17 Şubat 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalar, dün Euro Bölgesi maliye bakanları ile Yunanistan arasında bir anlaşma sağlanamamasının varlık fiyatları üzerindeki etkisini izliyor. Brüksel’de bir araya gelen yetkililer, Yunanistan borçları konusunda bir uzlaşmaya varamadıklarını açıkladıktan sonra Avrupa kıtasının para biriminde değer kayıpları izlendi. Bu sırada Dolar endeksi yükseliş kaydederken, global endekslerde genelde geri çekilmeler öne çıktı. Bugün piyasalarda gözler yine konuya ilişkin olarak yetkililerden gelecek olası açıklamalarda olacak. Bunun yanında özellikle İngiltere ve Almanya için yayınlanacak makro-ekonomik göstergeler Avrupa seansı içerisinde dikkat çekiyor.

“Brüksel’den anlaşma çıkmadı”

Geride kalan haftanın adından dün yeniden bir araya Euro Bölgesi maliye bakanları, Yunanistan’ın değişen hükümeti sonrasındaki isteklerini dinlemek ve bir uzlaşı sağlayabilme adına toplantı yaptı. İlgili temaslarda bir sonuç alınacağı yönündeki umutlar, taraflar anlaşamadığının açıklanması ile kırılırken, Euro, diğer para birimleri karşısında değer kaybetti. Yunanistan, Avrupalı ortaklarından, gelen mevcut kurtarma programının 6 uzatılması talebini reddederken, Eurogroup Başkanı Dijsselbloem, sorunlu ülkenin Cuma gününe kadar kurtarma programının uzatılması için başvuruda bulunması gerektiğini, aksi taktirde programın bu ayın sonunda biteceğini ve Yunanistan’ın nakit sıkıntısı içerisine girebileceğini söyledi. Mart ayında söz konusu ülkenin yüklü ödemeleri bulunuyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) Yunan bankaları için acil likidite desteğini (ELA) devam ettirip ettirmeme konusundaki kararını yarın vermesi bekleniyor. Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis, 48 içerisinde yeniden bir arayan gelerek bir uzlaşma sağlanacağı konusunda umutlu olduğunu söylerken, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı, Yunanistan’ın duruşunu değiştirmesi halinde görüşmelere yeniden başlamaya hazır olduklarını belirtti. IMF Başkanı Lagarde ise, Yunanistan’da reformlar olmazsa fonlamaı keseceklerini dile getirdi. Bu gelişmeler ile birlikte dikkatler Yunanistan gelişmeleri adına Avrupa cephesinde odaklanmaya devam edecek diyebiliriz.

Yunanistan gündeminin yanında, geride kalan hafta ateşkes anlaşmasına varılmasına rağmen çatışmaların halen daha devam ettiği Ukrayna’ya ait gelişmeler izlenmeye devam ediliyor. Ateşkesin devreye girmesinden sonra Ukraynalı yetkililere 4 askerleri yaşamını yitirdi ve 20’den fazlası da yaralandı. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya, Almanya ve Ukrayna liderleri doğu Avrupa ülkesinde sorunları konuşmak için telefonda görüştüler.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Piyasalarda Yunanistan görüşmelerinden anlaşma çıkmamasının piyasalara yansıması önemli bir başlık olarak dikkat çekiyor. Euro, bu haber ile Dolar karşısında kaydettiği dünkü kayıplarını bir miktar ger alma çabasında. Japonya Ekonomi Bakanı Amari, ülkenin para birimindeki mevcut seviyenin ekonomi için pozitif olduğunu ve tüketici güvenine zarar verebileceği düşüncesine katılmadığını söyledi. Bu açıklama sonrasında haftaya değer kazanımları ile başlayan Yen bir miktar geri çekildi. Dolar endeksi, Euro’nun kayıpları ve Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) üyelerinden Mester’in açıklamalarından destek bulurken, Altın ABD para birimindeki yükseliş sonrasında baskı altında kaldı. Mester, faizlerin Haziran ayında artırılmasının uygun olacağını belirtti. Petrol ise arz fazlası dönemin daha yakın bir süre içerisinde sona ermeye başlayacağı düşüncesi ile yüksek seyrini korumaya çalıştı.

Gün içerisinde Yunanistan’dan gelecek haberlerin yanında İngiltere’den kritik enflasyon göstergesi ve Almanya’nın ZEW göstergesinin dikkat çektiğini ifade edebiliriz.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

İngiltere – Enflasyon Oranı (CPI); Haftanın önemli makro-ekonomik göstergeleri arasında değerlendirebileceğimiz İngiltere’nin enflasyon oranı, ülkenin Merkez Bankası’nın (BOE) faiz artırımı konusunda atacağı adımların fiyatlanmasına neden olabileceği için dikkat çekiyor diyebiliriz. Aralık ayında %0.5 seviyesine kadar gerileyen tüketici fiyatlarındaki artış, ada ülkesinde son on beş yılın en düşüğüne işaret etmişti. Bunun sonrasında ise BOE’nin faiz artırımını daha ileri tarihlere öteleyebileceği düşüncesi Sterlin’de değer kayıplarına yol açtı. Özellikle petrol fiyatlarındaki gerileme ve İngiltere’deki süpermarketler arasındaki fiyat rekabeti, enflasyonu baskılayan temel faktörler olarak dikkat çekiyor. Ancak İngiliz ekonomisinde, Euro Bölgesi ve Japonya’dakine benzer bir “uzun süreli düşük enflasyon dönemi” yaşanmasının beklenmediğinin altını çizebiliriz. Geride kalan hafta BOE’nin enflasyon raporunda ve bu raporun sunumunu yapan Banka’nın Başkanı Mark Carney’nin konuşmalarında da bu unsurun değerlendirildiğini görmüştük. Carney, enflasyon oranının kısa vadede daha da düşeceğini, ancak ilgili göstergenin 2017 yılının ilk çeyreğinde BOE’nin hedefi olan %2 seviyesine çıkacağını söyledi. Başkan ayrıca, fiyatlarda düşüş döneminin geçici olmasını beklediğini de sözlerine eklerken, 2015’in ikinci yarısında sonra toparlanma görmeyi umduklarını belirtti. Ocak ayına ilişkin açıklanacak ilgili verinin beklentinin altında gerçekleşmesi, BOE’nin faiz artırmak için acele etmeyeceği düşüncelerini perçinleyerek Sterlin’de kayıplara neden olabilecekken, tahminlerin üzerinde açıklanacak bir CPI datası, tersi bir etki ile ada ülkesinin para biriminde yükselişlere destek olabilir. Sterlin’e ilişkin gelişmeler için daha detaylı bilgi alabilme adına 4 Şubat 2015’de gerçekleştirdiğimiz, “Sterlin’in için kritik süreç” isimli web seminerimizin video kaydını izleyebilirsiniz. İlgili çalışmaya ulaşmak için tıklayınız.

Euro Bölgesi – Almanya ZEW Ekonomik Hassasiyeti; Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisine sahip olan Almanya için yakından takip edilen ilgili ekonomik hassasiyet göstergesi, ZEW Enstitüsü tarafından yaklaşık 275 kurumsal yatırımcı ve analiste uygulanan anket sonrasında oluşturulmaktadır. Almanya ekonomisi için dikkatle takip edilen veri, Avrupalı finansal araçların fiyatında sert değişimler izlenmesine de yol açabilmektedir. Avrupa Merkez Bankası’na (ECB) ilişkin beklentiler ve aynı zamanda ilgili Banka’nın Ocak ayında para politikası tarafında attığı adımlar yatırımcıların ekonomik geleceğe daha güvenle bakabilmesini sağlarken, ZEW verisi de son üç aydır art arda yükseliş kaydederek bu değişimleri yansıtmayı başarmıştı. Ocak döneminde son on bir ayın en yüksek seviyesine çıkan ekonomik hassasiyet verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi halinde Euro’da yükselişler izlenebilecekken, öngörülenin altında kalacak datalar, kıtanın ortak para biriminde kayıplara yol açabilir.

ABD – New York FED İmalat Endeksi; New York’ta bulunan yaklaşık 200 imalatçıya yapılan anket sonucu oluşturulan endeks, ABD ekonomisinin ilerleyişine ilişkin ipuçları verdiği için yakından takip edilmektedir. ABD Merkez Bankası’nın (FED) da mercek altına aldığı rakam, verilecek para politikası kararları üzerinde etkili olabilir. Sıfır seviyesinin üzerindeki rakamların imalat sektöründe genişlemeye işaret ettiği New York FED göstergesi, Eylül 2014’te önemli bir yükseliş kaydederek, Ekim 2009’dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkmıştı. Ancak endeksin Ekim, Kasım ve Aralık dönemlerinde piyasa beklentilerinin altında kaldığını ve bir düşüş eğilimine girdiğini görüyoruz. Aralık ayında -3.6 olarak gerçekleşen data ile birlikte ilgili imalat endeksi, Kasım 2013’den sonra ilk kez negatif alanda gerçekleşti. Yeni yılın ilk ayı için açıklanan rakama göz attığımızda ise 10.0 ile daha olumlu bir data görüyoruz. Söz konusu ekonomik indikatörün beklentinin üzerinde yayımlanması Dolar’a yükselişler getirebilecekken, tahminin altındaki rakamlar ise ABD’nin para biriminde kayıplara neden olabilir.

İsviçre – SNB Başkanı Jordan’ın Konuşması; Son aylarda attığı sürpriz adımlar ile küresel piyasaların gündeminde kendisine oldukça fazla yer bulan İsviçre Merkez Bankası’nın (SNB) Başkanı Thomas Jordan’ın, Salı akşamı Brüksel Üniversitesi’nin düzenleyeceği bir konferansta konuşma yapması bekleniyor. “Avrupa’nın Kalbinde İsviçre: Bağımsızlık ve Dayanışma” başlıklı panelde kürsünün arkasına geçecek olan Başkan’ın, SNB’nin para politikasına değinmesi halinde ülkenin para biriminde sert fiyat değişimleri izlenebilir. Dolayısı ile Jordan’ın kullanacağı ifadeler, piyasalar tarafından dikkatle izlenecek diyebiliriz.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

11:30 GBP CPI (Yıllık) (Oca) 0,3% 0,5%

11:30 GBP PPI Girişi (Aylık) (Oca) -2,5% -2,4%

11:30 GBP RPI (Yıllık) (Oca) 1,2% 1,6%

12:00 EUR Alman ZEW Ekonomik Hassasiyeti (Şub) 55,4 48,4

12:00 EUR ZEW Ekonomik Hassasiyeti (Şub) 51,3 45,2

EUR Maliye Bakanları (ECOFIN) Toplantısı

15:30 USD New York İmalat Endeksi (Şub) 8,9 10,0

15:30 CAD Yabancıların Varlık Alımları (Ara) 5,35B 4,29B

17:00 USD NAHB Konut Piyasası Endeksi (Şub) 58 57

19:00 CHF SNB Başkanı Jordan Konuşması

23:00 USD TIC Net Uzun Vadeli İşlemler (Ara) 41,3B 33,5B

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde ABD seansı açılışı öncesinde sakin bir şekilde hareketlerine devam eden EURUSD paritesinin seans açılışı sonrasında gerçekleştirdiği sert hareketler dikkat çekici. Özellikle Yunan yetkililerden gelen “Eurogroup toplantısında anlaşma yok” ifadesi, Dolar Endeksinin 94.48 seviyesine yükselmesine, EURUSD paritesinin ise 1.1321 seviyesine kadar gerilemesine neden oldu. Bu gerileme sonrasında tekrar toparlanmaya çalışan parite ikinci işlem gününde şu sıralar 1.1360 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Teknik olarak EURUSD paritesini incelediğimizde 1.1455 – 1.1270 arasındaki bant hareketi devam etmektedir. Dün yaşanılan düşüşlerin 1.1365 seviyesini aşağı yönlü kırması nedeniyle bugünün de aşağı yönlü bir beklentiyi devam ettirme ihtimali bir adım öndedir. Bu bağlamda da 1.1455 direnci altında kaldığımız müddetçe bandın alt noktası olan 1.1270 desteğine yaklaşma ihtimali güçlüdür. 1.1455 öncesindeki ilk ve kritik bariyer ise 1.1415 olarak belirlenmiştir.

Pivot: 1.1455
Destek: 1.1320-1.1270-1.1220
Direnç: 1.1380-1.1415-1.1455

GBPUSD ANALİZİ

EURUSD paritesi gibi GBPUSD paritesi de gün içerisinde önemli geri çekilmeler kaydetti ve bu geri çekilmeler mevcut yükselen kanal içerisinde kalmayı sürdürerek hareketin tepkisel olduğunu net bir şekilde görmemizi sağlamaktadır. 1.5298 destek noktası mevcut yükseliş kanalının alt noktası ve paritenin bu destek noktası üzerindeki hareketleri pozitif olarak algılanabilir. Bu tutum 1.5440 seviyesine doğru yeni bir hamlenin oluşmasını sağlayabilir. 1.5298 öncesindeki ilk ve kritik bariyer ise 1.5338 olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.5338
Destek; 1.5368-1.5338-1.5298
Direnç; 1.5395-1.5440-1.5480

USDTRY ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde USDTRY kurunun aşağı yönlü baskılarını 2.4453 seviyesine kadar sürdürdüğünü ancak devam ettiremediğini görmekteyiz. 2.4520 seviyesini aşağı yönlü kırarak mevcut yükseliş trendinde kanalın alt noktasını aşağı yönlü kıran kur için negatif bir düşünce yapısı içerisinde olduğumuzu, 2.4680 yani 50 periyotluk basit hareketli ortalama altında devam edecek hareketlerin, mevcut düşüşleri destekleyen en önemli gösterge olduğunu ifade edebiliriz. USDTRY kuru eğer 2.4680 seviyesi altında hareketlerine devam edecek olursa 2.4410 ve 2.4290 seviyeleri yeniden hedeflenebilir. Yükselişlerde ise 50 periyotluk basit hareketli ortalama olan 2.4680 seviyesi üzerinde 4 saatlik kapanışa ihtiyaç vardır.

Pivot: 2.4680
Destek
: 2.4520-2.4410-2.4290
Direnç: 2.4680-2.4825-2.4970

EURTRY ANALİZİ

Paritenin 2,7950 seviyesini kırması sonrasında tepki alımlarının İchimoku bulutunun dahilinde olan 2,7800 seviyesi ile sınırlı kaldığını görüyoruz. Söz konusu gerilemenin Ocak 2015 tarihinde başlayan yükseliş tutumunu tehdit edecek düzeye gelmemesi nedeniyle, kritik 2,7680 – 2,7800 seviyesi üzerinde kalma çabası sürdüğü müddetçe yükseliş baskısının ön planda olması beklenebilir. Gerçekleşebilecek alımlarda İchimoku bulutunun üst sınırını oluşturan 2,8100 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin aşılması yükseliş baskısına netlik kazandırabilecek unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Öte yandan paritede önemli bir bölge olan 2,7800 – 2,7680 bandı aynı zamanda İchimoku bulutunun alt bölgesini oluşturuyor. Etkili bir düşüş beklentisi için, bandın altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış takip edilebilir. Bu durum, paritenin kısa vadeli olarak 2,7435 seviyesine yönelmesine neden olabilir.

Pivot: 2,7800
Destek:
2,7800 – 2,7680 – 2,7560
Direnç: 2,7950 – 2,8100 – 2,8200

USDJPY ANALİZİ

USDJPY paritesinde genel görünümün orta ve uzun vadede yükseliş yönünü koruduğu ortamda, 118,35 – 119,20 bölgesi içerisindeki yatay fiyatlamalar nedeniyle kısa vadede benzer bir isteğin oluşmadığı görülüyor. Gün içerisinde, söz konusu bandın orta noktası altında aşağı yönlü baskı ön planda olabilir. Gerçekleşebilecek düşüş baskısı ise bandın alt noktası olan 118,35 seviyesi altında oluşturabileceği peş peşe iki adet 4 saatlik kapanışla aşağı yönlü isteğini gösterebilir. Yukarı yönlü hareketler ise bandın dışına çıkılamamasıyla birlikte desteklenebileceği gibi, yükselişte hedeflenebilecek 118,80 seviyesi aynı zamanda bandın üst noktası olan 119,20 seviyesinin test edilebilmesi için karar aşaması olabilecektir. Kalıcı yükselişler için ise 119,20 seviyesi üzerindeki 4 saatlik kapanışlara yönelik beklentimiz sürüyor.

Pivot: 118,80
Destek:
118,35 – 118,00 – 117,60
Direnç: 118,80 – 119,20 – 119,60

EURJPY ANALİZİ

EURJPY paritesinin Eurogroup toplantısından sonuç çıkmamasıyla birlikte aşağı yönlü baskıya maruz kaldığını gördük. Bunun ardından gri ile belirttiğimiz karar bölgesine tekrar yükseliş çabası dikkat çekiyor. Ancak mevcut görünüme baktığımızda, gri bandın üst noktası olan 135,35 seviyesi aşılana ve bu bölgede kalıcılık sağlanana dek bu bölgede etkili bir yükseliş beklentisi oluşturmak için erken olabilir. Söz konusu şart sağlanmadığı taktirde gri bölge altında düşüş baskısı etkili olabilir. Paritenin gri bölgeye dahil olması karar aşamasını göstermekle birlikte aşağı veya yukarı yönlü beklenti için tek başına yeterli değildir. Gerçekleşebilecek düşüşlerde 133,60 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviyenin kırılması durumunda 132,30 seviyesine ulaşma isteği netleşebilir.

Pivot: 135,35
Destek: 134,13 – 133,60 – 132,85
Direnç: 134,70 – 135,35 – 136,00

AUDUSD ANALİZİ

AUDUSD paritesinde kısa vadeli yükseliş tutumunun etkili olduğu görülse de, genel düşüş eğilimini destekleyen 0,7840 – 0,7880 bandı güncelliğini koruyor. Gün içerisinde bu bölge altında aşağı yönlü baskının etkili olması beklenebilecekken, gerçekleşebilecek yükselişler de gri bölgenin altında veya dahilinde kaldığı müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşılma potansiyeli sürmektedir. Görülebilecek düşüşlerde 0,7723 seviyesi hedeflenebilecek önemli bir seviye olmakla birlikte, kırılması sonrasında 0,7625 seviyesine ulaşma isteği artabilir.

Paritede etkili bir yükseliş beklentisi oluşturabilmek için 0,7880 seviyesi üzerinde peş peşe gerçekleşebilecek en az iki adet 4 saatlik kapanışı takip etmek gerekmektedir. Bu şart ile birlikte 0,7925 ve 0,7975 seviyelerine yönelik tepki alımları oluşabilir.

Pivot: 0,7840
Destek:
0,7760 – 0,7723 – 0,7695
Direnç: 0,7800 – 0,7840 – 0,7880

USDCAD ANALİZİ

Petrol fiyatların yeni dip bölgelere karşı oluşan direncin yanı sıra, Dolar endeksinin güne zayıf başlaması USDCAD paritesinde dün yaşanan yükselişin ardından yatay bir seyir görmemize neden oldu. Gün içerisinde ABD’den önemli bir veri bulunmaması sebebiyle, özellikle petrol fiyatlamaları ve Euro Bölgesine ilişkin gelişmelerin Dolar üzerindeki dolaylı etkileri paritede etkili olabilecek unsurlardır. Mavi renkle belirttiğimiz trendin güncelliğini koruduğu süreçte 1,2420 seviyesi üzerinde yükseliş baskısı etkili olabilir. Gerçekleşebilecek yükselişlerde 1,2490 ve 1,2545 seviyeleri hedeflenebilecekken, söz konusu seviyelerin üzerinde gerçekleşebilecek 4 saatlik kapanışlar yükseliş isteğinin kalıcılığı hakkında fikir verebilir.

Paritede olası geri çekilmeler 1,2420 seviyesinin kırılmasını sağladığı ve bu bölgede 4 saatlik kapanış gerçekleştirdiği taktirde, 1,2325 seviyesine yönelik kısa vadeli baskı oluşabilir. Bu süreçte kalıcı bir etki için, 1,2325 seviyesi altında peş peşe gerçekleşebilecek iki adet 4 saatlik kapanış gerektiği ve bu süreç gerçekleşene dek olası düşüşlerin yeni alım baskısıyla karşılaşabileceği unutulmamalıdır.

Pivot: 1,2420
Destek:
1,2420 – 1,2375 – 1,2325
Direnç: 1,2490 – 1,2545 – 1,2600

BRENT PETROL ANALİZİ

Brent petrolde adım adım 64 dolar hedefine yaklaşılıyor. Haftanın ilk işlem gününde 62,50 seviyesi görüldü. 58,40 seviyesinden geçen klasik destek ve 50 günlük hareketli ortalama aşıldı. Gün sonu kapanışlar 58,40 seviyesi üzerinde olduğu sürece 64 dolar hedefi korunabilir. 64 dolar seviyesinin aşılması halinde ise hedef 70 dolar seviyesi olabilecektir. 58,40 seviyesi ise eski direnç-yeni destek konumunda.

Bugün için saatlik grafikte ilk destek 60,86 ilk direnç 61,87 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 62,37 seviyesi aşılırsa 63,21 seviyesi hedeflenebilir. 60,36 seviyesi altına inilmesi halinde ise 59,52 seviyesi hedef olabilir.

Pivot : 61,51
Destek:
60,86-60,36-59,52
Direnç: 61,87-62,37-63,21

HAM PETROL ANALİZİ

Yeni haftanın ilk işlem gününde açılışta gerçekleştirmiş olduğu zirveye yakın hareketlerini sürdüren Ham Petrol için mevcut yukarı yönlü tepki isteğinin gündemimizde olduğunu görmekteyiz. 52.65 desteği de mevcut bu tepki isteğinin devam edebilmesi adına önemli bir destek noktasıdır. Şu sıralar 54.00 seviyesine yakın hareket gerçekleştiren Ham Petrol fiyatı için 52.65 destek noktası üzerinde mevcut tepkinin 54.30 bariyeri üzerinde devam edebilme ihtimali bir adım öndedir. Bu tutum, 55.05 ve 56.46 gibi rakamların telaffuz edilmesine katkı sağlamaktadır. 52.65 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise bir tepe formasyonu ile yeniden karşı karşıya kalabiliriz. Böyle bir durumda da son zamanların dip noktası olan 47.36 seviyesine doğru yeni bir hareket görebiliriz. Bu bağlamda da 52.65 seviyesi dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 52.65
Destek: 53.45-52.65-51.75
Direnç: 54.30-55.05-56.46

ALTIN ANALİZİ

Yukarı yönlü çıkışını 1236.60 seviyesine kadar sürdüren ancak kritik 1238.70 direncini geçemeyen Altın, düşüş trendi içerisindeki hareketlerine devam etmektedir. 1236.60 seviyesinden başlatılan satıcılı seyirle 1225.82 seviyesini test eden Altın, yeni haftanın ikinci işlem gününde şu sıralar 1228 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir.

Uzunca bir süredir özellikle de günlük analizlerde değindiğimiz düşüş trendi ve bu trendde kanalın üst noktası olarak etkisini hissettiren 1254.70 bariyeri önemli bir seviye olarak karşımıza çıkmaktadır. 1238.70 ise kritik 1254.70 öncesinde gün içi işlem stratejileri açısından dikkatle takip edilmesi gerekilen seviye olarak kaydedilmiştir. Altın fiyatı eğer bu bariyerler altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını kanalın alt noktası olan 1205 desteğine doğru devam ettirebilir.

Pivot: 1238.70
Destek: 1223.00-1216.50-1210.00
Direnç: 1238.70-1245.70-1254.70

GÜMÜŞ ANALİZİ

Gümüşte haftanın ilk işlem gününde 17,20 direncinin üzerine kalınmaya çalışıldı. Gün sonu kapanışlar 17,20 seviyesi üzerinde olduğu sürece en yakın yüksek hedef 17,70 seviyesi olarak görülüyor. Grafikte kırmızı çizgi ile gösterilen 50 günlük ortalama üzerinde kalınması kısa vadede güçlenme işareti olarak yorumlanabilir. Uzun vadede yükseliş beklentisinden bahsedebilmek için yine grafikte yeşil çizgi ile gösterilen, bugün için 17,81 seviyesinden geçen 200 günlük hareketli ortalama aşılmalı. Günlük bazda 17,20 seviyesi ilk destek olarak kabul edilebilir. 17,20 seviyesi üzerinde gün sonu kapanışlarla kalınamazsa 16,70 seviyesi kısa vadeli güçlü destek görünümünde.

Bugün için saatlik grafikte 17,19 seviyesinin altına inilmesi 17,01 seviyesine doğru geri çekilmeyi gündeme getirebilir. Gün içi ilk direnç 17,33 seviyesinde. Yine gün içinde 17,37 seviyesi aşılırsa 17,45 seviyesi hedeflenebilir.

Pivot : 17,30
Destek:
17,19-17,12- 17,01
Direnç: 17,33-17,37-17,45

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizl.eri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1312 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz