- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Etkin ekip çalışmasına “çevik” çözüm

ACM Yazılım tarafından sunulan Agile (Çevik) metodolojisi, yazılım sektöründe etkin ekip çalışmasını teşvik ederek çalışan motivasyonunun ve bağlılığının artırılmasını sağlıyor.
ACM Yazılım tarafından sunulan Agile (Çevik) metodolojisi, yazılım sektöründe etkin ekip çalışmasını teşvik ederek çalışan motivasyonunun ve bağlılığının artırılmasını sağlıyor.
Dünyanın en hızlı ve güvenli proje geliştirme metodolojisi olarak kabul edilen ve Türkiye’de ACM Yazılım tarafından temsil edilen Agile (Çevik) yaklaşımı, çözüm üreten ve sorumluluk alan yazılım ekiplerinin oluşturulmasında önemli rol oynuyor.
ACM Yazılım İş Geliştirme Yöneticisi Mehmet Yitmen, yazılım sektöründe çalışan motivasyonunun az olduğunu, aidiyet duygusunun pek oluşamadığını, buna bağlı olarak eleman değişiminin yüksek olduğunu söylüyor ve bu durumu etkin ekip çalışması yapılamamasına bağlıyor.
Yitmen şöyle devam ediyor: “Günümüzde üretkenlik, yaratıcılık ve kalite, iş dünyasının en önem verdiği kavramlar arasındadır. Söz konusu kavramlar, etkin bir ekip çalışması gerektirir. Etkin bir ekip çalışması ise ancak bireylerin özgürce fikirlerini beyan edebildikleri, bu fikirleri ekip içinde tartışabildikleri, ekip içinde alınan kararları yönetimsel engellerle boğuşmadan hayata geçirebildikleri bir yapıda mümkün olabilir. Türk yazılım sektörüne baktığımızda, maalesef, bahsi geçen etkin ekip çalışmasını pek görememekteyiz. Şirket içi süreçlere dahil edilen yazılımcıların fikirleri alınmamakta; bu kişilerden, daha çok, kararı alınmış yapıları teknik dile çevirmeleri istenmektedir. Böylece, yazılım departmanının şirkete katkısı, potansiyelinin çok altında olmaktadır.”
Yitmen, sektördeki bu durumu Agile (Çevik) yaklaşımıyla değiştirmenin mümkün olduğunu ifade ediyor: “Yazılımcıların fikir ve görüşlerini dikkate almayan yapılardan vazgeçerek, iş ve işin gereksinimlerinden daha fazla anlayan, deneyimleri doğrultusunda talepleri tartışıp yönlendirebilen, çözüm üreten ve sorumluluk alan yazılım ekiplerinin oluşturulması gerekmektedir. Böylece yazılımcılar, kendilerine verilen değeri görecek ve üretmekte oldukları katkılarla motive olarak işlerine daha fazla sarılacaklardır. Agile (Çevik) yaklaşımı, bu değişimi mümkün kılacak önemli bir araçtır.”

Bu Kategorideki Diğer Yazılar
DIŞ TİCARET
Sektörel Dış Ticaret Şirketleri (SDŞ´ler)
KOBİ´lerin dış ticaret faaliyetleri açısından önemli bir konusunu oluşturan "sektörel dış ticaret şirketleri"ni, KOBİ´lerin yurtdışına açılmasını sağlayan ihracat konsorsiyumları olarak tanımlayabiliriz.
OFİS VE İNSAN
Hedef Belirleme ve Hedeflerinizi Hayata Geçirmenin 8 Adımı
Hedef Belirleme ve Hedeflerinizi Hayata Geçirmenin 8 Adımı
Kendini Tanımak ve Kendini Geliştirmenin Önemi
Kendini Tanımak ve Kendini Geliştirmenin Önemi
İŞ DÜNYASI
Yönetim Bilgi (Bilişim) Sistemi
Yönetim bilgi sistemi, yöneticilerin doğru bilgiye, doğru kanallar yardımıyla ulaşabilmesini sağlamak amacıyla ortaya çıkmıştır. Bu sistem yardımı ile bilgi üzerinde kontrol ve bunun yanında para ile zaman tasarrufu da sağlanmaktadır.
HUKUK / MUHASEBE
Yeni Borçlar Kanunundaki bazı değişiklikler
Yeni Türk Ticaret Kanununun getirdiği değişikliklere hızlı bakış
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Detaylı İncelenmesi
Satış Yönetimi Değerlendirmesi
KOBİ’ler İçin Dokuz Adımda Büyüme Planı