4 Şubat 2015 Akşam Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasaların gündeminde Yunanistan gelişmeleri ve petrol fiyatlarındaki değişimler yer almaya devam ederken, bugün yayınlanan özel sektör istihdam göstergesi sonrasında yatırımcılar ABD’den gelecek rakamları izlemeyi sürdürecekler. Çin Merkez Bankası’nın (PBOC) para politikasını genişletici yönde bir adım atması ise bugünün önemli başlıklar arasında yer aldı. Yurtiçi piyasalarda ise son gelişmeler ve yapılan açıklamalar sonrasında Türk Lirası’nda kayıplar gelişen ülke para birimleri ile birlikte hız kazandı.

“Yunanistan ve Petrol”

Yeni hükümeti ile ülkesinin borç sorununu masaya yatıran Yunanistan’ın bugün de temasları devam etti. Başbakan Çipras ve bakanlarının, borçların silinmesi yerine takasını öngören bir teklif ile kreditörleri ile uzlaşma araması uluslararası piyasalara olumlu yansımıştı. Yunan Maliye Bakanı bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi ile görüştürken, Başbakan Çipras ise Brüksel’de Avrupa Komisyonu Başkanı Junker ile bir araya geldi. Çipras, anlaşma yolunda olduklarını, ancak henüz bir anlaşma sağlanmadığını söyledi. Almanya Başbakanı Merkel ise müzakerelerin Nisan-Mayıs aylarına kadar sürmesini beklediğini dile getirdi. IMF’den yapılan açıklamada, Yunanistan ile borç çerçevesinin değiştirilmesi konusunda bir görüşme yapılmadığı belirtildi.

Petrol tarafında ise son yükselişlerin ardından gelen geri çekilmeler öne çıkıyor. BP ve Chevron’un da aralarında bulunduğu önemli petrol üreticilerinin 2015 yılında yatırım harcamalarını azaltacaklarını açıklamaları, arzın azalabileceği düşüncesi ile emtiada başlamış olan yükselişlerin devam etmesine zemin oluşturmuştu. Ancak Çin’de ekonominin yavaşlamaya devam ettiği yönündeki sinyallerin sürmesi, talebin zayıf kalacağı beklentisine güç verdi ve petrol fiyatlarındaki yükseliş uzun sürmedi. Bu fiyat değişimlerinin de katkısı ile enerji şirketlerinde görülen kayıplar ile global endekslerde kayıplar izlendi.

“Çin’den yeni adım”

Son olarak, bu sabah açıklanan hizmetler PMI verisinin de gösterdiği gibi Asya’nın en büyük ekonomisinde büyümenin hız kestiğine yönelik ipuçları, ülkenin Merkez Bankası’nın bugün para politikasını genişletici bir adım atmasına neden oldu. PBOC, yarından itibaren geçerli olmak üzere zorunlu karşılıkları 50 baz puan düşürerek, %10.50’ye getirdi ve piyasaya likit akışının bir miktar daha fazla olması yönünde hamle yaptı. Kararın duyurulmasının ardından Çin’in önemli ticaret ortakları olan Yeni Zelanda ve Avustralya gibi ülkelerin para birimlerinde yükselişler izlendi. Ancak sonrasında Dolar endeksindeki yukarı yönlü hareketler, söz konusu iki para biriminin Dolar karşısında gerilemesine öncülük etti.

“ABD’de özel sektör istihdamı tahminlerin altında”

Cuma günü yayımlanacak ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz artışı zamanlamasında ilişkin bilgiler verebilecek istihdam raporu öncesinde piyasalar bugün ADP tarım dışı istihdam değişimi verisini izledi. Özel sektör istihdamına yönelik hazırlanan ilgili data, Ocak ayında 213 bin Amerikalının istihdam edildiğine işaret ederken, 224 bin olan tahminlerin altında kaldı. Ancak istihdam artışının 200 bin seviyesinin üzerinde kalmaya devam etmesinin iyi bir sinyal olduğu düşüncesini güncelliğini koruduğunu gördük ve Dolar veri sonrasında çok büyük değişimler göstermese de değer kazanımları tarafında yakın durdu. FED’in faiz planlarında bir öteleme olmayacağı ve bu yılın ortalarında faiz oranını artıracağı düşüncesi özellikle gelişen ülke para birimlerinde kayıpların hız kazanmasına neden oldu.

“Türk Lirası yeniden geriledi”

FED’in para politikasına ilişkin beklentiler ile gelişen ülke varlıkları değer kaybederken, yurtiçinde ise gelen açıklamalar ile günün ikinci yarısında Türk Lirası’ndaki kayıpların bir miktar daha dikkat çektiğini ifade edebiliriz. TCMB’nin ara toplantı ile faiz indirimi yapmaktan kaçınması sonrasında değerlenen TRY, bugün FED beklentileri ve TCMB’nin üzerinde artacağı düşünülen siyasi baskı ile kayıplar yaşadı. Türk Lirası Avrupa ve ABD para birimleri karşısında gerilerken USD/TRY paritesi yeninden 2,44’ün üzerini gördü.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Piyasaların gündemindeki Yunanistan ve petrol fiyatları dikkat çekiyor ancak odak noktası ABD’den gelecek rakamlar ile dünyanın en büyük ekonomisine ilişkin beklentilere kayıyor diyebiliriz. Bugün yayımlanan ADP verisi sonrasında akşam saatlerinde açıklanacak ISM datası, Dolar’da etkili olabilecekken, birçok emtia ve paritede de yönü belirleyebilir. Yunanistan görüşmelerinin sürmesi ve Dolar’daki yukarı çıkış isteği EUR/USD paritesinde baskı yapan faktörler. Sterlin ise tahminleri aşan hizmetler PMI sonrasında kaydettiği yükselişlerine tutunmaya çalışıyor. Yen ve Türk Lirası’nda da Dolar karşısında kayıplar izleniyor. Gelişen ülke para birimlerindeki kayıplara ek olarak yurtiçi gündem TL’yi aşağı çekiyor. Asyalı para birimleri Çin ile yükselişe geçtikten sonra gündemin FED’in faiz artışına doğru kayması ile Dolar karşısındaki çıkışları sınırlandı. Altın fiyatlarında da Çin’in para politikasını genişletici yönde attığı adım sonrası artabileceği düşünülen talep ile belli-belirsiz yükselişler izlendi. Çin, Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) Hindistan’dan sonra dünyanın en fazla altın ithal eden ülkesi konumunda. Petrol fiyatlarında yükselişlerin yerini hafif çekilme ve yataya yakın hareketler öne çıkıyor. Akşam saatlerinde ABD’den gelecek stok verilerine ilişkin beklentiler emtianın fiyatında etkili oluyor diyebiliriz.

Günün devamında piyasalarda dikkatlerin yavaş yavaş ABD ekonomisi ve FED’e çevrilmesi ile gelecek ekonomik veriler takip edilecek. Kanada için ise hem açıklanacak PMI datası, hem de ABD’nin petrol stokları önem taşıyor diyebiliriz. Asya seansının başlaması sonrasında ise Avustralya’nın Aralık ayı perakende satış göstergesi, ülkenin para biriminde etkili olabileceği için yatırımcıların yakın merceği altında olacak.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

ABD – ISM İmal Olmayan PMI; Haftanın ilk iş gününde açıklanan imalat endeksi sonrasında, Cuma günü gelecek istihdam raporuna ait beklentileri yönlendirebilecek bir başka ABD verisi de, ISM imal olmayan PMI olarak dikkat çekiyor diyebiliriz. Ağustos ayında 59.6 ile Şubat 2011’den bu yana görülen en yüksek seviyesine çıkan endeks, Eylül ve Ekim dönemlerinde gerilemiş, Kasım ayında yeniden yükselişe geçmişti. Aralık döneminde ise endeksin, 56.2 ile yeninden düşüşe geçtiğini ve Haziran ayından sonraki en düşük seviyesine gerilediğini gördük. ISM imal olmayan PMI endeksinin Ocak ayında beklentinin üzerinde gerçekleşmesi, Cuma günü gelecek ABD verilerinin de olumlu bir performans gösterebileceği düşüncesine destek olarak Dolar’da yukarı yönlü hareketlere zemin oluşturabilecekken, öngörülenin altında kalacak rakamlar kayıplara yol açabilir.

Kanada – Ivey PMI; “Richard Ivey School of Business” tarafından yaklaşık 175 Kanadalı satın alma yöneticisine yapılan bir anket sonucu oluşturulan ve kısaca Ivey PMI olarak isimlendirilen Kanada’nın ilgili göstergesi, ülke ekonomisindeki ilerleyişe ilişkin önemli bilgiler verdiği düşünüldüğü için yakından izlenen bir makro-ekonomik göstergedir. Son altı aydır, PMI verileri için gelişime işaret eden 50 seviyesinin üzerinde gerçekleşen data, Aralık ayında 55.4’e düşerek bir ay aradan sonra yeniden gerileme kaydetmişti. Ivey PMI göstergesinin beklentinin üzerinde açıklanması, petrol fiyatlarındaki gerileme ve ülkenin Merkez Bankası’nın sürpriz faiz indirimi ile son aylarda düşüş kaydeden Kanada Doları’nda değer kazanımlarını destekleyebilecekken, tahminin altında kalacak rakamlar, ülkenin para biriminde kayıplara yol açabilir.

Avustralya – Perakende Satışlar; Emtia fiyatlarında son aylarda görülen değişimler ve ülkenin en önemli ticaret ortağı olan Çin’deki gelişmeler ile piyasalar tarafından yakından takip edilen Avustralya’nın, perakende satış rakamları Perşembe sabahı mercek altında yer alacak makro-ekonomik göstergeler arasında bulunuyor. Ülkenin Merkez Bankası’nın (RBA) üzerinde artan faiz indirim baskıları ile Avustralya Doları’nda son izlenen kayıplar hız kazanarak dikkat çekmişti. Kasım ayında beklentilerin altında bir artış kaydeden perakende satışlar, bu kez Aralık ayında ülke ekonomisinin gidişatına ait bilgiler verecek. Piyasa beklentilerinin dışında bir perakende satış değişiminin görülmesi halinde ülkenin para biriminde sert hareketler izlenebilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

04 Şubat 2015 Çarşamba

Zaman Haber Beklenti Önceki

16:45 USD Hizmetler PMI (Oca) 54,3 54,0

17:00 USD ISM İmal Olmayan PMI (Oca) 56,6 56,2

17:00 CAD Ivey PMI (Oca) 53,8 55,4

17:30 USD Ham Petrol Stokları 3,467 8,874M

05 Şubat 2015 Perşembe

Zaman Haber

02:30 AUD Perakende Satışlar (Aylık) (Ara) 0,3% 0,1%

EURUSD ANALİZİ

Dolar endeksi dün gerçekleştirdiği aşağı yönlü sert satışların şokunu bugün atlatmış görüntüsü ile birlikte 89 periyotluk üssel hareketli ortalama çevresinde sakinliğini korumaktadır. Endeks bazında yaşanılan sert satışlar, 17 Aralık 2014 tarihinden beri etkisini net bir şekilde gördüğümüz yükseliş trendinin sonlanmasına katkı sağladı mı sağlamadı mı sorusunun cevabını aramaktayız. Endeks eğer 55 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 94.27 direnci üzerine çıkamazsa, kısa vadeli yükseliş trendinin sonlandığına ilişkin düşünceler güçlenebilir. Aksi takdirde endeks yükselişlerine kaldığı yerden devam etmek isteyebilir.

“1 no’lu grafik eklenecek”

Endeks hareketlerine bağlı olarak mevcut tepki alımlarına devam edip etmeyeceğine karar vermesi beklenilen EURUSD paritesinde TR saati ile 17:00’da ABD’den gelecek olan ISM İmal Olmayan Endeks verisi dikkatle takip edilmelidir. Günün kalanındaki performansını şekillendirmesi beklenilen veri sonrası EURUSD paritesi, 1.1420 – 1.1385 destek noktalarına göre tepki alımı konusunda net bir karar vermek isteyecektir. EURUSD paritesi eğer bu destek noktaları üzerinde kalmayı sürdürürse yeniden 1.1540 bariyerine ulaşmak isteyebilir. Aksi takdirde 1.1260 seviyesine doğru yeni bir ralli oluşmak isteyebilir.

Pivot: 1.1385
Destek: 1.1420-1.1385-1.1350
Direnç: 1.1500-1.1540-1.1595

GBPUSD ANALİZİ

İngiltere’den gelen olumlu Hizmetler PMI verisi sonrasında yükselişlerine devam eden ve ABD seansı açılışı öncesinde 1.5250 seviyesine yaklaşan GBPUSD paritesi, 24 Temmuz 2014 tarihinden beri devam ettirdiği düşüş trendini sürdürecek mi yoksa sonlandıracak mı sorusunun cevabını aramaktayız.

Uzunca bir süredir mevcut düşüş trendinin desteklendiğini vurguladığımız 34 günlük üssel hareketli ortalama şu sıralar 1.5264 seviyesinde güncelliğini korumaktadır. Orta vadeli satıcıları için dikkat edilmesi gerekilen bir bariyer olan bu ortalama altında devam edecek günlük kapanışlar, düşüş trendinin devam edebilmesi adına önem arz etmektedir. Bu şart sağlandığı müddetçe 1.4950 desteği yeniden hedeflenmek istenebilir.

Yaklaşık 6 aydır devam eden Düşüş trendinin sonlanabilmesi içinse 34 günlük üssel hareketli ortalama üzerinde art arda günlük kapanışa ihtiyaç olduğu unutulmamalıdır.

Kısa vadeli olarak günü değerlendirdiğimizde 1.5264 direnci önemini korumaktadır ve bu bariyer altında negatif baskının devam edeceğine ilişkin düşüncemiz güncelliğini korumaktadır.

NOT: Trend değişimi için koymuş olduğumuz art arda günlük kapanış şartı, gün içi bu bölgenin üzerine çıksa da trend değişimi konusunda aceleci davranılmaması gerektiği içindir. Bu bağlamda da gün içi işlemlerle trend değişim stratejisi birbirinden ayırt edilmelidir.

Pivot: 1.5264
Destek; 1.5190-1.5135-1.5095
Direnç; 1.5264-1.5320-1.5400

USDTRY ANALİZİ

TCMB’nin enflasyon rakamına ilişkin ara toplantı olmayacağına karar vermesi ardından gerçekleşen satışlar sonrasında USDTRY kuru için 2.3920 – 2.3775 bölgesinin önemli olduğunu, yükseliş trendinin devam edebilmesi için bu bölge üzerinde hareketlere ihtiyacın olduğunu ifade etmiştik. Gün içerisinde 2.3920 desteğinden güç alarak yukarı yönlü çıkış gerçekleştiren USDTRY kuru, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Faiz İndirimi & Enflasyon konusundaki açıklamaları sonrasında yeniden zirveye doğru hareketler oluşturdu ve gün içerisinde 2.4408 seviyesini test etti.

Gerek teknik gerekse temek beklentilerin ortak noktada buluştuğu bir ortamda USDTRY kurunun yukarı yönlü çıkışını net bir şekilde devam ettirmesi, tarihi zirve olan 2.4475 bariyerinin üzerinde yeni zirvelerin oluşturabilme ihtimallerini de güçlendirmektedir. Bu bağlamda da günün kalanında pozitif beklenti devam etmekle birlikte 2.4475 seviyesi ilk etapta hedeflenmesi gerekilen bir bariyer olarak karşımıza çıkmaktadır. Günün kalanında dikkat etmemiz gereken en önemli destek noktası ise 2.4140 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 2.4140
Destek
: 2.4230-2.4140-2.4040
Direnç: 2.4385-2.4475-2.4580

EURTRY ANALİZİ

EUR/TRY paritesinde 200 periyotluk basit hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 2,7540) aşılmasıyla birlikte 2,7650 direncinin aşıldığını ve etkili bir yükseliş gerçekleştiğini görüyoruz. Buna bağlı olarak günün kalanında, 200 periyotluk hareketli ortalama ve 2,7650 seviyesinin oluşturduğu bölge üzerinde yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Görülebilecek geri çekilmeler ise 2,7650 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışlar sürdüğü müddetçe yeni alım baskısıyla karşılaşabilir. Paritede söz konusu bölgenin altına sarkma gerçekleşmesi durumunda yükseliş trendinin güncel sınırı olan 2,7435 seviyesi hedeflenebilir. Bu seviyenin kırılması ise 2,7240 bölgesi karşımıza çıkmaktadır.

Pivot: 2,7650
Destek:
2,7770 – 2,7650 – 2,7540
Direnç: 2,7915 – 2,7980 – 2,8100

USDJPY ANALİZİ

USD/JPY paritesinde 117,20 – 118,80 bandının takibini sürdürmekteyiz. Günün kalanında 117,20 seviyesi üzerinde tutunma çabası sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının etkili olması beklenebilir. Olası alımlarda 118,30 seviyesi hedeflenebilecekken, kalıcı beklentiler için bandın üst noktası ve aynı zamanda 50 günlük basit hareketli ortalamanın güncel seviyesi olan 118,80’in üzerindeki günlük kapanışa ihtiyaç bulunmaktadır. Mavi ile belirttiğimiz söz konusu bandın gün içerisinde kırılması durumunda gri ile belirttiğimiz bölgede sınırlı kalan hareketlerini görmüştük. 117,20 seviyesinin kırılması durumunda, 116,80 seviyesinin alt sınırını oluşturduğu bu bölge hedeflenebilecekken, kalıcı beklentiler için mavi bandın altındaki günlük kapanış takip edilmelidir.

Pivot: 117,20
Destek:
117,20 – 116,80 – 116,40
Direnç: 117,90 – 118,30 – 118,80

EURJPY ANALİZİ

Paritenin düşüş trendi içerisindeki hareketlerini izleyen 55 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 134,15) aşılması sonrasında sınırlı bir yükseliş tutumu gün etkili olsa da, mavi ile belirttiğimiz 134,15 – 134,70 aralığında yoğunlaşan bir fiyatlama söz konusu. Günün kalanında, 50 periyotluk üssel hareketli ortalama üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilecekken, 134,70 seviyesinin aşılması tekrar 135,35 seviyesinin test edilmesine olanak sağlayabilir. Paritenin ana hareketini takip etmeyi sürdüren 200 periyotluk üssel hareketli ortalamanın güncelliğini koruması nedeniyle gerçekleşebilecek yükselişlerin kısa vadeli olabileceği unutulmamalıdır. Günün kalanında 55 periyotluk üssel hareketli ortalama altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar, tekrar düşüş baskısına ağırlık verilmesine neden olabilir.

Pivot: 134,15
Destek: 134,15 – 133,60 – 132,90
Direnç: 134,70 – 135,35 – 135,75

AUDUSD ANALİZİ

Çin’de zorunlu karşılık oranlarının 50 baz puan düşürülerek kredi büyümesinin teşvik edilmesinin ardından, bölge para birimlerindeki değer kaybının sınırlı olduğunu gördük. ABD piyasaları açılışı öncesi, 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın (güncel seviyesi 0,7860) aşılamamasıyla birlikte ağırlık kazanan satış baskısı görülmektedir. Günün kalanında, 0,7860 seviyesi altında etkisini koruması beklenen bu tutumda 0,7760 ve 0,7720 seviyeleri hedeflenebilecekken, bu bölge altında gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanış aşağı yönlü baskıya netlik kazandırabilir. Paritede görülebilecek yükselişler ise 55 periyotluk üssel hareketli ortalama ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni düşüş baskısıyla karşılaşabilir.

Pivot: 0,7860
Destek:
0,7760 – 0,7720 – 0,7660
Direnç: 0,7820 – 0,7860 – 0,7925

USDCAD ANALİZİ

Paritede görülen düşüşlerle birlikte 50 ve 100 periyotluk üssel hareketli ortalamaların (güncel seviyeleri sırasıyla 1,2490 ve 1,2320) arasında oturan bir fiyatlama söz konusu. Oldukça karışık bir bölgeyi temsil eden bu aralıkta günün dip noktası olan 1,2390 seviyesi üzerinde yükseliş baskısının bir adım önde olması beklenebilir. Görülebilecek yükselişlerde 1,2490 seviyesi üzerindeki kalıcılığın 4 saatlik kapanışlarla teyit görmesi durumunda, yükseliş baskısı netlik kazanabilir. Ancak 50 periyotluk üssel hareketli ortalamanın geçilememesi durumunun devam etmesi, tepki satışlarını ön plana çıkarabilecek unsurdur. Bu durumda 1,2390 seviyesi hedeflenebilecekken, söz konusu seviyenin kırılması 1,2320 seviyesine yönelik isteği artırabilir. Ana hareketi destekleyen 100 periyotluk üssel hareketli ortalama güncelliğini koruduğu müddetçe görülebilecek düşüşlerin yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2390
Destek:
1,2430 – 1,2390 – 1,2320
Direnç: 1,2490 – 1,2560 – 1,2600

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrol analiz saatine kadar en düşük 56,14 en yüksek 58,03 seviyelerini gördü. Sabah bülteninde belirttiğimiz gün içi ilk direnç seviyesi olan 58,12 seviyesine yaklaşıldı, 58,03 seviyesinden başlayan geri çekilmede 55,85 desteğine yakın seyir devam ediyor.

Gün sonu kapanışlarla 58,40 seviyesi üzerinde kalınabilirse yükseliş 64 dolar seviyesine doğru devam edebilir. Fakat 50 günlük ortalama direnç görevi görür ve 58,40 seviyesi aşılamazsa 54 dolar seviyesine doğru geri çekilme mümkün.

Günün geri kalan kısmı için ilk destek 55,85 ilk direnç 58,12 seviyelerinde olmaya devam ediyor. Gün içi işlemlerde 59,26 seviyesi geçilirse 61,28 seviyesi hedeflenebilir. 54,71 seviyesi altına inilmesi halinde ise 52,69 seviyesi düşüşteki hedef olabilir.

Pivot : 56,92
Destek:
55,85-54,71-52,69
Direnç: 58,12-59,26-61,28

HAM PETROL ANALİZİ

Yükselişlerini 54.30 ile sınırlandırdıktan sonra hareketlerini sakinleştiren ve 51.00 seviyesine yakın seyrini sürdüren Ham Petrol için mevcut tepki alımı düşüncesi tamam mı devam mı sorusunun cevabını aramaktayız. 49.58 destek noktası bu konuda bize yardımcı olması beklenilen en önemli seviyelerin başında yer almaktadır. Ham Petrol fiyatı eğer 49.58 destek noktasını aşağı yönlü kıracak olursa satıcılı seyir yeniden gündemimizde yer almak isteyebilir. Böyle bir durumda 48.20 başta olmak üzere 46.60 ve 45.00 destekleri hedeflenmek isteyebilir. Aksi takdirde yeniden son zirve noktası 54.30 direncine doğru hareketler görebiliriz. Bu bağlamda da günün kalanında 49.58 desteği dikkatle takip edilmelidir. Makro-ekonomik gelişmeleri incelediğimizde ise TR saati ile 17:00’da ABD’den gelecek ISM İmal Olmayan Endeks ile 17:30’da ABD’den gelecek olan Ham Petrol Stokları verisi dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 49,58
Destek: 51.00-49.58-48.20
Direnç: 52.55-54.30-56.63

ALTIN ANALİZİ

1306 bariyerinden başlayan ve 1285 seviyesinden devam eden kısa vadeli düşüş rallisi, 1254.70 – 1251.88 bölgesinde kısmi bir sona ermiş görüntüsünde tepki alımı oluşturduğunu gözlemledik gün içerisinde. Bu istek ile 1271.43 seviyesine kadar ilerleyen Altın için 1271.45 – 1278.50 bölgesi dikkatle takip edilmelidir. Altın, eğer bu bölge altında kalmayı sürdürürse yeniden aşağı yönlü baskı oluşturmak isteyebilir ve 1251.88 desteğinin aşağı yönlü kırılmasına katkı sağlayabilir. Gün içerisinde mevcut hareketlerin daha da sertleşebilmesi için 17:00’da ABD’den gelecek olan ISM İmal Olmayan Endeks verisi dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1278.50
Destek: 126150-1251.88-1244.25
Direnç: 1271.45-1278.50-1285.00

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüş 17,13-17,53 aralığında işlem gördü. Sabah bülteninde belirttiğimiz 17,46 direncine ulaşıldı, dirence yakın bölgede işlemler devam ediyor.

Gümüşte 50 günlük hareketli ortalama (16,97) 200 günlük hareketli ortalama (18,09) sıkışma devam ediyor. Gün sonu kapanışların 17,20 seviyesi üzerinde olması 17,70 direncine doğru hareket yaşanması ihtimalini canlı tutuyor. Salı günü işlemlerinde17,20 seviyesinden 17,70 seviyesine doğru yükseliş hareketini izledik. Gün sonu kapanışlar 17,20 seviyesi altına sarkarsa bir sonraki destek 16,70 seviyesinde görülüyor.

Günün geri kalan kısmında 17,64 seviyesi geçilirse 17,95 seviyesi bir sonraki yüksek hedef olabilir. 17,09 seviyesi ilk gün içi destek olarak kabul edilebilir.

Pivot : 17,35
Destek:
17,09-16,91-16,60
Direnç: 17,46-17,64-17,95

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1165 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz