- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Çalışanlarda Performans Düşüklüğü

İş hayatında her çalışanın başarı derecesi aynı değildir. Kimisi yapması gereken işi tam zamanında ve eksiksiz tamamlarken kimisi gereken özeni göstermeyebilir.
Eğer çalışma arkadaşınızın, ya da çalışanınızın performansı düşükse , yani işini iyi yapamıyorsa, bu durum size fazladan iş yükü, zaman ve kâr kaybı olarak yansıyabilir. Eğer işini işi yapamayan birisiyle çalışma zorunluluğunuz varsa aşağıdaki maddelerden faydalanabilirsiniz:
- İşletmelerde kârlılığı ve başarıyı sağlayan en önemli unsurlardan biri, doğru kişiyi doğru işe yerleştirmektir. Eğer bu noktada bir hata yapıldıysa, işe yerleştirilen çalışanın işini iyi yapamaması kaçınılmazdır. Örnek vermek gerekirse, içe dönük olan ve girişken olmayan bir çalışana satış işi verilmişse, o çalışan o işte başarısız olur. Dolayısıyla, eğer işini iyi yapamayan birisiyle çalışma zorunluluğunuz varsa, öncelikle onun doğru işe yerleştirildiğinden emin olun ve elde ettiğiniz sonuca göre eğer bu kişi yanlış işte çalışıyorsa onun doğru işe geçmesini sağlayın. Eğer işini iyi yapamayan bu kişinin doğru işte çalıştığını düşünüyorsanız, onun performansını yükseltmek için sıradaki adımlara geçebilirsiniz.
- Çalışanların işlerini iyi yapamamalarının en büyük sebeplerinden biri de verilen eğitimin yetersizliğidir. Eğer işini iyi yapamayan bir çalışanınız varsa, onun hangi konularda eksiklerininolduğunu belirlemeli ve bu konularda eğitim almasını sağlamalısınız. Bu eğitim sonunda çalışanınızın performansını gözlemlemeli ve bu konuda geribildirim almalısınız.
- Unutmamanız gereken şeylerden biri de, işini iyi yapsa da, yapmasa da çalışanın bir makine değil, insan olduğudur. Bir çalışanın işini iyi yapmama sebeplerine baktığınızda, çalışanın iş yükünün fazla olması, tatilinin az olması gibi etkenlerle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden çalışanınıza, kendisine ayıracak vakti tanımalısınız.
- Motivasyonun performans üzerindeki olumlu etkisi çoğu kişi tarafından bilinen bir gerçektir. Eğer işini iyi yapmayan birisiyle çalışma zorunluluğunuz varsa, onu motive etmeyi göz ardı etmemelisiniz. Çalışanınıza sorumluluk verebilir, onu övebilir, yaptığı hataları anlayışla karşılayıp daha iyisini yapabileceği konusunda onu cesaretlendirebilirsiniz.
Yukarıda sayılanlara ek olarak, çalışma koşulları, çalışma yeri ve ortamı gibi etkenler de çalışanın işini iyi yapmamasının sebepleri olabilir. O yüzden bu etkenleri iyileştirmelisiniz. Çalışanınızla konuşup işini iyi yapmamasının altında yatan sebepleri bir de ondan dinlemeyi deneyebilirsiniz. Son çareniz ise sağlamlığı bozmasın diye, en zayıf halkayı zincirinizden çıkarmak olacaktır.

Etiketler: performans
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Dahilde İşleme Belgesi Nedir?
Yurt dışından getirilen ham ve yardımcı maddeler kullanılarak üretilen malların ihraç edilmesi halinde, bu malların ithalinde gümrük vergisi ile diğer mali yükümlülükler teminat karşılığı ertelenerek, ihraç edilecek malların girdi maliyetleri azaltılmaktadır.
OFİS VE İNSAN
Kağıtsız ofise geçiş: Elektronik Doküman Yönetimi
Ofis içi iş akışının en önemli unsurlarından biri, yaratılan ya da elde edilen belge ve dokümanlardır. Bir bakıma faaliyetlerinizin somut göstergesi, iş akışı hacminizin, hızının ve çeşitliliğinin birer delilidir bunlar.
Etkili Dinleme Teknikleri
Dinleme konuşmanın algılanma boyutunu oluşturmaktadır. Bireyin söylenenleri algılayıp anlamlandırmasıdır. Birey, okul öncesine ait bütün bilgi, duygu ve düşünce evrenini dinleme yoluyla oluşturur.
İŞ DÜNYASI
Dijital Dönüşüm Çağında Kobiler Ne Durumda?
Sadece Türkiye’de değil dünyada da bir sürü Kobi dijital çağdaki gelişmeleri izliyor ama uyum sağlama konusunda geri kalıyor.
HUKUK / MUHASEBE
Yeni Borçlar Kanunundaki bazı değişiklikler
Yeni Türk Ticaret Kanununun getirdiği değişikliklere hızlı bakış
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Detaylı İncelenmesi
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Kontrol Edilmesi
Satış Yönetimi Değerlendirmesi