- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
KOBİ’lerde ERP’ye Hazırlık Süreci

Firmalar ERP Yazılımına ihtiyaç duydukları noktada öncelikle “amacımız ne?”, “neyi başarmaya çalışıyoruz?”, “bunun için ne yapmalıyız?”, sorularına cevap vermek durumundadırlar.
Firmalar ERP Yazılımına ihtiyaç duydukları noktada öncelikle “amacımız ne?”, “neyi başarmaya çalışıyoruz?”, “bunun için ne yapmalıyız?”, sorularına cevap vermek durumundadırlar.
ERP projelerinin birçoğu bu sorular cevap verilmediği için başarısızlıkla sonuçlanmaktadır. Özellikle ülkemizdeki firmaların ortak davranışı, mevcut çalışma şekillerini eleştirmeden, neden yanlış yaptıklarını sorgulamadan, mevcut durumun aynısını yazılıma taşımaya çalışmalarıdır. ERP yazılımı ne kadar başarılı olursa olsun firmaların sorunlarını kökten çözecek tek unsur değildir. Firmalar ERP yazılımına yatırım kararı aldıkları anda öncelikle bu yazılımla nasıl değer yaratabiliriz sorusuna yanıt vermelidirler.
ERP yazılımlarının temel amacı; firmalarda herkesin paylaşması gereken bilginin ortak bir veri tabanında toplanmasıdır. Firma yöneticileri satın aldıkları yazılımı uygulayamaya koymadan önce bu veri tabanı için hazırlık yapmalıdır. Hangi bilginin ne kadarı ortak bir veri tabanında yer alacak bunların tespitin doğru yapılması gerekmektedir. Yatırımınız; size operasyonel işlemlerde hız sağlayıp, hataları önleme yönünde gerekli kontrol mekanizmalarına sahip olup ve firmanın kurduğu tüm ilişkilerde esneklik avantajı yaratıyor ise güçlü bir yazılıma sahip olduğunuzun göstergesidir.
ERP projelerine yatırım yapan tüm firmaların ortak beklentisi müşterilerinin istediği ürünü, istediği zamanda teslim edebilmek ve bunu beklenen kalite ve maliyet düzeyi ile başarmaktır.
Bunu başarırken de her aşamayı gözlemleyebilmek raporlarını alabilmek istemektedirler. Dolayısı ile işletme içerisindeki tüm departmanların işlemlerini bir bütün olarak inceleyip, operasyon ve hazırlık süreleri, yerleşim özellikleri, temin kısıtları gibi tüm değişkenleri bir arada değerlendirerek nasıl bir iş akışına ihtiyaç olduğunu ve şu an bulunduğumuz durumda nelerin değişmesi gerektiğinin hatasız tespiti sahip olacağımız yazılıma güç katar ve uygulamada sorun yaşamanızı engeller. Firmalar, ancak; bu noktadan sonra hangi yazılımı, nerede ve nasıl kullanacağına karar verebilir.
ERP yazılımlarına yatırım yapacak olan işletmelerin, hem üretimdeki hem de genel iş akışlarını doğru tanımlayabilmeleri ve yaşadıkları problemlerin temel sebeplerini doğru tespit etmeleri, değişen ihtiyaçlara ve değişen müşteri beklentilerine esnek yapısıyla doğru yanıt verebilecek ERP projesini seçmeleri halinde zorlanmadan, başarılı bir sonuç elde edeceklerdir
Mehmet Akduman
Genel Müdür
TEKNOSOL
www.major.com.tr

Etiketler: erp
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Dahilde İşleme Belgesi Nedir?
Yurt dışından getirilen ham ve yardımcı maddeler kullanılarak üretilen malların ihraç edilmesi halinde, bu malların ithalinde gümrük vergisi ile diğer mali yükümlülükler teminat karşılığı ertelenerek, ihraç edilecek malların girdi maliyetleri azaltılmaktadır.
OFİS VE İNSAN
Başarılı Olmak, Başarmak İçin İzlenmesi Gereken 7 Adım
Başarılı olmak, bir şeyleri başarmak hemen herkesin ortak hedefi… Ancak kimileri için başarı kendiliğinden geliyormuşçasına kolayken kimileri için de bir türlü varılamayan yol gibidir.
Ergonomi nedir?
Ergonomiye kısaca fiziksel çevrenin insana uyumlaştırılması süreci diyebiliriz. Günümüz endüstri çağında makine-insan arasındaki artan ilişkiler, insana uyumlu çevre, eşya, makine, ofis vs. gibi fiziksel çevre birimlerinin yaratılması çabalarını zorunlu kılıyor.
İŞ DÜNYASI
Artık Büyük Balık Küçük Balığı değil, Hızlı Balık Yavaş Balığı yutuyor
şirketler artık küçük ve hızlı balık olmanın avantajlarını anladılar ve kendilerini çaresiz görmüyorlar
HUKUK / MUHASEBE
Rakibinize Karşı Dava Açmak İster misiniz?
Faaliyet alanlarımız ve sektörlerimiz farklı olsa da, büyük çoğunluğumuz rakiplerimizin ya fiyat kırarak, ya saldırgan satış üslupları benimseyerek, ya da aldatıcı reklamlar ile piyasada öne çıkmaya çalıştığını ve serbest rekabet hakkını kötüye kullandığını düşünmekte ve bundan dolayı şikayet etmekteyiz.
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Detaylı İncelenmesi
Ekonomik Durgunluk
Satış Yönetimi Değerlendirmesi