19 Kasım 2014 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda Japonya’nın erken seçime gitme kararı almasının yankıları sürüyor. Bunun yanında dünya ekonomisinin, büyümedeki yavaşlamanın önüne geçecek kadar güçlenebileceği yönündeki beklentiler dün Wall Street endekslerinde yeni rekor seviyelerin görülmesine destek olurken, petrol arzının önümüzdeki dönemlerde yüksek kalmaya devam edeceği düşüncesi ilgili emtianın fiyatında baskı yapmaya devam ediyor. Hafta ortasına geldiğimizde, piyasalarda makro-ekonomik göstergeler ile birlikte merkez bankalarından gelecek açıklamaların dikkatle takip edileceğini ifade edebiliriz. Özellikle akşam saatlerinde yayımlanacak FOMC toplantı tutanakları merakla bekleniyor.

“Yen’de kayıplar devam ediyor”

Global endekslerde piyasalarda görülen iyimserlik ile gelen yükselişler, genel çerçevede varlık fiyatlarında etkili olan faktörler arasında yer alıyor. Japonya ve Avrupa merkez bankalarının ekonomiye destek veren politikalar uygulamaları da bu beklentileri destekleyen bir temel dayanak olarak öne çıkıyor. Dün Dow Jones ve S&P-500’ün yeni tarihi yüksek seviyelere ulaşmasının ardından Asya’da bu sabah daha temkinli bir seyir izleniyor. Japonya Başbakanı Abe’nin erken seçim ve vergi artışı ertelenmesi kararları uzak doğu borsalarına olumlu yansımıştı. Yeni güne Avrupa endekslerinin ise Almanya’dan dün gelen ve ülkede yatırımcı güveninin beklenmedik şekilde arttığını göstergen veri sonrasında yükseliş ile başlaması bekleniyor.

Satış vergisinin artırılmasını Nisan 2017’ye erteleyen Japon Başbakan Abe, Aralık ayında da hükümet politikalarının halk tarafından destek bulup bulmadığını görmek için erken seçime gidiyor. Bu gelişmeler ile ülkenin para biriminde daha fazla ekonomik teşvik beklentileri ile kayıpların hız kazandığı görülüyor. Ekim ayında toplantısında para politikasını sürpriz bir şekilde genişletme kararı alan Japonya Merkez Bankası (BOJ) bu sabah tamamlanan toplantısında her hangi bir değişiklik kararı almadığı görülüyor. Yen, Dolar karşısında son olarak Ekim 2007’de gördüğü seviyelere kadar geriledi. Japonya hükümetinin, ülkenin resesyona girmesinin ardından büyüklüğü 2,5 trilyon Yen’i bulabilecek yeni bir teşvik paketi açıklamaları bekleniyor.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Dün değer kayıpları yaşayan Dolar endeksi, haftanın üçüncü işlem gününe Asya seansı ile birlikte yükseliş ile başladı. USD/TRY paritesi de dahil olmak üzere, ABD’nin para birimindeki fiyat değişimlerinden gelişmekte olan ülke para birimleri ve majör pariteler etkilendi. Altın geride kalan hafta kaydettiği yükselişlerini genişletirken, petrol fiyatlarında baskının sürdüğü görülüyor. OPEC’in 27 Kasım’daki toplantıda üretim miktarını azaltma konusunda direneceği yönündeki beklentiler emtianın fiyatında aşağı yönlü hareketlerin izlenmesine temel oluşturdu. EUR/CHF partisi ise İsviçre Merkez Bankası’nın (SNB) önemli eşiği olan 1,20 seviyesinin hemen üzerindeki seyrine devam ediyor. SNB, daha önce ilgili paritede fiyatın bu seviyenin altına inmesine izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Hafta ortasına geldiğimizde piyasalarda dikkatlerin Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısının yayımlanacak olan tutanaklarından çıkacak sonuçlara odaklanacağını ifade edebiliriz. Bunun yanında İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) tutanakları ve ABD’nin verileri piyasaları merceği altındaki faktörler arasında yer alacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İngiltere – BOE Toplantı Tutanakları; Geride kalan hafta İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) yayımladığı enflasyon raporu ve Banka’nın Başkanı Mark Carney’nin açıklamaları, Sterlin’de sert kayıpların izlenmesine neden olmuştu. 6 Kasım’da yapılan BOE toplantısının açıklanacak ayrıntılı tutanakları, Banka’nın büyüme ve enflasyon konularındaki değerlendirmeleri sonrasında yakından izlenecek. Para Politikası Komitesi (MPC) üyelerinden Ian McCafferty, verdiği bir röportajda, ilgili toplantıda, daha önce olduğu gibi Martin Weale ile birlikte faiz artırımı yönünde oy kullandıklarını açıkladı. Bu paralelde piyasalarda faiz oranı oylamasından çok, tutanakları satır aralarındaki, BOE’nin İngiltere ekonomisine ilişkin değerlendirmeleri ve faiz artışına ait ipuçlarının yakından izleneceğini ifade edebiliriz.

ABD – Yapı Ruhsatları; İstihdam ve enflasyon verilerindeki ilerlemenin yanında ABD Merkez Bankası’nın (FED) yakından izlediği rakamlar arasında, konut piyasasına ilişkin makro-ekonomik göstergeler de yer almaktadır. Son üç aydır art arda bir milyon yeni ruhsatın çıktığına işaret eden yapı verisi, yeni bir binanın inşaatına başlanmadan önce alınan izin sayısını gösterdiği için, öncü bir veri olarak izlenmektedir. Ekim ayında 1,04 milyon ruhsat alındığını göstermesi beklenen verinin tahminlerden farklı gerçekleşmesi halinde Wall Street endeksleri ve Dolar’da fiyat değişimleri izlenebilir.

ABD – FOMC Toplantı Tutanakları; Haftanın en önemli gelişmeleri arsında yer alacak ABD Merkez Bankası’nın (FED) 29 Ekim’de tamamlanan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantısının yayımlanacak tutanakları, küresel piyasalar tarafından büyük bir dikkatle takip edilecek. 29 Ekim’de alınan kararların açıklanmasının ardından Dolar, önemli bir değer kazanımı kaydetmişti. FED, 15 milyar Dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarını bitirme kararı aldığını duyururken, istihdam piyasasına ilişkin de diğer toplantılarına göre daha iyimser konuşmuştu. Banka’nın, yapacağı açıklamalar ile erken bir faiz artışına gitme konusunda piyasaları rahatlatacağı beklentisi de, 29 Ekim’deki beyanat ile boşa çıkmış oldu. İlgili toplantının açıklanacak ayrıntılı tutanakları, FED’in faiz konusunda ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol haritası izleyeceğine ışık tutabilir. Tutanakların satır aralarından, FED’in 2015 ortasından daha yakın bir tarihte faiz artışına gidebileceği yönünde çıkarımlar yapılırsa, Dolar’da önemli yükselişler izlenebilir. Ancak FED’in yılın ilk yarısında faiz artırmayacağı ve artırım için aceleci davranamayacağı yönünde bir izlenim alınması halinde ABD’nin para biriminde kayıplar zemin bulabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

JPY BOJ Basın Konferansı

11:00 EUR Cari Hesap 21,3B 18,9B

11:30 GBP BOE Toplam Parasal Genişleme Oylaması 0-0-9 0-0-9

11:30 GBP BOE Politika Faiz Oranı Oylaması 2-0-7 2-0-7

12:00 CHF ZEW Beklentileri (Kas) -30,7

15:30 USD Yapı Ruhsatları (Eki) 1,04M 1,02M

15:30 USD Konut Başlangıçları (Eki) 1,03M 1,02M

17:30 USD Ham Petrol Stokları -0,780M -1,735M

21:00 USD FOMC Toplantı Tutanakları

23:45 NZD PPI Girişi (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,3% -1,0%

23:45 NZD PPI Çıkışı (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,2% -0,5%

EURUSD ANALİZ

Haftanın üçüncü işlem gününe geldiğimizde EURUSD paritesinin yukarı yönlü çıkışlarını 1,2545 seviyesine kadar devam ettirdiğini görmekteyiz. Kısa vadeli grafiklerde 1,2575 – 1,2610 bölgesine doğru yeni bir hareket gerçekleştirme düşüncesi mevcut ancak bu düşünceyi uygulamaya dökecek bir gelişme şuan için piyasalarda mevcut değil. Bu bağlamda da bu tarz bir yaklaşım için Dolar Endeksinde tepki satışı oluşabilmesi için makro-ekonomik gelişmelere ihtiyaç vardır. Günü değerlendirdiğimizde de özellikle 15:30’dan sonra ABD’den gelecek veri akışı belirleyici bir faktör olabilir. Bunun dışında günün ilk yarısında ise Avrupa borsaları açılışını takip edeceğiz.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1,2475 desteğinin kontrol noktası olduğunu ifade edebiliriz. Parite eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarıda ifade etmiş olduğumuz düşünce yapısı devreye girmek isteyebilir ve mevcut çıkışlar 1,2575 – 1,2610 bölgesine taşınabilir. 1,2475 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise satıcılı seyir yeniden etkisini hissettirmek isteyecektir ve bu tutum 1,2440 başta olmak üzere 1,2360 seviyesine doğru yeni bir hareketliliği tetikleyebilir. Bu bağlamda da gün içi 1,2475 desteği dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1,2475
Destek:
1,2505-1,2475-1,2440
Direnç: 1,2545-1,2575-1,2615

GBP/USD ANALİZ

Haftanın ilk iki işlem gününde GBPUSD paritesi hareketlerini incelediğimizde yükselişlerin 1,5740, düşüşlerin ise 1,5590 ile sınırlı kaldığını görmekteyiz. 1,5740 – 1,5590 seviyesi arasında devam eden bant hareketi nedeniyle özellikle tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını bulmakta zorlandığımız parite de 1,5590 seviyesine yakın olduğumuz için bugün bu destek noktasına daha fazla dikkat edeceğiz. Parite eğer 1,5590 desteğini aşağı yönlü kıracak olursa tepki alımları sonlandı düşüncesi gündemimizde yer alacaktır. Bu da yeni bir satış rallisi başlangıcı için önemlidir. Aksi takdirde 1,5590 desteğinden gerçekleşecek toparlanma ile 1,5740 seviyesine doğru yeni bir hareketliliği tetikleyebilir. 1,5740 öncesinde de günün en önemli seviyelerinden 1,5670 kontrol noktası olacaktır. Çünkü parite 1,5670 direnci altında kısa vadeli negatif baskısına devam etmek istemektedir.

Günün ilk yarısını değerlendirdiğimizde İngiltere’den Para Politikası Kurulu (MPC) Kararları ve Faiz oylaması gerçekleşecektir. TR saati ile 11:30’da sonuçlanacak bu açıklamalar, GBPUSD paritesinde yukarıda belirttiğimiz kararsızlığın giderilmesine katkı sağlayabilir.

Pivot: 1,5670
Destek; 1,5590-1,5550-1,5500
Direnç; 1,5640-1,5670-1,5705

USD/TRY ANALİZ

Kritik FOMC tutanakları ve PPK toplantısı öncesinde USDTRY kurunun düşüşlerini 2,2180 ile sınırladığını ve şu sıralar 2,2256 seviyesinde hareketlerine devam ettiğini görmekteyiz. USDTRY kurunun 2,2180 seviyesini test ettikten sonra yukarı yönlü çıkış gerçekleştirmesi haftalık grafikte kısa vadeli yükseliş trendinin devam etmesi anlamında önemli bir göstergedir ancak yeterli değildir. Bu koşul için bollinger bandının orta noktası olan 2,2350 üzerindeki hareketlere ihtiyacımız vardır. Kur eğer 2,2350 direncini geçebilirse USDTRY kurunda önemli bir dönüş sinyali alacağız. Bu da 2,2430 – 2,2550 seviyelerinin tekrar hedeflenmesine katkı sağlanabilir. 2,2350 direnci geçilmezse bollinger bandının alt noktası olan 2,2005 seviyesine doğru yeni bir satış rallisi oluşabilir. Bu bağlamda da gün içi 2,2350 direnci dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 2,2350
Destek
: 2,2180-2,2100-2,2005
Direnç: 2,2290-2,2350-2,2430

USD/JPY ANALİZİ

Japonya’da Başbakan Abe’nin satış vergilerindeki artışın erteleneceğini açıklaması, bunun yanında erken seçim spekülasyonlarını doğrulamasıyla USD/JPY paritesinde sınırlı, fakat hareketli bir süreç karşımıza çıktı. Satış vergisinin ertelenmesi Yen’de zayıflatıcı unsur olarak karşımıza çıksa da, seçimin yol açabileceği belirsizlik ve vergi artırımının er yada geç uygulanacağının açıklanması aşağı yönlü baskıyı destekledi. Diğer yandan ABD’de beklentilerin aksine artış gösteren ÜFE rakamlarına rağmen piyasanın tepkisiz kalması dikkat çekti. Günün geri kalanında, ABD piyasaları açılışı sonrası tepkiler ve gün boyunca zayıf bir tutum sergileyen Dolar endeksi dikkatle takip edilmelidir. Ek olarak yarın günün ilk saatlerinde Japonya Merkez Bankası para politikası raporu ve düzenlenecek basın konferansı, kritik kararların ardından etkili olabileceği için dikkatle izlenmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, kısa vadede incelediğimiz yükseliş trendinin (yeşil) yoğun gündem sırasında etkisini koruduğunu görüyoruz. Günün kalanında, 116,07 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe, Dolar endeksinin toparlanma isteğiyle de bağlantılı olarak yukarı yönlü baskıların ön planda olması beklenebilir. Olası alımlarda 116,80 ve 117,05 aralığı hedeflenebilecekken, bu aralığın geçilmesi, gün içi testler ve sınırlamalar nedeniyle çok daha kritik hale gelmiştir. Bu şart sağlandığı taktirde yukarı yönlü baskıların netlik kazanması olasıdır.

Paritede 117,05 seviyesinin sınırlayıcı etkisi sonrası oluşan tepki satışlarının ne ölçüde etkili olduğu aşağı yönlü beklentilere yön verebilir. Gün içerisinde 116,07 seviyesinin kırılması durumunda veya 117,05 seviyesinin tekrar aşılamaması sonrasında tepki satışlarının ön plana çıkma isteği oluşabilir. 116,07 seviyesinin kırılmasıyla 115,73 ve 115,36 seviyelerine yönelik tepki hareketleri görebiliriz.

Pivot: 116,07
Destek:
116,39 - 116,07 – 115,73
Direnç: 116,80 – 117,05 – 117,45

AUD/USD ANALİZİ

Avustralya Merkez Bankası açıklamaları ve Japonya gündemiyle etkilenen AUD/USD paritesinde, düşüşlerin hala tepki satışı çerçevesinde kaldığını gördük. Kanalın alt bölgesinin test edilmesine karşın, Japonya gelişmelerinden de destek alan Avustralya Doları’nın günlü tutumunu koruma çabası ön plana çıkmış durumda. Yarın Japonya Merkez Bankası ve FOMC toplantı tutanakları öncesi beklentilerle birlikte spekülatif hareketler ön plana çıkabilir.

Teknik olarak incelediğimizde, test edilen fakat kırılamayan 0,8680 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının ağırlık kazanması beklenebilir. Güncelliğini koruyan yükseliş kanalı ile birlikte destek kazanabilecek yukarı yönlü baskılarda 0,8760 – 0,8805 aralığı önemli bir hedef konumundadır ve kanalın sağlıklı ilerleyişi için bu bölgenin hedeflenebilmesi de kritik önem taşımaktadır. Olası yükselişlerde bu bölgenin tepkileri, kanal içi hareketler açısından teyit niteliği taşıyabilir.

Paritede aşağı yönlü beklentiler, istikrarlı gidişini tekrar gösteren kanalın güncelliğini yitirmesiyle ağırlık kazanabilir. 0,8680 seviyesinin kırılmasıyla destek görebilecek bu tutumda, 0,8645 ve 0,8615 ilk etapta hedeflenebilecek önemli seviyeler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pivot: 0,8680
Destek:
0,8718 - 0,8680 – 0,8645
Direnç: 0,8760 – 0,8805 – 0,8855

EUR/TRY ANALİZİ

Küresel piyasalarda yoğun bir gündem yaşandığı süreçte, Dolar endeksindeki kayıpların Euro’ya sağladığı avantajın yanı sıra, Türk Lirası’nın da büyük ekonomilerden gelen teşvik sinyalleriyle gücünü koruma çabası karşımıza çıktı. Önümüzdeki süreçte, kritik gündem ve Dolar endeksinin takibi önemini korumaktadır.

Teknik olarak incelediğimizde, aşağı yönlü baskılarla 2,7700 seviyesinin gün içerisinde test edilme çabasına rağmen sınırlayıcı etkisinin sürdüğünü ve 2,7870 seviyesine baskı uygulandığını görüyoruz. Günün kalanında, Dolar endeksinin etkisiyle de birlikte 2,7700 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Olası yükselişlerde 2,7870 seviyesinin aşılması 2,8020 ve 2,8100 seviyelerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir.

Kısa vadede oluşan yükselişe rağmen, 2,8200 – 2,8300 bölgesinden kaynak alan satış baskısı güncelliğini sürdürmektedir. 2,7700 seviyesinin kırılmasıyla destek bulabilecek aşağı yönlü tutumda 2,7550 seviyesi hedeflenebilecekken, kalıcı beklentiler için son bir yılın dip seviyesi olan bu noktanın altındaki fiyatlamalara ihtiyaç bulunmaktadır.

Pivot: 2,7700
Destek: 2,7700 – 2,7550 – 2,7300
Direnç: 2,7870 – 2,8020 – 2,8100

USD/CAD ANALİZİ

USD/CAD paritesinde Dolar endeksinin etkileri hissedilen günde, aşağı yönlü baskının sınırlı kaldığı bölge neticesiyle kritik bir eşikte bulunduğunu söyleyebiliriz. Gün içi beklentilerin değişmediği ancak önemli bölgelerde bulunduğunu belirttiğimiz parite nedeniyle, ABD piyasaları ve Dolar endeksinin takibi önem kazanmaktadır.

Teknik olarak incelediğimizde, yeşil renkle belirttiğimiz trendin sınırını oluşturan 1,1260 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 1,1335 seviyesi hedeflenebilecekken, trendin sorgulanma aşamasının atlatılabilmesi için bu seviyenin aşılması gerekmektedir. Bu şartla birlikte yukarı yönlü baskılar netlik kazanabilir.

Paritede kısa vadede etkili olan tepki satışlarının devamlılık sağlayabilmesi için, 1,1260 seviyesinin altındaki fiyatlamalar takip edilmelidir. Gün içerisinde oluştuğu taktirde 1,1230 ve 1,1180 seviyelerinin hedeflenmesini sağlayabilecek bu şartın yanı sıra, kalıcı beklentiler için 1,1260 seviyesi altındaki günlük kapanışın takip edilmesi gerekebilir.

Pivot: 1,1260
Destek:
1,1260 - 1,1230 – 1,1180
Direnç: 1,1335 – 1,1385 – 1,1420

HAM PETROL ANALİZ

76,40 seviyesine yaklaşan ancak geçemeyerek satış baskısının tekrar başlamasına katkı sağlayan Ham petrol fiyatı 74,75 seviyesini aşağı yönlü kırarak mevcut satış baskısını destekleyen bir görüntü içerisinde 74,00 seviyesine yakın hareketlerini sürdürmektedir. 7640 direnci altında negatif baskının devam etmesini beklediğimiz Ham Petrol fiyatında daha önce test edilen ancak kırılamayan 73,25 desteğine doğru yeni bir hareketlilik görülebilir. Satıcılı seyrin şiddetinin hangi konumda olacağına da 73,25 desteği karar vermek isteyebilir. Gün içerisinde TR saati ile 15:30 ile birlikte başlayacak ve 21:00’a kadar devam edecek ABD veri akışı ile birlikte Ham Petrol fiyatında sert hareketler görülebilir.

Pivot: 76,40
Destek: 74,05-73,25-72,00
Direnç: 74,75-75,55-76,40

ALTIN ANALİZ

1181 seviyesi üzerinde kalarak tepki alımlarının devam etmesi konusunda önemli adımlar atan Altın, bugün FOMC tutanakları sonucundan çıkacak olası kararlara odaklanmıştır. FED’in Faiz artırımına ilişkin düşüncesinde şahin ya da güvercin tavrı ile ifadelerin olması özellikle kıymetli madenler için önem arz etmektedir. Bu bağlamda da 21:00’da sonuçlarını görmeye başlayacağımız tutanaklar dikkatle takip edilmelidir.

Tutanaklar öncesi altın fiyatını incelediğimizde 1181 destek noktası üzerinde pozitif seyrin devam ettiğini görmekteyiz. Tepki alımlarının daha da üst bölgelere taşınabilmesi için dünün tepe noktası 1205 direncinin geçilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Bu şart sağlanırsa 1221 seviyesine doğru yeni bir atak görülebilir. 1181 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise tepki alımları sona mı erdi sorusu sorulmaya başlanabilir ve bu tutum 1130 seviyesine doğru yeni bir hareketi tetikleyebilir.

Pivot: 1181
Destek: 1181-1170-1161
Direnç: 1205-1212-1221

DAX30 ANALİZİ

9125 seviyesinden başlatılan yukarı yönlü çıkışını 9280 bariyerini geçerek destekleyen Dax30 endeksi, mevcut aşağı yönlü kanalı sonlandırarak kısa vadeli yükseliş trendinin oluşmasına katkı sağlamıştır. Bu düşünce ile 9500 seviyesine yaklaşan yükseliş hareketi sonrasında şu sıralar endeksin 9481 seviyesi çevresinde olduğunu görmekteyiz. Teknik olarak yükseliş beklentimiz devam etmektedir. 9345 desteği de mevcut çıkışların devam edebilmesi için kritik bir destektir. Dax30 endeksi eğer bu destek üzerinde kalmayı başarırsa yukarı yönlü çıkışını 9600 seviyesine yaklaştırmak isteyebilir.

Pivot : 9345
Destek:
9413-9345-9280
Direnç: 9523-9588-9670

S&P500 ANALİZİ

2025 desteğinden toparlanan ve bu toparlanma ile yukarı yönlü çıkışını hızlandıran S&P500 endeksi, yeni rekor seviyesi olarak 2053,50 seviyesini kaydetmiştir. Yeni rekor seviyesi testi sonrasında yükselişlerin sınırlı kaldığını ve tepki satışlarına maruz kaldığını gördüğümüz endekste, 2035 desteği dikkat etmemiz gereken bir destek noktasıdır. Endeks eğer 2035 desteği üzerine kalmayı sürdürürse tepki satışları düşüncesi sonlanma aşamasına gelebilir. Bu da 2053,50 seviyesi üzerindeki yeni hareketleri tetikleyebilir. Aksi takdirde 2035 desteğini kırarak diğer kritik destek 2025 seviyesine yaklaşmak isteyebilir.

Pivot : 2035
Destek:
2043-2035-2025
Direnç: 2048-2054-2060

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol, Altın, S&P500 ve Dax30 Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD, AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1269 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz