- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar?

Başta mâliyet unsurları olmak üzere muhtelif menfi sebeplerden ötürü salt bir firmaya ya da kuruluşa ait ofisler düzenlenemiyorsa, çare paylaşımlı ofislerde aranmalıdır.
Dünya üzerinde bugüne kadar birçok iş sahası oluşmuş ve bireyler bu iş sahalarının yönlendirmeleri ile kendi ekonomik düzenlerini kurmuşlardır. Ancak bu alanlar oldukça geniş bir yelpazede olmakla beraber, kendilerine sunulan imkân da çok çeşitlilik göstermektedir. Dolayısıyla da farklı meşguliyetlerin barındırıldığı sektörler için, farklı türden ihtiyaçlar gerekmektedir. Modern tarımın bir kolu için seraların gerekliliği ya da hayvancılık için mera gereksinimi gibi… Tüm bunların yanı sıra global dünyanın bilhassa hizmet sektörü için de ofisler gerekli durumdadır. Çalışanlar ve yöneticiler ofis aracılığıyla işlerini yürütebilmekte ve bu ofisler nezdinde de ekonomik durumun devamlılığı sağlanabilmektedir. Kaldı ki, bu ofis işletmeleri, bir yönetim merkezinden başlayıp, fikir teatisi sığlığına kadar ilerleyebilmektedir. Bundandır ki ihtiyaç duyulan ofis, bu nispetle değişkenlik gösterebilmektedir.
Paylaşalım Masraf Düşsün
Yukarıda bahsetmiş olduğumuz üzere ofisler, insanların profesyonel iş sahalarında gerekli duydukları bir mekân türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak kimi zaman ofis için bir mekân kiralamak ya da satın almak mümkün olmamaktadır. Çünkü, bilhassa büyük şehirlerde bu neviden emlak masrafları oldukça fazla bir konumdadır. Ancak buna rağmen küresel ekonomi, farklı çözümler getirebilmeyi başarmış ve ortaya paylaşımlı ofis denilen kavramları çıkarmıştır. Peki, paylaşımlı ofis ya da bir diğer adıyla ortak ofis ne demektir? Bildiğimiz ve alışageldiğimiz standart ofis tipolojisinden ne gibi farklılıklarla ayrılmaktadır?
Neler Paylaşılıyor?
Belirttiğimiz gibi başta mâliyet unsurları olmak üzere muhtelif menfi sebeplerden ötürü salt bir firmaya ya da kuruluşa ait ofisler düzenlenemiyorsa, çare paylaşımlı ofislerde aranmalıdır. Bu tür ofislerde sâdece kiralama bedelini ödeyerek, sizin gibi farklı bölmelerdeki ofisleri kiralayanlarla birlikte çalışırsınız. İşin güzel tarafı da, sekreter ya da ofis boy gibi ek personele ihtiyaç duymazsınız. Çünkü ofisinizin temizliği ve bilumum hijyen meseleleri, kiralayıcı firma tarafından karşılanır. Aynı zamanda ofiste kullanmak zorunda olduğunuz büro ekipmanlarına da para vermeden sahip olma avantajınız bulunmaktadır. Buna göre fotokopi makineleri, yazıcılar, faks cihâzları sizin kullanımınıza sunulmuştur. Aynı şekilde internet bağlantınız da bulunmaktadır. Ayrıca diğer ofis kiracıları ile birlikte kullanabileceğiniz mutfak ve toplantı odaları da bulunabilmektedir. Kimi zaman ofise ait otoparklar da mevcut olabilmektedir.
Görüldüğü gibi birçok konuda, sıfırdan ofis kurmaya göre daha avantajlı olan paylaşımlı ofis sistemi, Türkiye’de de yakın zamanda faal hâle gelmiş bulunmaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde faaliyete başlayan bu tür ofisler, yakın zamanda diğer illere de sıçrayacak gibi görünmektedir.

Etiketler: yeni çalışma düzeni
Bu Kategorideki Diğer Yazılar
![]() | Sanal Ofis Nedir, Ne İşe Yarar? |
![]() | İş’te mobilleşme |
![]() | Paylaşımlı Ofis Nedir, Ne Yarar Sağlar? |
DIŞ TİCARET
İhracat türleri
Dış satım, yani ihracat farklı türlerde gerçekleştirilebilmektedir. Özellik arz etmeyen, kayda bağlı, kredili, konsinye, serbest bölgelere vs. pek çok ihracat türü bulunmaktadır.
OFİS VE İNSAN
Hayal Kurmanın Önemi, Hayal Etmenin Gücü ve Motivasyonu
Hayal Kurmanın Önemi, Hayal Etmenin Gücü ve Motivasyonu
LED Nedir, Ne Yarar Sağlar?
Yüzyılın devrim yaratan aydınlatma teknolojisi ile elektrik harcamalarında yüksek tasarruf sağlanıyor. Rengarenk ışıklar ile elde edilen görsel efektler de cabası.
İŞ DÜNYASI
İşletmelerde Total Risk Yönetimi (ERM)
Günümüzde işletmeler ayakta kalabilmek ve olası tehtitlere karşı hazırlıklı olabilmek için risk yönetimi üzerinde yoğunlaşmaktadır.
HUKUK / MUHASEBE
Yeni Borçlar Kanunundaki bazı değişiklikler
Yeni Türk Ticaret Kanununun getirdiği değişikliklere hızlı bakış
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Kontrol Edilmesi
Müşterilerinize Nasıl Bir Tedarikçi Olduğunuzu Sorun
Ekonomik Durgunluk