Kobitek.com web sitesi, analitik ve kişiselleştirme dahil olmak üzere site işlevselliğini sağlamak ve reklam gösterimini optimize etmek için çerezler gibi verileri depolar.
21. yüzyıl, her otorite tarafından kabul edildiği üzere tam bir küreselleşme ve bilgi çağıdır. Bu etiket, milenyumun internet ile ortaklaşa ilerlemesiyle de haklı bir gururu temsil etmektedir. Çünkü bilmekteyiz ki internet, 1993 yılında tüm kamunun hizmetine açılmış ve o zamandan beri de hayatımıza egemen olmaya başlamıştır.
Kısa sürede büyük firmaların internete dâhil olması, devletin de işleyişlerinin bu mecraya kaymasını sağlamıştır. Böylece özel sektörün tamamı da internet sektörüne girmiş ve günümüzdeki duruma gelinmiştir. Şu aşamada, özelikle akıllı telefonların da icâd edilmesi interneti gündelik yaşantımızın en önemli konumuna koymuş durumdadır.
Alışveriş, iletişim, kamu işlemleri, bankacılık ve bilet gibi ulaşım problemlerinin halledildiği internet, bu konumu itibariyle ekonomide ayrı bir yer tutmaktadır. Yakın zamana kadar geliştirilen ek deneyimler de, internetin işte bu ekonomi niteliğine farklı bir boyut kazandırmıştır. Bu boyutun adı ise: sanal ofistir…
Sanal ofis, Türkiye’nin yabancı olduğu bir kavram olmasına rağmen, paylaşımlı yani ortak ofislerle birlikte yavaş yavaş literatürümüze girmeye başlamıştır. Ancak sanal ofisin, bildiğimiz ofis türlerinden biraz farkı bulunmaktadır. Öncelikle hemen şunu belirtmeliyiz ki, sanal ofis hizmetinden faydalanmak için her gün gidip çalışabileceğiniz bir mekânı gerekli kılan işinizin olmaması gerekmekte. Bununla beraber işlerinizin büyük çoğunluğu internet üzerinden, online olarak yönetilmelidir. Böylece bir ofis açıp kira vb. giderlerini karşılamaktansa, sanal ofis kiralamayı tercih edebilirsiniz. Sanal ofisin mantığı ise, temel itibariyle şu öğelere dayanmaktadır:
Görüldüğü üzere sanal ofisin sağlamış olduğu bu imkânlar, fiziksel olarak bir ofise en az ihtiyaç duyacağınız işler üzerine kurgulanmıştır. Böylece kira başta olmak üzere ek giderlerden kurtulmanız da mümkün olmaktadır. Bildiğiniz gibi bu da, işletmeniz için kurumsal bir hava yaratmakta ve müşterileriniz arasındaki imajınızı yükseltmektedir.
Tüm bunlar, son yıllarda ülkemize gelmiş olan ve inovasyon destekli fikirlerdir. Bununla beraber hemen ifade etmeliyiz ki sanal ofis kavramı, henüz ülkenin her yanında geliştirilmemiş bir uygulamadır. Bundan dolayı kullanım alanı sınırlı, ancak etkinliği bakımından paylaşımlı ve ortak ofislerden daha dikkat çekicidir.
Tufan KARACA ile
Yönetim Vizyonu
BÜYÜTEÇ
Destekçilerimize Teşekkürler
Kozyatağı Mahallesi Sarı Kanarya Sokak
Byofis No: 14 K:7 Kadıköy 34742 İstanbul
Telefon: 0216 906 00 42 | E-Posta: info@ kobitek.com
KOBITEK.COM, bir
TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.
2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.
Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz