Kaybolan Belgelerin Yeniden Oluşturulma Maliyeti Yılda 4500 Dolar

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Kaybolan Belgelerin Yeniden Oluşturulma Maliyeti Yılda 4500 Dolar

Price Waterhouse Coopers’ın yaptığı araştırmaya göre kişiler zamanının yüzde 40’ını bilgi aramakla geçiriyor

Price Waterhouse Coopers’ın yaptığı araştırmaya göre kişiler zamanının yüzde 40’ını bilgi aramakla geçirirken, bilgiye ulaşmak için yanlış dosyalanmış belgeleri aramaya yılda 150 saat harcıyorlar. Basılan belgelerin yüzde 5’i kaybolurken, bir doküman ortalama 9 ile 11 defa kopyalanıyor. Kaybolan belgelerin yeniden oluşturulması için 25 saat harcanıyor. İşin diğer boyutunda ise belgelerin dosyalanması için harcanan iş gücü masrafı yer alıyor. Her belgenin dosyalanması için harcanan iş gücü maliyeti 20 Dolar, yanlış dosyalanan her belgenin aranması için harcanan iş gücü 120 Dolar, kaybolan belgelerin yeniden oluşturulmasının bir şirkete maliyeti ise 4500 Dolar’ı buluyor.

Günümüzde tüm kurumların karşı karşıya olduğu en önemli sorun, işletme giderlerinin düşürülmesi ve gelir akışının korunması. İşletme İçeriği Yönetimi Ticaret Birliği AIIM’nin 2008 sektör durumu araştırmasına göre, doküman yönetiminin başta verimliliği artırmak olmak üzere maliyetleri önemli ölçüde düşürdüğü ve bilgiyi yönetmek konusunda da kolaylık sağladığı belirtiliyor.

Doküman yönetimi çevreye zararı azaltıyor

Geleneksel baskı yöntemleri çeşitli kayıplara sebep olurken, HP’nin önerdiği doküman yönetimi stratejileri, çevresel faydalar ve buna bağlı maliyet verimlilikleri de sağlıyor. İşletmeler, hissedarların beklentisi veya yasal koşullardan ötürü, su, enerji ve diğer kaynakların kullanımına daha büyük bir dikkat göstermeye başlıyorlar. Doküman yönetimi stratejileri, daha az kimyasal atık ve daha düşük su ve enerji kullanımı sağlayan dijital olarak yürütülen iş akışlarını mümkün kılıyor ki bütün bunlar, kâr-zarar tablosunu da olumlu bir şekilde etkiliyor. Örnek vermek gerekirse geleneksel kitap stoğunun yaklaşık %30’u satılmıyor ve en sonunda yeniden selüloza dönüştürülüyor. Gazete baskılarının %4-11 kadarı işe yaramaz hale gelirken, ofset baskı yöntemlerine bağlı pazarlama yan ürünlerinin %20-30’u eskidikleri için kullanmadan önce atılıyor.

HP, doküman yönetimi yaklaşımları ile işletme giderlerinde önemli yer tutan, kağıt, baskı, dokümantasyon giderlerini yönetmek konusunda şirketlere çözümler sunuyor

HP, doküman yönetimi için yazılım, donanım ve danışmanlık sunuyor

HP Laboratuarları tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılan yöntem HP Açık Genişletilebilirlik Platformu (OXP), yasal baskı ve görüntüleme cihazlarının ortak bir arabirimde güncellemesi için bir “dönüştürücü” görevi görüyor. Bu yaklaşım sayesinde her cihazın teker teker yapılandırılması gerekliliği ortadan kaldırılıyor ve tüm cihazlar aynı Web hizmetleri arabirimine güncellenerek, tutarlı ve güvenli bir arabirim oluşturulabiliyor. OXP, şirketlerin yoğun kağıt belge içeren iş akışlarını düzenlemekle kalmıyor, aynı zamanda mevcut yatırımlarını geleceğe yönelik bir koruma altına alıyor.

Doküman yönetiminde HP’nin farkı

HP, belge yönetimi için uçtan uca bir çözüm önerme kapasitesi sunarken, doğrudan yazılım lisansları ve servis paketleri sağlıyor. HP’nin dünya çapında Kofax, Readsoft, Perceptive ve Software ile yaptığı ortaklıkların yanı sıra, açık ve esnek Java/Webservies geliştirme platformu çift yönlü entegrasyon sağlıyor. Ayrıca HP, dengeli yayılım için kapsamlı donanım portföyü sunan çok amaçlı yazıcılar, tarayıcılar ve dijital gönderici ailesini bünyesinde bulunduruyor. HP doküman yönetimini farklı sektörlere adapte edebiliyor. Finans sektöründe belge işlemlerinin iyileştirilmesini sağlayan ve uyumu destekleyen belge yakalama çözümü sunarken, kamu sektöründe örneğin hastanelerde, hasta kabulünde ve klinik ortamlarda yoğun kağıt işlemlerinin otomatikleştirilmesini sağlayan bir çözüm sunuyor

Reklam
Kobitek'e ücretsiz üye olun

11293 kere okundu

Reklam
Reklam

BÜYÜTEÇ

Destekçilerimize Teşekkürler


Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz