- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
- 2018 yılında istihdam canlanabilir
- Expertera Zen ve Koçfinans’tan KOBİ’lere uzmanlık kredisi desteği
- MediaClick Ekim Ayında 15 Ödül Birden Aldı
KOBİ'ler Eğitim Alırken Nelere Dikkat Etmeliler?

KOBİ kaynakları her zaman sınırlı ve kıymetlidir. KOBİ harcadığı her kuruşu “ masraf “ değil, mümkünse “ YATIRIM “ olarak görmeli ve bu yatırımın geri dönüşünü garanti altına almalıdır. Eğitime vereceğiniz parayı, bir makine alır gibi değerlendirin.
7 ALTIN İP UCU
Eğitim bir yatırım kıymetinde değilse hiçbir işe yaramaz. O halde eğitime verilecek her kuruşun KOBİ için yatırım olmasını nasıl sağlayabiliriz ?1- Çalışanlarımızın “ tam hangi bilgi, beceri yada davranış değişikliklerine “ ihtiyacı var ?
Bu sorunun yanıtı “ genel “ değil “ çok net olmalıdır. Arkadaşlarımızın iletişim sorunu var gibi bir cümle bir şey anlatmaz. Çalışanlarım müşteri ve tedarikçi ile nasıl konuşacaklarını bilmiyorlar yada kaba konuşuyorlar net bir söylemdir. O zaman bir eğitim almayı düşünüyorsanız bu eğitim, işletmenizde “ nelere merhem olacak “ alt alta en az 7 konu yazmalısınız.
2- İş hayatında “ bedava “ yoktur. Varsa ücretsiz eğitimlerin “ neden “ verildiğini düşünün. “ Ucuz etin yahnisi yavan olur “ çok ucuz eğitimler için de “ neden “ çok ucuz olduklarını araştırın. Daha yüksek fiyata satabilselerdi, satarlardı.
O zaman en ucuz ile en pahalı arasında makulü bulmalıyız.
3- Eğitim içeriğini iyice okuyun, gerekirse güvendiğiniz kimselerin kanaatlerini sorun.
Eğitim içeriği eğitim alt başlıklarından oluşan bir listedir. İdealde bir sayfa uzunluğunda olmalıdır. Dört beş satırsa yada “ destan “ gibi yazılmışsa dikkat edin.
Aklınıza takılanlar olursa açın eğitim şirketine sorun.
4- Eğitim şirketini kısa ama özlü olarak araştırın. İnternette web sayfalarına girin. Öncelikle bir aylık eğitim takvimleri var mı bakın ! Sonra eğitmenleri kimler bakın !
Referansları neler yada daha önce kimlere eğitim vermişler bakın !
Takvim yoksa, eğitmen listesi yoksa, eğitmen listesi üç beş kişi yada elli kişi ise, referans olarak bir liste değil sadece şirket logoları varsa, bir daha düşünün.
5- Eğitmenin öz geçmişini dikkatle okuyun. Eğitmen çok iyi bir akademisyen olabilir ancak, iş hayatını bilmeyebilir. Eğitmenin iş deneyimleri zengin olabilir ancak, profesyonel eğitmen olmayabilir. Eğitmenin tek işinin EĞİTİM OLMADIĞINDAN ve bir başka işi olduğundan emin olun.
6- Eğitime katılacak personelinize eğitimden beklentilerinizi anlatın. MOTİVE olmalarını sağlayın, eğitimde sorular sormalarını isteyin.
7- Eğitimden sonra eğitime katılanlarla bir değerlendirme yapın. Neler iyi oldu, neler daha iyi olabilirdi, bir sonraki eğitim nasıl olmalı birlikte değerlendirin.

Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Dış Ticaret Verilerine Göre Nereye Gidiyoruz?
Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; ihracat 2015 yılı Eylül ayında, 2014 yılının aynı ayına göre %14,2 azalarak 11 milyar 659 milyon dolar, ithalat %25,2 azalarak 15 milyar 401 milyon dolar olarak gerçekleşti.
OFİS VE İNSAN
Kendini Tanımak ve Kendini Geliştirmenin Önemi
Kendini Tanımak ve Kendini Geliştirmenin Önemi
Türkiye’nin istihdamına online alım ve başvurular yön veriyor!
İşverenlerin yüzde 97’si iş ve insan kaynakları sitelerinde eleman arıyor. İş arayanlar arasında İK sitelerinin tercih edilme oranı ise yüzde 83.
İŞ DÜNYASI
PARETO Prensibi ve Referans Mallar
Bir çok formülün sonucunu ve rakamları değerlendirirken bize yardımcı olacak çok önemli iki kavramı, PARETO Prensibini ve Referans Malları hatırlamakta yarar var.
HUKUK / MUHASEBE
Vergi İdaresindeki Değişimler (2.Bölüm)
Vergi İdaresindeki Değişimin Farkında mısınız?
Müşterilerinize Nasıl Bir Tedarikçi Olduğunuzu Sorun
Ekonomik Durgunluk
Satış Ekibinin Ortak Aklının Harekete Geçirilmesi