Kaybolan Belgelerin Yeniden Oluşturulma Maliyeti Yılda 4500 Dolar

Bu yazıyı paylaş

Tweet It! Facebook
Kobitek Takip Servisi
Kaybolan Belgelerin Yeniden Oluşturulma Maliyeti Yılda 4500 Dolar

Price Waterhouse Coopers’ın yaptığı araştırmaya göre kişiler zamanının yüzde 40’ını bilgi aramakla geçiriyor

Price Waterhouse Coopers’ın yaptığı araştırmaya göre kişiler zamanının yüzde 40’ını bilgi aramakla geçirirken, bilgiye ulaşmak için yanlış dosyalanmış belgeleri aramaya yılda 150 saat harcıyorlar. Basılan belgelerin yüzde 5’i kaybolurken, bir doküman ortalama 9 ile 11 defa kopyalanıyor. Kaybolan belgelerin yeniden oluşturulması için 25 saat harcanıyor. İşin diğer boyutunda ise belgelerin dosyalanması için harcanan iş gücü masrafı yer alıyor. Her belgenin dosyalanması için harcanan iş gücü maliyeti 20 Dolar, yanlış dosyalanan her belgenin aranması için harcanan iş gücü 120 Dolar, kaybolan belgelerin yeniden oluşturulmasının bir şirkete maliyeti ise 4500 Dolar’ı buluyor.

Günümüzde tüm kurumların karşı karşıya olduğu en önemli sorun, işletme giderlerinin düşürülmesi ve gelir akışının korunması. İşletme İçeriği Yönetimi Ticaret Birliği AIIM’nin 2008 sektör durumu araştırmasına göre, doküman yönetiminin başta verimliliği artırmak olmak üzere maliyetleri önemli ölçüde düşürdüğü ve bilgiyi yönetmek konusunda da kolaylık sağladığı belirtiliyor.

Doküman yönetimi çevreye zararı azaltıyor

Geleneksel baskı yöntemleri çeşitli kayıplara sebep olurken, HP’nin önerdiği doküman yönetimi stratejileri, çevresel faydalar ve buna bağlı maliyet verimlilikleri de sağlıyor. İşletmeler, hissedarların beklentisi veya yasal koşullardan ötürü, su, enerji ve diğer kaynakların kullanımına daha büyük bir dikkat göstermeye başlıyorlar. Doküman yönetimi stratejileri, daha az kimyasal atık ve daha düşük su ve enerji kullanımı sağlayan dijital olarak yürütülen iş akışlarını mümkün kılıyor ki bütün bunlar, kâr-zarar tablosunu da olumlu bir şekilde etkiliyor. Örnek vermek gerekirse geleneksel kitap stoğunun yaklaşık %30’u satılmıyor ve en sonunda yeniden selüloza dönüştürülüyor. Gazete baskılarının %4-11 kadarı işe yaramaz hale gelirken, ofset baskı yöntemlerine bağlı pazarlama yan ürünlerinin %20-30’u eskidikleri için kullanmadan önce atılıyor.

HP, doküman yönetimi yaklaşımları ile işletme giderlerinde önemli yer tutan, kağıt, baskı, dokümantasyon giderlerini yönetmek konusunda şirketlere çözümler sunuyor

HP, doküman yönetimi için yazılım, donanım ve danışmanlık sunuyor

HP Laboratuarları tarafından yürütülen araştırmalar sonucunda ortaya çıkarılan yöntem HP Açık Genişletilebilirlik Platformu (OXP), yasal baskı ve görüntüleme cihazlarının ortak bir arabirimde güncellemesi için bir “dönüştürücü” görevi görüyor. Bu yaklaşım sayesinde her cihazın teker teker yapılandırılması gerekliliği ortadan kaldırılıyor ve tüm cihazlar aynı Web hizmetleri arabirimine güncellenerek, tutarlı ve güvenli bir arabirim oluşturulabiliyor. OXP, şirketlerin yoğun kağıt belge içeren iş akışlarını düzenlemekle kalmıyor, aynı zamanda mevcut yatırımlarını geleceğe yönelik bir koruma altına alıyor.

Doküman yönetiminde HP’nin farkı

HP, belge yönetimi için uçtan uca bir çözüm önerme kapasitesi sunarken, doğrudan yazılım lisansları ve servis paketleri sağlıyor. HP’nin dünya çapında Kofax, Readsoft, Perceptive ve Software ile yaptığı ortaklıkların yanı sıra, açık ve esnek Java/Webservies geliştirme platformu çift yönlü entegrasyon sağlıyor. Ayrıca HP, dengeli yayılım için kapsamlı donanım portföyü sunan çok amaçlı yazıcılar, tarayıcılar ve dijital gönderici ailesini bünyesinde bulunduruyor. HP doküman yönetimini farklı sektörlere adapte edebiliyor. Finans sektöründe belge işlemlerinin iyileştirilmesini sağlayan ve uyumu destekleyen belge yakalama çözümü sunarken, kamu sektöründe örneğin hastanelerde, hasta kabulünde ve klinik ortamlarda yoğun kağıt işlemlerinin otomatikleştirilmesini sağlayan bir çözüm sunuyor

ücretsiz hizmetlerimizden faydalanmak için üye olun
10319 kere okundu

Bu Kategorideki Diğer Yazılar

Bosch Türkiye araştırdı: İlk tercih dizel araçlar
Türkiye’de İstenmeyen E-Posta Oranı %140 Arttı, 2014 Siber Casusluğun Yılı Oldu
Avrupa ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi
Hay Group 2016 Yılına Ait Ücret Araştırması Raporu
Maptriks 2015 4. Çeyrek AVM Raporu
Aile Şirketleri için Sürdürülebilir Başarının Anahtarları
CEO’ların %80’i kusursuz bir müşteri deneyimi sunduğunu düşünürken, müşterilerin sadece %8’i hemfikir
Çalışanlar Renkli Baskıyı Lüks Görüyor
Avrupa’nın en cesur ülkesi Türkiye
Elektronik Haberleşme Pazarı Verileri, 2014 3.çeyrek
Türkiye’nin ilk Yurtdışı Yatırım Endeksi
Türklerin 2016 Hedefi Borçlarını Azaltmak
Renkli Metinlerin %55 Oranında Daha Fazla Okunduğunu Biliyor musunuz?
Türkiye teknolojinin faydalarına Amerika’dan daha çok inanıyor
Dış Ticaret Verilerine Göre Nereye Gidiyoruz?

BİLİŞİM VE TEKNOLOJİ

DIŞ TİCARET

Hangi 3 Harf? Teslim Şekli anlamında kullanılan Incoterms kısaltmaları

Hangi 3 Harf? Teslim Şekli anlamında kullanılan Incoterms kısaltmaları

Dış ticaret işlemi yapan, ister ihracat olsun, ister ithalat olsun; bu 3 harfleri patronundan, işi yapan uzmanına kadar; Satınalma, İhracat, İthalat, Gümrük gibi birimlerinde çalışan herkesin eksiksiz bilmesinde çok fayda vardır: “Teslim şekli” anlamında kullanılan “Incoterms” kısaltmaları.

OFİS VE İNSAN

Sanal Ofis Nedir, Ne İşe Yarar?

Sanal Ofis Nedir, Ne İşe Yarar?

Sanal ofis hizmetinden faydalanmak için her gün gidip çalışabileceğiniz bir mekânı gerekli kılan işinizin olmaması gerekmektedir.

Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

Zor İnsanlarla Nasıl Başa Çıkılır?

İnsan sosyal bir varlıktır. Toplumdaki varlığını sürdürebilmek için de kullandığı en etkili kanal "iletişim"dir.

İŞ DÜNYASI

KOBİ'ler Eğitim Alırken Nelere Dikkat Etmeliler?

KOBİ'ler Eğitim Alırken Nelere Dikkat Etmeliler?

KOBİ kaynakları her zaman sınırlı ve kıymetlidir. KOBİ harcadığı her kuruşu “ masraf “ değil, mümkünse “ YATIRIM “ olarak görmeli ve bu yatırımın geri dönüşünü garanti altına almalıdır. Eğitime vereceğiniz parayı, bir makine alır gibi değerlendirin.

HUKUK / MUHASEBE

Doğum İznindeki İşçi İçin İzin Süresince Sigorta Primi Ödenmesi Gerekir mi?

Doğum İznindeki İşçi İçin İzin Süresince Sigorta Primi Ödenmesi Gerekir mi?

4857 sayılı İş Kanunu gereğince kadın işçilere doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin verilmesi esastır.