- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Markaya Kimlik Kazandırmak

Kurum Kültürü; tüm paydaşlar ve çalışanlar tarafından, ortak değerler ve aidiyet duygusuyla belirlenen amaç ve hedeflere ulaşmak için, kurumsal iletişim ahengi içinde, hedef kitle ile birlikte oluşturulan, yol haritasıdır.
Bu "Yol Haritası"nın kısa adı da... "Marka"dır!..
Kısaca "Marka Olmak" bir yönetim ve iletişim sanatıdır.
Yönetimlerde iletişim ise bildiğiniz gibi her türlü; bilgi, haber ve mesaj alışverişidir.
Marka; bireysel veya kurumsal olarak, amaçlar doğrultusunda hedef kitleye sunulan ürün veya hizmetleri tanımlayan, ve de onları rakiplerinden ayırt ettirmeyi amaçlayan... bir isim, bir logo, bir slogan, bir şekil, bir simge veya bunların kombinasyonudur.
Genellikle bunun gibi pek çok yerde karşımıza çıkan "Marka" tariflerinden sonra bu noktada, birbirine en çok karıştırılan "Marka Kimliği"... "Marka İmajı"... "Marka Kişiliği"... kavramlarına açıklık getirmek gerekiyor diye düşünüyorum.
Marka Kimliği; markanız tarafından hedef kitlenize... patentli isim, logo, slogan, ambalaj, tanıtım ve reklam kampanyaları, halkla ilişkiler, ürün veya hizmet kalitesi, sosyal sorumluluk, sosyal medya ve vs. yollarla gönderilen... yazılı, sözlü ve görsel mesajlardır.
Marka İmajı; markanızın gönderdiği mesajların, hedef kitleniz tarafından nasıl algılandığı ve size nasıl geri döndüğüdür. (Algı Yönetimi)
Marka'nızın, stratejik planlamalar ve uygulamalarla "Kişilik" kazanması ise; kurum kültürünüz ile sürdürülebilir nitelikte yol alması ve marka kimliğiniz ile marka imajınız arasındaki farkın, negatif veya pozitif yönde "Sıfır" yani "Nötr"e yakın bir şekilde yoluna devam etmesiyle mümkündür.
Bu noktadan sonra markanız için en önemli olan "Sizin vermek istediğiniz mesajla, hedef kitlenizin algılaması ve size geri dönüşümü" arasındaki farkın, en fazla "artı - eksi %10" luk bir bant aralığında gelişimini artarak sürdürmesidir.
Markanızın maddi veya manevi özellikleri rakipleriniz tarafından benzer şekilde kopyalanabilirken, "Marka Kişiliği"niz eşsiz'dir. Sadece size ve markanıza özgü'dür. Tek'dir!..
Marka'nızın; kimliği ve imajıyla, her zaman istediğiniz yönde, kişilik kazanması dileğiyle...


Ali Rıza Değer
1955 İstanbul doğumlu, evli ve 1 çocuk babasıdır. Öğrenimini Kabataş Lisesi'nden sonra İ.T.İ.A. Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Marmara Üniversitesi - Maliye Bölümleri’nde sürdürdü.
Çalışma hayatına 1973 yılında pazarlama ve halkla İlişkiler sektörlerinden başlayıp, 1977 den 2003 yılına kadar, kendi şirketlerinde devam etti. (Ajans Ardaş Reklamcılık Limited.)
Bu alanlarda yaklaşık 30 yıl; T.İş Bankası, Paşabahçe, Aygaz, İzocam, Lombardini, Honda, Rowenta, JVC, KİP, IBM, Pimaş, Sandoz, Kaleterasit, Kalebodur, Kalekim, Kaledekor, Kalevit, Çanakkale Seramik v.s. gibi birçok şirkete, özellikle Türkiye'nin her yerinde, KKTC de ve Almanya'da, reklamcılık ve halkla ilişkiler başta olmak üzere, çeşitli hizmetler verdikten sonra, kendi isteği ile emekli oldu.
Yurtiçinde ve yurtdışında katıldığı eğitim çalışmaları...
ISO 9001 14001 Toplam Kalite Yönetimi, Permission Marketing, Inovasyon, Motivasyon, Performans, Network Marketing, Satış ve Pazarlama Eğitimleri ile birlikte... KKTC Girne Amerikan Üniversitesi / 118 - Y Lions Akademisi Başkanlığı ve Chicago, Indianapolis, Newyork / Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği Genel Yönetmenlik ve "Stratejik Liderlik Eğitimi" sonrasında ilaç, otomotiv ve kozmetik gibi sektörlerde Koordinatörlükler yaparak, Sivil Toplum Kuruluşlarında görevler aldı.
1980 den itibaren üyesi olduğu STK'lar ve aldığı görevler…
- Marmara Yelken Kulübü. Yönetim Kurulu Üyeliği (2011)
- Sporturist Su Sporları A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği (2009)
- Caddebostan Balıkadamlar Kulübü. Üyeliği (2004)
- Feneryolu Tenis Kulübü. As Başkanlığı ve Baş Hakemliği (1999)
- Tenis Eskrim Dağcılık Kulübü. Üyeliği (2005)
- Veteran Tenisciler Birliği. Üyeliği (2006)
- Beşiktaş JK Genel Kurul Üyeliği (1986)
- Trafik Mağdurları Dayanışma Derneği. Onursal Üyeliği
- Türk Lions Beceri Kazandırma Vakfı. Başkan Yardımcılığı (1992) *Ethemefendi Lions Kulübü. Onursal Üyeliği
- Sahrayıcedit Lions Kulübü. Onursal Üyeliği
- Erenkoy Lions Kulübü. Başkanlığı (1992 - 1993)
- Lions Akademisi. Başkanlığı (1994 - 1995)
- Uluslararası Lions 118.Y Yönetim Çevresi. Genel Yönetmenliği *Liay.Lions İstanbul Anadolu Yakası Sosyal Hizmet Vakfı. Başk.
- Uluslararası Lions 118.Y Federasyonu. Onur Kurulu Başkanlığı
- Uluslararası Lions Türkiye Konfederasyonu. Konsey Üyeliği
- Yılbak + Sporturist + Day Grup - ArGe & ArdAkademi Başkanlığı
Halen; ilaç, aşı, kozmetik, gıda, temizlik ve tanıtım sektörlerinde ki 3 şirketler grubunda; danışmanlık, eğitmenlik, koordinatörlük ve yönetim kurulu üyelikleri görevleriyle birlikte...
Sosyal Sorumluluk Projeleri, BM Küresel İlkeler Sözleşmesi & Kurumsal Sosyal Sorumluluk & Sürdürülebilirlik gibi konularda “Proje Başkanı” olarak çalışmalarına devam etmektedir.
ar.deger@yilbak.com
www.yilbak.com
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Ülke ve birliklere göre ihracat prosedürleri
ihracat yapılırken düzenlenmesi gereken belgeler ülke ve bölgelerine göre farklılıklar içermektedir.
OFİS VE İNSAN
Başarılı Olmak, Başarmak İçin İzlenmesi Gereken 7 Adım
Başarılı olmak, bir şeyleri başarmak hemen herkesin ortak hedefi… Ancak kimileri için başarı kendiliğinden geliyormuşçasına kolayken kimileri için de bir türlü varılamayan yol gibidir.
Ofisiniz için bilgisayar sistemlerinin seçimi
Bir ofis için gerekli olan bilgisayar altyapısı veya donanımının seçimi oldukça özen gerektiren bir konudur.
İŞ DÜNYASI
İşsizlik, İstihdam Sorunu ve Çözüm Yolları
İşsizlik, İstihdam Sorunu ve Çözüm Yolları
HUKUK / MUHASEBE
Yurtdışı Seyahat Harcamalarının Muhasebeleştirilmesi
Seyahat giderleri, özellikle de işletmelerin bütçeleri içerisinde yer alırken, yüzdesi her geçen gün artmaya devam ediyor. Düşünülenin aksine dünyanın küçülmeye başlaması ile birlikte artık böylesine bir yüzde artışı hiçbir şekilde şaşırtıcı değil. Şirket çalışanlarının yurtdışı seyahatlerinde yapmış oldukları harcamalarının gider olarak yazılması için belgelerin öncelikli olarak vergi mevzuatında aranmakta olan şartları sağlaması gerekmektedir.
Ekonomik Durgunluk
Satış Yönetimi Değerlendirmesi
Müşterilerinize Nasıl Bir Tedarikçi Olduğunuzu Sorun