ilişkin gelişmeler adına değerlendirmelerde bulunabilir. İlerleyen aylarda ECB’nin para politikası uygulamalarına ait ipuçları alınabileceği için Mario Draghi’nin konuşmaları kritik önem taşıyor diyebiliriz. Bu paralelde Avrupalı finansal araçların değerinde ve Euro’da sert fiyat değişimleri izlenebilir. Başkan dünkü konuşmasında para politikasına değinmemişti.

Yeni Zelanda – Ticaret Dengesi; Ekonomik gündemin oldukça yoğun olduğu haftanın üçüncü iş gününde Yeni Zelanda için yayımlanacak ticaret dengesi rakamları, piyasaların yakından takip edeceği datalar arasında yer alıyor. Aralık ayında beklentilerden daha büyük bir dış ticaret açığı veren Yeni Zelanda’da, ilgili ticaret açığın önceki döneme göre azaldığı görülmüştü. Ülke son olarak Haziran ayında ticaret fazlasını yakalayabilmişti. Türkiye saatine göre Perşembe gününe başlamadan on beş dakika önce açıklanması beklenen Yeni Zelanda’nın Kasım ayı ticaret dengesi rakamları, ülkenin para biriminde fiyat değişimlerine neden olabileceği için yakından izlenecek.

Avustralya – Özel Sermaye Harcamaları; Perşembe sabahı kıta ülkesi Avustralya’dan gelecek özel sermaye harcamaları verisi, geride kalan yılın son çeyreğine ilişkin bilgiler vererek piyasalar tarafından yakından izlenecek. Bir ülkede, yatırımların seviyesindeki değişiklikler ve ekonominin sağlığı hakkında önemli bilgiler verdiği için, ilgili datalar finansal piyasalar tarafından da dikkatle takip edilmektedir. Söz konusu veri, sermaye harcamalarındaki değişim, istihdam, harcama ve şirket kazançları konusunda ipuçları verebilir. Ülkenin para birimi değerinde etkili olabilecek özel sermaye harcamalarındaki değişimi gösteren verinin beklentilerin üzerinde açıklanması Avustralya Dolar’ında yükselişlere zemin oluşturabilecekken, tahminlerin altında kalacak bir rakam, kayıplara yol açabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

25 Şubat 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:00 USD FED Başkanı Yellen Konuşması

17:00 USD Yeni Ev Satışları (Oca) 471K 481K

17:30 USD Ham Petrol Stokları 3,983M 7,716M

18:30 EUR ECB Başkanı Draghi Konuşması

23:45 NZD Ticaret Dengesi (Aylık) (Oca) -162M -159M

26 Şubat 2015 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

02:30 AUD Özel Sermaye Harcaması (4. Çeyrek) -1,7% 0,2%

EURUSD ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününde Dolar Endeksinin mevcut kanalın alt noktası olan 94,02 ve 200 periyotluk basit hareketli ortalama olan 93.96 destek noktası üzerinde kalma isteği, EURUSD paritesinin aşağı yönlü baskılarında daha istekli olmasına katkı sağladı. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 94.28 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren Dolar Endeksi için 94,02 ve 93,96 destek noktaları üzerinde pozitif beklenti devam etmektedir. Endeksin bu tutumunu sürdürmesi, EURUSD paritesinin aşağı yönlü baskısını sürdürmesine katkı sağlayabilir. Aksi takdirde endekste yaşanılacak olası tepki satışları, EURUSD paritesinin önemli yükselişine katkı sağlayabilir.

“Dolar Endekse grafiği eklenecek

EURUSD paritesini incelediğimizde 1.1455 – 1.1270 arasındaki bant hareketi devam etmektedir. Bu düşünce yapısına ilaveten mevcut bant içerisindeki aşağı yönlü trend ve bu trendin üst noktası olarak kaydettiğimiz bollinger bandın üst noktası, EURUSD paritesinin aşağı yönlü baskısına devam edebilmesi adına önemlidir. 1.1390 olarak belirlenen bu bariyer altında paritenin aşağı yönlü baskısını 1.1320 ve 1.1270 olarak devam ettirebilme ihtimali bir adım öndedir. 1.1390 direnci üzerindeki olası hareketler ise 1.1455 – 1.1270 bandının üst noktasına doğru yeni bir düşünceyi oluşturabilir.

Günün kalanında parite 1.1390 seviyesi altında aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam edecek mi etmeyecek mi sorusunun cevabı için TR saati ile 17:00’da FED başkanı Janet Yellen’in, 18:30’da ise ECB başkanı Draghi’nin açıklamaları dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1.1385
Destek: 1.1320-1.1270-1.1220
Direnç: 1.1385-1.1425-1.1455

GBPUSD ANALİZİ

Gün içerisinde 1.5478 seviyesi geçilerek önemli yükselişler kaydeden ve bu yükselişlerini 1.5537 seviyesine kadar sürdüren GBPUSD paritesi, ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 1.5490 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. Teknik olarak önemli bir bölgede hareketler gerçekleştiren parite de özellikle fibonacci %23.6’lık düzeltme noktasına tekamül eden 1.5478 seviyesine göre gerçekleşecek günlük kapanışlar dikkatle takip edilmelidir. Parite ilgili tepki alımlarına devam edecek mi sorusunun cevabı için günlük kapanışlar dikkatle takip edilmelidir.

Günün kalanını değerlendirdiğimizde FED başkanı Janet Yellen’in TR saati ile 17:00’da gerçekleştireceği açıklamalar önem arz etmektedir. Teknik olarak günün dip noktası olarak kabul edilen 1.5445 destek noktası üzerinde ise tepki alımı düşüncesi bir adım daha önde olduğunu ifade edebiliriz.

Pivot: 1.5445
Destek; 1.5445-1.5400-1.5370
Direnç; 1.5540-1.5595-1.5650

USDTRY ANALİZİ

Dün, TCMB ve FED açıklamalarından sonra önemli hareketler gözlemlediğimiz USDTRY kuru, bugün mevcut hareketlerini 55 periyotluk basit hareketli ortalama (2.4600) çevresinde devam ettirirken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TCMB Faiz kararına ilişkin gerçekleştirdiği açıklamalar sonrasında önemli yükselişler kaydetti. Bu yükselişler kurun ABD seansı açılışı öncesinde 2.4780 seviyesine yaklaşılmasını sağladı. Gerek sabah gerekse gün ortası video analiz çalışmalarımızda 2.4710 ve 2.4820 bölgesinin önemli olduğunu, bu bölge altında negatif bir baskının devam edeceğini sizlerle paylaşmıştık. Şu sıralar mevcut bölge içerisinde hareketlerine devam eden kur da 2.4820 direnci dikkatle takip edilmelidir. Günün kalanında kur tarafında bu bölge aşılacak mı aşılmayacak mı sorularının cevabını aramaktayız. TR saati ile 17:00’da FED başkanı Janet Yellen’in, 18:30’da ise ECB başkanı Draghi’nin açıklamaları dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 2.4820
Destek
: 2.4625-2.4525-2.4420
Direnç: 2.4820-2.4915-2.5000

EURTRY ANALİZİ

EURTRY paritesinde sakin seyrin devam ettiği gün içerisinde, FED Başkanı Yellen ve ECB Başkanı Draghi’nin gerçekleştirmesi beklenen açıklamalar pariteyi etkileyebilecek öne çıkan gelişmeler olarak görülüyor. Günün devamında, 2,7700 – 2,7800 bölgesi üzerinde tutunma çabası sürdüğü müddetçe, yükseliş baskısının ön planda olabileceğine dair beklentimiz korunuyor. Gerçekleşebilecek alımlarda 2,8120 ve 2,8425 hedeflenebilecek ana seviyelerken, 2,8120 seviyesi üzerinde oluşabilecek 4 saatlik kapanış veya kapanışlar, yükselişin kalıcı olma isteği hakkında fikir verebilir. Paritede olası geri çekilmeler gri ile belirttiğimiz bant dahilinde veya üzerinde kaldığı müddetçe yeni alım baskısı oluşabilecekken, etkili bir düşüş beklentisi için öncelikle 2,7700 seviyesi altında gerçekleşebilecek peş peşe ve en az iki adet 4 saatlik kapanışa ihtiyaç duyulmaktadır.

Pivot: 2,7800
Destek:
2,7900 – 2,7800 – 2,7700
Direnç: 2,8000 – 2,8120 – 2,8200

USDJPY ANALİZİ

Dolar endeksindeki kayıpların Avrupa piyasaları süresinde toparlanma eğilimi, USDJPY paritesinde yukarı yönlü isteği destekledi. Günün kalanında özellikle FED Başkanı Yellen ve ECB Başkanı Draghi açıklamaları etkili olabilecekken, buna ek olarak ABD yeni konut satış verisi de izlenmesi gereken takvim gelişmeleri arasında bulunuyor. 118,35 – 119,40 bandına dahil olan yükseliş trendleri içerisinde mavi ile belirttiğimiz eğim, günün dip noktası olan 118,62 seviyesini içinde barındırıyor. Bu nedenle günün kalanında 118,62 seviyesi üzerinde tutunma çabası sürdükçe yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda 119,40 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviye üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar yükseliş baskısının kalıcı olma isteğini gösterebilir. Ancak, yoğun temel faktörlerin gerçekleşeceği günde, fiyatlamaların sakinleşmesi sonrasında bu şartın devamlılık sağlaması önemlidir. Gerçekleşebilecek geri çekilmelerde 118,62 seviyesinin kırılması 118,35 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilecekken, etkili bir düşüş beklentisinin ilk aşamasında 118,35 seviyesi altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlara ihtiyaç duyulmaktadır.

Pivot: 118,62
Destek:
118,62 – 118,35 – 117,35
Direnç: 119,10 – 119,40 – 119,95

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinde günün devamında ECB ve FED Başkanları tarafından yapılacak açıklamalar öncesinde sakin bir seyir görülüyor. Günün devamında, 134,40 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının ağırlık kazanabileceğine ilişkin beklentimiz sürmektedir. Gerçekleşebilecek alımlarda düşüş trendini destekleyen 135,75 seviyesinin aşılması ve bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, yükseliş baskısının netlik ve kalıcılık sağlama isteğini gösterebilir. Gerçekleşebilecek geri çekilmelerde 134,40 seviyesinin kırılması yükseliş trendinin dayanağını oluşturan 133,60 seviyesinin hedeflenmesine neden olabilir. Ancak bu bölgede de kalıcı beklentiler için 133,60 seviyesi altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar izlenmelidir.

Pivot: 134,40
Destek: 134,40 – 133,60 – 132,80
Direnç: 135,15 – 135,75 – 136,75

AUDUSD ANALİZİ

Paritenin yaklaşık bir aydır düşüş baskısına maruz kalmasına neden olan 0,7850 – 0,7880 aralığını aşması sonrasında, 200 periyotluk üssel hareketli ortalama (güncel seviyesi 0,7910) ile söz konusu bant arasında kritik bir seyir karşımıza çıkıyor. Gri bölgenin aşılması sonrasında 0,7910 seviyesinin aşılması ve bu bölgede gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, 0,7950 ve 0,8000 gibi seviyelerin hedeflenebilmesi için gerekli baskıyı destekleyebilir. Ancak 4 saatlik kapanışların 200 periyotluk üssel hareketli ortalama altında kalmaya devam etmesi, paritede yeni bir baskı unsurunun oluşmasına ve düşüş eğiliminin öne çıkmasına neden olabilir. Bu çerçevede, gri bölge karar aşaması olarak güncelliğini korumakla birlikte, 0,7850 seviyesi altında gerçekleşebilecek fiyatlamalar tekrar düşüş baskısının ağırlık kazanmasına neden olabilecektir.

Pivot: 0,7880
Destek:
0,7880 – 0,7850 – 0,7810
Direnç: 0,7910 – 0,7950 – 0,8000

USDCAD ANALİZİ

USDCAD paritesinde mavi ile belirttiğimiz yükseliş trendinin kırılmasının ardından, kritik bir karar aşamasına gelindiğini görüyoruz. Bu aşamada cevabı beklenen soru; yükseliş trendinin sona ermesi ardından düşüş baskısının ön plana çıkıp çıkamayacağıdır. Mevcut tabloyu incelediğimizde, 1,2490 seviyesinin kırılması sonrası görülen satış baskısının devamlılık sağlayabilmesi için, pariteye son bir aydır destek oluşturan 1,2325 – 1,2375 bölgesi altında gerçekleşebilecek peş peşe ve en az olmak üzere iki adet 4 saatlik kapanış ihtiyacı bulunmaktadır. Bu şartla birlikte, tepki satışlarını destekleyebilecek baskının ağırlık kazanması beklenebilir. Ancak 4 saatlik kapanışların 1,2325 – 1,2375 bölgesi üzerinde kalmaya devam etmesi genel anlamda yükseliş eğilimini destekleyici unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tutum, 1,2490 seviyesinin aşılmasıyla birlikte netlik kazanabilecekken, aşılan her seviye sonrası gerçekleşebilecek her 4 saatlik kapanış, söz konusu tutumun kalıcı olma isteğini de gösterebilecektir.

Pivot: 1,2490
Destek:
1,2375 – 1,2325 – 1,2250
Direnç: 1,2440 – 1,2490 – 1,2535

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde işlem aralığı oldukça dar. Bülten saatine kadar en düşük 58,39 en yüksek 59,53 seviyeleri görüldü. Brent 59,02 seviyesindeki hareketli ortalaması etrafında dolaşmaya 58,40 seviyesindeki desteği üzerinde kalma çabasına devam ediyor. 58,40 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlarla kalındığı sürece tekrar yukarı yönde hareketler yaşanabilir. Grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen 50 günlük hareketli ortalama (59,02) diğer bir destek bölgesi. 50 günlük ortalamanın ve 58,40 seviyesinin altına inilmesi halinde 54 dolara doğru geri çekilme beklenebilir. Günlük periyotta ilk direnç 64 dolar seviyesinde.

Sabah bülteninde bugün için saatlik grafikte ilk direnç olarak 59,12 seviyesini ifade etmiştik 59,12 direncine ulaşıldı. Günün geri kalan kısmında 59,73 seviyesi aşılırsa 60,72 seviyesi hedeflenebilir. İlk destek ise 57,93 seviyesinde görülüyor. 57,32 seviyesi altına inilmesi halinde ise 56,30 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 58,96
Destek : 57,93-57,32-56,30
Direnç : 59,73-60,72-61,05

HAM PETROL ANALİZİ

TR saati ile 17:00’da FED başkanı Janet Yellen’in açıklamaları ve TR saati ile 17:30’da ABD’den gelecek olan Ham Petrol stokları verisi Ham Petrol fiyatının günün kalanındaki stratejilerini belirlemede önemli bir sinyal olarak değerlendirilebilir.

Gün içerisinde Ham petrol fiyat hareketlerini değerlendirdiğimizde, 48.65 desteğinden toparlanan bir görüntü ile mevcut düşüş trendinde kanalın üst bölgesi olan 49.80 – 50.30 bariyerlerine yaklaşmaktadır. ABD seansı açılışı öncesinde şu sıralar 49.60 seviyesine yakın hareketler gerçekleştiren Ham Petrol için 49.80 – 50.30 bölgesi önemlidir. Ham Petrol fiyatı eğer düşüş trendi içerisinde hareketlerine devam etmek istiyorsa bu bölge altında hareketlerine devam etmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda son zamanların önemli bir destek noktası olan 48.65 seviyesini aşağı yönlü kırmak isteyebilir. Yükselişlerde yer almak isteyen Forex işlemcileri ise 50.30 direncinin üzerindeki hareketleri incelemelidir.

Pivot: 50.30
Destek: 48.65-47.95-47.25
Direnç: 49.80-50.30-50.95

ALTIN ANALİZİ

Haftanın üçüncü işlem gününde Altın fiyatının 1190 seviyesinden başlatmış olduğu yukarı yönlü çıkışını 12111.70 seviyesine kadar devam ettirdiğini ancak bugün bu çıkışına kaldığı yerden devam ettiremediğini görmekteyiz. Düşüş trendi içerisinde mevcut düzeltme hareketlerinin olması çok doğal ancak bu tepkinin devam edebilmesi için 1198 destek noktası üzerindeki hareketlere ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Ancak böyle bir durumda yeniden 1211.70 seviyesi hedeflenebilir. Aksi takdirde son zamanların dip noktası olarak kaydedilen 1190 seviyesine doğru yeni bir gerileme görülebilir.

Günün kalanında Altın fiyatı 1211.70 seviyesi altında aşağı yönlü baskılarına kaldığı yerden devam edecek mi etmeyecek mi sorusunun cevabı için TR saati ile 17:00’da FED başkanı Janet Yellen’in, 18:30’da ise ECB başkanı Draghi’nin açıklamaları dikkatle takip edilmelidir.

NOT: Altın ile ilgili hazırlamış olduğumuz ayrıntılı raporu incelemek için tıklayınız.

Pivot: 1211.70
Destek: 1205.00-1198.00-1190.00
Direnç: 1211.70-1217.85-1225.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte analiz saatine kadar en düşük 16,29 en yüksek 16,70 seviyeleri görüldü. Son 3 işlem gününde 16,18 desteğini test eden ancak gün sonu kapanışları bu destek seviyesi üzerinde gerçekleştiren gümüş bugün 16,70 direncini bir kez daha test etti. 16,70 seviyesi ilk direnç bölgesi, bu seviye üzerinde gün sonu kapanışlarla çıkılırsa bir sonraki hedef 17,20 seviyesi olabilir. Bugün için 16,85 seviyesinden geçen 50 günlük hareketli ortalamayı da ara direnç olarak kabul edebiliriz. 16,18 seviyesi ise kısa vadeli ilk güçlü destek bölgesi. Bu bölge altına inilirse bir sonraki destek 15,50 seviyesinde görülüyor.

Sabah bülteninde belirttiğimiz 16,68 seviyesindeki ilk dirence ulaşıldı. Günün geri kalan kısmında 16,85 seviyesi aşılırsa 17,08 seviyesi bir sonraki en yakın yüksek hedef olabilir. 16,17 seviyesi gün içi ilk destek bölgesi.16,05 seviyesinin altına inilmesi halinde ise 15,87 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 16,27
Destek : 16,17-16,05-15,87
Direnç : 16,68-16,85-17,08

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1130 kere okundu

Faruk Şener ile Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

Faruk ŞENER ile
Bayi Yönetiminde Sık Sorulan Sorular

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz