19 Kasım 2014 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Gelişmiş ülkelerin merkez bankalarından gelen haberlerin yanında Japonya gündeminin varlık fiyatlarında etkili olduğu hafta ortasında piyasalar, artık Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) bugün yayımlanacak tutanaklarına odaklanıyorlar. Avrupa borsalarının İngiltere dışında yükselişler izlenirken, Wall Street endekslerinin güne daha temkinli başlaması bekleniyor. Gelişen ülke par birimleri ise FOMC tutanakları öncesinde değer kaybediyor.

“ABD’de konut başlangıçları geriledi”

Günün ikinci yarısında ABD ekonomisine ait bilgiler veren konut piyasası göstergeleri yatırımcıların gündeminde yer aldı. Yapı izinleri verisi Ekim’de 6 yılın zirvesine çıkarak beklentilerin üzerinde bir artış kaydederken, yükseleceği tahmin edilen konut başlangıçları aynı dönem içerisinde geriledi. Konut başlangıçları böylece Ekim ayında %2.8 düşüş göstermiş oldu. İlgili veri setinin yayımlanmasının ardından Dolar endeksinde aşağı yönlü hareketlerin bir miktar ivmelendiği görüldü.

“Merkez banklarının etkisi”

Sabah saatlerinde Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) para politikası beyanatının ardından gözler gün içerisinde İngiltere Merkez Bankası’na (BOE) çevrilmişti. Akşam saatlerinde ise dikkatler FOMC tutanaklarına odaklanacak. Bunun yanında Japonya gündemi, halen daha varlık fiyatlarında etkili olan faktörler arasında değerlendirilebilir. Satış vergisi artışının ertelenmesi ve hükümetin erken seçim kararı alması Yen’de kayıpların devam etmesine neden olan önemli etkenlerden. Bunun yanında Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Draghi’nin hafta başında, gerektiğinde daha ileri adımlar atılabileceği söylemini yinelemesi ve Almanya’dan gelen olumlu ZEW yatırımcı güveni verisi Avrupa’da iyimserliği destekliyor. Sterlin ise BOE üyeleri arasında yüksek enflasyondan kaygı duyanların olduğunun görülmesi ile faiz artırımı beklentilerinin canlanması sonrasındaki yükselişlerini sürdürdü. Dolar ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) bugün yayımlanacak toplantı tutanakları öncesinde gelen olumsuz konut başlangıçları verisi ile değer kaybetti.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Konut verilerinin ardından Dolar endeksinde görülen geri çekilme pariteler tarafında etkili oluyor. FOMC tutanakları öncesinde gelişen ülke para birimlerinde görülen kayıplar, ABD verileri ile bir miktar sınırlandı. USD/TRY paritesinde de bu paralelde fiyat değişimleri izleniyor. Altın ise Dolar’daki hareketler karşısında sakin seyrini sürdürmeyi başarırken, Sterlin, BOE tutanakları sonrası Dolar karşısında başlattığı yükselişlerini, ABD verileri ile genişletti. İlerleyen dönemlerde arz fazlasının etkili olacağı beklentisi petrol fiyatlarında baskı yaparken, 27 Kasım’daki OPEC toplantısında üretimi azaltma kararının alınmayacağı beklentisi petrol fiyatlarında son haflarda düşüşlerin hızlanmasına neden olmuştu. Erbil’de valinin ofisinin dışında gerçekleşen ve 5 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı saldırı sonrası ise petrol fiyatlarında Avrupa seansının başlaması ile bir miktar yükselişlerin izlendiğini ifade edebiliriz. Günün devamında açıklanacak ABD’nin stok verileri, petrol fiyatları üzerinde etkili olabilir. Diğer taraftan artık piyasalar, FOMC toplantı tutanaklarından çıkacak sonuçlara odaklanmaya başlayabilir. FED’den gelecek haberlere ait beklentiler gün içerisinde de varlık fiyatlarında yönü belirleyebilir.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – FOMC Toplantı Tutanakları; Haftanın en önemli gelişmeleri arsında yer alacak ABD Merkez Bankası’nın (FED) 29 Ekim’de tamamlanan Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) toplantısının yayımlanacak tutanakları, küresel piyasalar tarafından büyük bir dikkatle takip edilecek. 29 Ekim’de alınan kararların açıklanmasının ardından Dolar, önemli bir değer kazanımı kaydetmişti. FED, 15 milyar Dolar tutarındaki aylık tahvil alımlarını bitirme kararı aldığını duyururken, istihdam piyasasına ilişkin de diğer toplantılarına göre daha iyimser konuşmuştu. Banka’nın, yapacağı açıklamalar ile erken bir faiz artışına gitme konusunda piyasaları rahatlatacağı beklentisi de, 29 Ekim’deki beyanat ile boşa çıkmış oldu. İlgili toplantının açıklanacak ayrıntılı tutanakları, FED’in faiz konusunda ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol haritası izleyeceğine ışık tutabilir. Tutanakların satır aralarından, FED’in 2015 ortasından daha yakın bir tarihte faiz artışına gidebileceği yönünde çıkarımlar yapılırsa, Dolar’da önemli yükselişler izlenebilir. Ancak FED’in yılın ilk yarısında faiz artırmayacağı ve artırım için aceleci davranamayacağı yönünde bir izlenim alınması halinde ABD’nin para biriminde kayıplar zemin bulabilir.

Çin – HSBC Öncü İmalat PMI; Son beş aydır PMI verileri için bir eşik olan 50 seviyesinin üzerinde gerçekleşen Çin’in imalat PMI datasına ait öncü gösterge, haftanın en kritik rakamları arasında değerlendirilebilir. 1 Aralık’ta yayımlanacak nihai rakamın öncüsü olacak HSBC’nin hazırladığı data, global ekonomik büyümeye ilişkin spekülasyonların arttığı son dönem içerisinde, dünya ekonomisinin itici güçlerinden olan Çin’e ait değerli bilgiler verecek. Rakamın beklentilerden farklı gerçekleşmesi halinde, piyasaların risk algısında, Çin’in önemli ticaret ortakları olan Yeni Zelanda ve Avustralya’nın para birimlerinde, bakır ve petrol gibi emtia fiyatlarında, gelişen ve gelişmiş ülke borsalarında değişimler izlenebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

19 Kasım 2014 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

17:30 USD Ham Petrol Stokları -0,780M -1,735M

21:00 USD FOMC Toplantı Tutanakları

23:45 NZD PPI Girişi (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,3% -1,0%

23:45 NZD PPI Çıkışı (çeyreklik) (3. Çeyrek) 0,2% -0,5%

20 Kasım 2014 Perşembe

Zaman Haber Beklenti Önceki

01:50 JPY Ticaret Dengesi (Eki) -1,02T -1,07T

03:35 JPY İmalat PMI (Kas) 52,7 52,4

03:45 CNY Çin HSBC Öncü İmalat PMI (Kas) 50,2 50,4

EURUSD ANALİZ

Kararsız EURUSD, FOMC ile yönünü netleştirebilir!

EURUSD paritesi 1,2440 seviyesinden başlatmış olduğu tepki alımlarını kritik FOMC tutanakları öncesinde 1,2545 seviyesi üzerine taşımış ve ABD seansı öncesinde şu sıralar 1,2566 seviyesinde seyrini sürdürmektedir. (1,2569 seviyesine yükseldi)

Tekniksek anlamda tepki alımlarının 200 periyotlu üssel hareketli ortalama olan 1,2610 seviyesine doğru devam etme potansiyelinin olduğunu, ancak paritedeki sakinliğin fırtına öncesi sessizlik olarak nitelendirebileceğimizi ifade edebiliriz. TR saati ile 21:00’da başlayacak FOMC toplantı tutanakları ise “fırtına öncesi sessiz” olarak nitelendirdiğimiz EURUSD paritesinin yeniden sert hareketlere maruz kalmasına katkı sağlayabilir ve kararsızlığına net bir çözüm bulabilir.

Peki, EURUSD paritesinde nasıl bir beklenti içerisine girebiliriz?

4 saatlik grafikte EURUSD paritesini incelediğimizde 1,2505 seviyesi üzerinde yukarı yönlü çıkışına devam etmek istemektedir. Daha ayrıntılı ifade edecek olursak 1,2440 – 1,2610 arasındaki bant hareketinde 1,2505 seviyesi kontrol noktası olarak önemli bir destektir. Parite eğer 1,2505 desteği üzerinde kalmayı sürdürürse 1,2610 yani düşüş trendinde kanalın üst noktası ve aynı zamanda da 200 periyotlu üssel hareketli ortalamaya doğru yeni bir hareketlilik görebiliriz. Aşağı yönlü baskıların devam edebilmesi içinse 1,2505 seviyesi altında hareketlere ihtiyacımızın olduğu unutulmamalıdır.

NOT: EURUSD paritesinin yukarı yönlü çıkışında özellikle 200 periyotlu üssel hareketli ortalama olan 1,2610 direnci kritik bir bariyerdir. Çünkü bu bölge, satıcıların yeniden aktif olabileceği bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de özellikle 1,2580 – 1,2610 arası alıcılı tarafta yer alacaklar işlemlerine hazırlık aşamasında bir kere daha düşünmesi gerekmektedir.

Pivot: 1,2505
Destek:
1,2505-1,2475-1,2440
Direnç: 1,2580-1,2610-1,2650

GBP/USD ANALİZ

1,5590 – 1,5740 bandı sonlanacak mı?

İngiltere merkez bankası gün içerisinde para politikası kararlarını ve faiz oranı oylamasını piyasalara aktardı. TR saati ile 11:30’da açıklanan bu kararlar sonrasında GBPUSD paritesinin 1,5590 destek noktası üzerinde kalmayı başardığını ve yükselişlerini 1,5700 seviyesine taşıdığını görmekteyiz. EURUSD paritesinde olduğu gibi GBPUSD paritesi de belirli seviyeler arasında bant hareketi gerçekleştirmektedir. 1,5590 – 1,5740 arası devam ettiğini gördüğümüz bant hareketi bugünkü kritik FOMC tutanakları ile sonlanacak mı sorusunun cevabını aramaktayız. Özellikle de 1,5740 direncinin geçilip geçilmemesi bu konuda önem arz etmektedir. Çünkü bu sorusun cevabı tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını bulmamıza katkı sağlayacaktır.

Teknik anlamda GBPUSD paritesini incelediğimizde daha öncenin tepe noktası 1,5740 direnci altında negatif baskının devam etmek isteyeceğini ifade edebiliriz Parite eğer 1,5740 direnci altında kalmayı sürdürürse bandın alt noktası olan 1,5590 seviyesini tekrar test ederek karar vermek isteyebilir. 1,5590 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise satıcılı seyir daha da agresif bir hale dönüşebilir. Tepki alımlarının devam edebilmesi içinse 1,5740 direncinin geçilmesi gerekmektedir. Bu durumda da 22 Temmuz 2014 tarihinden beri devam eden düşüş trendi destekçisi olan 27 günlük üssel hareketli ortalamaya doğru tepki görülebilir. Bu ortalama güncel olarak şu sıralar 1,5900 seviyesindedir.

Pivot: 1,5740
Destek; 1,5645-1,5590-1,5550
Direnç; 1,5700-1,5740-1,5785

USD/TRY ANALİZ

“Yükselişlerin devamı için 2,2350 direnci geçilmelidir”

2,2180 desteğinden almış olduğu güç ile kritik 2,2350 direncine yaklaşan USDTRY kurunun kritik FOMC tutanakları ve PPK toplantısı öncesinde karar aşamasında olduğunu görmekteyiz. Gerek günlük gerekse haftalık grafikte etkisini gördüğümüz yükseliş trendinin daha net devam edebilmesi için 2,2350 direncinin geçilmesi ve bu seviye üzerinde kalıcı hareketlerini sürdürmesi gerekmektedir. Bu düşünce yapısı 2,2850 seviyesine doğru gerçekleşecek olası yükseliş rallisini tetikleyebilir. Aksi takdirde 2,2180 seviyesi yeniden hedeflenmek istenebilir. Bu bağlamda da günün kalanında 2,2350 bariyeri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 2,2350
Destek
: 2,2180-2,2100-2,2005
Direnç: 2,2350-2,2430-2,2550

USD/JPY ANALİZİ

Yen’in major para birimlerine karşı değer kaybını sürdürdüğü gün içerisinde, FOMC öncesi USD/JPY paritesinin 7 yılın en yüksek seviyelerinde tutunma çabası dikkat çekmektedir. ABD’de konut rakamlarının açıklanmasına rağmen, akşam saatlerinde açıklanacak FOMC toplantı tutanaklarına odaklı piyasa nedeniyle etkili hareketler göremedik. Günün kalanında, ABD piyasalarının tepkisi, Dolar endeksi ve FOMC açıklamaları dikkatle izlenmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, 117,45 seviyesi üzerinde tutunma çabasının etkili olduğu bir süreç karşımıza çıkıyor. Günün kalanında, kritik bir eşik olan 117,05 üzerinde kalma çabası olduğu sürece, yukarı yönlü baskıların ön planda olması beklenebilir. Yükselişlerde 117,92 ve 118,35 seviyeleri hedeflenebilecek noktalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Etkili gündem içerisinde, paritede aşağı yönlü bir beklenti oluşturabilmek için 117,05 seviyesinin altında gerçekleşebilecek fiyat hareketlerine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu şart sağlandığı takdirde 116,80 ve 116,40 seviyelerine yönelik fiyatlamalar gerçekleşebilir.

Pivot: 117,05
Destek:
117,45 – 117,05 – 116,80
Direnç: 117,92 – 118,35 – 118,70

AUD/USD ANALİZİ

AUD/USD paritesinde, yükseliş kanalının kırılması sonrası gerçekleşen düşüşlerle birlikte 0,8615 seviyesine yönelen fiyat hareketleriyle karşılaştık. Bu süreçte, özellikle akşam saatlerinde açıklanacak FOMC kararları ve bu kararlar öncesinde ABD piyasalarının tepkileri dikkatle takip edilmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, günün kalanında 0,8708 seviyesi altında kalındığı müddetçe, aşağı yönlü baskıların etkili olabileceğine dair beklentimizi sürdürmekteyiz. Temel gelişmelerin de desteği sağlandığı taktirde 0,8615 seviyesi olası satışlarda tekrar hedeflenebilecekken, bu seviyenin kırılmasıyla 0,8575 ve 0,8540 seviyeleri hedeflenebilir.

Paritede kısa vadede 0,8615 seviyesinin kırılamaması sonrası görülen tepki alımlarına ilişkin beklentilerde 0,8708 seviyesinin aşılarak kanal içine dönme çabası önem kazanmaktadır. Bu şart sağlandığı taktirde tekrar kanal hareketine yönelik çabalar ön plana çıkabilir. Ancak FOMC kayıtlarının içeriğine ilişkin beklenti ve fiyatlamalar dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 0,8708
Destek:
0,8615 – 0,8575 – 0,8540
Direnç: 0,8675 – 0,8708 – 0,8760

EUR/TRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesinde, teknik beklentilerin gelişmekte olan ülke para birimlerinin zayıf tutumlarıyla destek bulduğu bir süreç karşımıza çıktı. Euro’nun gün içerisinde güçlü duruşu ve Türk Lirasında değer kaybı, EUR/TRY paritesinde 2,7700 seviyesi üzerinde beklediğimiz tepki alımlarının gerçekleşmesine katkı sağladı. Günün kalanında, ABD piyasalarının FOMC toplantı tutanaklarının açıklanışı öncesi ve sonrası tepkileri dikkatle takip edilmelidir.

Teknik olarak incelediğimizde, paritenin oldukça kritik bir bölgeye ulaştığını söyleyebiliriz. Günün kalanında 2,7700 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe tepki alımlarına yönelik baskıların etkili olması beklenebilir. Bu durumda 2,8200 – 2,8300 bölgesi, hem hedeflenebilecek seviye hem de önemli bir eşik olarak dikkatle takip edilmelidir. Alımlarda bu bölge hedeflenebilecekken, bu eşiğin aşılması durumunda daha kalıcı yükseliş beklentileri ön plana çıkabilir.

Paritede düşüş yönlü beklentiler, 2,8200 – 2,8300 bölgesinin sınırlayıcı etkisi ile ilişki içerisindedir. Bu bölgenin aşılamamasıyla sınırlanabilecek tepki satışlarında 2,8020 altına sarkmalar, paritenin tekrar 2,7700 seviyesini hedefleme isteğini canlandırabilir.

Pivot: 2,7700
Destek: 2,8020 – 2,7870 – 2,7700
Direnç: 2,8200 – 2,8300 – 2,8400

USD/CAD ANALİZİ

USD/CAD paritesini incelediğimizde, günün başlangıcından bu yana yukarı yönlü baskının ön planda olduğunu gördük. Günün kalanında ise, FOMC toplantı kayıtlarına ilişkin beklenti ve fiyatlamalar ile ABD piyasalarının tepkileri pariteye yön verebilecek gelişmeler arasında yer alıyor.

Teknik olarak incelediğimizde, 1,1260 seviyesi üzerinde kalındığı müddetçe yükseliş baskısının etkili olabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. 1,1327 seviyesinin üzerinde destek bulabilecek olası alımlarda 1,1385 ve 1,1420 seviyeleri hedeflenebilecek önemli noktalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Paritede düşüş yönlü beklentiler 1,1327 seviyesinin altında gerçekleşebilecek fiyatlamalarla dikkat çekebilir. Bu şartla birlikte 1,1260 seviyesi hedeflenebileceği gibi, kalıcı beklentiler için 1,1260 seviyesi altında gerçekleşebilecek günlük kapanış takip edilmelidir.

Pivot: 1,1260
Destek:
1,1327 - 1,1292 - 1,1260
Direnç: 1,1385 – 1,1420 – 1,1465

HAM PETROL ANALİZ

“Tepki alımına rağmen görünüm hala daha negatif”

TR saati ile 17:30’da ABD’den gelecek olan Ham Petrol Stokları ile TR saati ile 21:00’da başlayacak olan FOMC tutanakları öncesinde Ham Petrol fiyatının tepki alımına maruz kaldığını görmekteyiz. Düşüş trendi içerisinde gerçekleşen tepki alımlarının bu isteğini normal karşılamakla birlikte ham petrol fiyatının 76,40 direnci altındaki hareketlerinde daha dikkatli olmamız gerektiğini ifade edebiliriz. Yani 76,40 direnci altında kaldığımız müddetçe yaşanılacak olası yükselişlere şüphe ile yaklaşmamız gerekmektedir. Çünkü düşüş trendi etkisini sürdürmekte ve 76,40 direnci de mevcut trendde kanalın üst noktası olarak kritik bir önem taşımaktadır. Bu bağlamda da bu çıkış oluşsa da 76,40 direnci altında kaldığı müddetçe düşüş beklentimizi korumaktayız. Tepki alımlarının devam edebilmesi içinse 76,40 direncinin geçilmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda 77,50 ve 78,25 seviyeleri hedeflenebilir.

Pivot: 76,40
Destek: 73,90-73,25-72,00
Direnç: 75,55-76,40-77,50

ALTIN ANALİZ

“Tepki alımları tamam mı devam mı?”

Kritik FOMC tutanaklarına sayılı saatler kala Altın fiyatının 1191 seviyesi üzerinde tepki alımına devam etmek istediğini görmekteyiz. 1181 destek noktası üzerinde tepki alımı düşüncesinin devam etmesini beklediğimiz Altın da 1205 direncinin geçilmesi durumunda önemli bir çıkış isteğinin oluşabileceğini ifade edebiliriz. Kısa vadeli tepki alımları tamam mı devam mı sorusunun cevabını ise 1205 direncine göre şekillendirebiliriz.

Kısa vadeli tepki alımı bu şekilde etkili olmak isterken piyasaların bu konuda istekli olduğunu görmekteyiz. Yani altın için tepki alımı düşüncesinin 1215 – 1255 arasında yer alma psikolojisi sürpriz bir gelişme olmayacaktır ancak bu düşünce yapısının daha da güçlenebilmesi için teknik olarak 1205 üzerinde hareketlerin oluşması gerektiği, temel olarak da bu çıkışı destekleyecek açıklamaların gerçekleşmesi gerektiğini ifade edebiliriz. Örneğin bugün FOMC tutanaklarda güvercin tavırda yer alınması durumunda Altın fiyatında tepki alımları desteklenebilir. Şahin tavırda bir düşünce yapısı ise tepki alımının sonuna mı geldik sorusunu sormamızı sağlayabilir.

Bu bağlamda da günün kalanında 1205 bariyeri ve FOMC tutanakları sonucu dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1181
Destek: 1191-1181-1170
Direnç: 1205-1212-1221

DAX30 ANALİZİ

50 günlük basit hareketli ortalama : 9261
200 günlük basit hareketli ortalama: 9510

DAX30 bülten saatine kadar en düşük 9435, en düşük 9521 seviyelerini gördü. 200 günlük hareketli ortalama seviyesine ulaşıldı. Gün sonu kapanışlar 9500 seviyesi üzerinde oluşmaya başlarsa 9800 seviyesi yeni hedef olabilir. 200 günlük ortalama seviyesi aşılamaz, direnç olarak çalışır ve geri çekilme yaşanırsa 50 günlük ortalama seviyesini güçlü destek olarak görüyoruz. Günün geri kalan kısmı için ise 9423 seviyesini ilk destek, 9529 seviyesini ilk direnç olarak kabul edebiliriz.

Pivot : 9426
Destek:
9423-9383-9300
Direnç: 9529-9578-9661

S&P500 ANALİZİ

50 günlük basit hareketli ortalama : 1971
200 günlük basit hareketli ortalama: 1925

FOMC öncesi SP500 oldukça sakin. Endeks bülten saatine kadar en düşük 2044, en yüksek 2048 seviyelerini gördü. 2050 hedefine ulaşıldı diyebiliriz. Günü geri kalan kısmında 2043 seviyesi ilk destek bölgesi olarak görülüyor. İlk direnç olarak da 2053 seviyesini ifade edebiliriz. 2030 seviyesi bugünün güçlü destek bölgesi, 2066 seviyesi güçlü direnç bölgesi olarak kabul edilebilir.

Pivot : 2045
Destek:
2043-2038-2030
Direnç: 2053-2058-2066

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”
Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “S&P500 ve Dax30 Analizi”
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, USDCAD, AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://www.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1077 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz