- Akıllı ödemeler, ulaşım deneyimimizi değiştirecek
- İnsan Faktörü Her zaman İlk Sırada!
- SabancıDx'in dijital satın alma platformu Pratis yurt dışına ihraç edildi
- Kobilere ve Çalışanlarına Özel Psikolog ve Diyetisyen Hizmeti
- Türkiye‘de suistimalin firmalara faturası 40 milyar dolar
- İnternetten kartlı ödemeler 1 milyar TL'ye ulaşarak rekor kırdı
- Dünyanın En Yetenekli Ülkeleri Hangileri
Konut, taşıt ve tüketici kredilerine düzenleme

Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile kredi tutarının, teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'i aşamayacak. Taşıt kredilerinde ise kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 50 bin TL ve altında olanlar için yüzde 70'i geçmeyecek.
Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelik'te yapılan değişiklik ile kredi tutarının, teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'i aşamayacak. Taşıt kredilerinde ise kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 50 bin TL ve altında olanlar için yüzde 70'i geçmeyecek.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Resmi Gazete'de yer alan Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğine göre,
bu yönetmeliğin 12'nci maddesinden sonra gelmek üzere 12/A maddesi eklendi.
12/A maddesi şöyle:
"(1) Tüketicilere, konut edinmeleri amacıyla kullandırılacak kredilerde ve taşıt kredileri hariç konut teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının teminat olarak alınan konutun değerine oranı yüzde 75'i aşamaz. Sınırlamaya konu krediler için teminat olarak alınan gayrimenkullerin değerlemesinin Kurul veya Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yetkilendirilmiş değerleme şirketlerine yaptırılması ve sınırlamada bu değerlerin kullanılması zorunludur.
(2) Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri 50 bin TL ve altında olanlar için yüzde 70'i aşamaz. Bu oran, nihai fatura değeri 50 bin lirayı aşan binek araçlarda, bedelin 50 bin liraya kadar olan kısmı için yüzde 70, 50 bin liranın üstünde olan kısım için yüzde 50 olarak uygulanır. İkinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır."
Bu maddenin 3. fıkrasında da "Konut finansmanı kapsamında kullandırılan krediler ile diğer gayrimenkul alımı amaçlı krediler hariç olmak üzere, tüketici kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt kredileri ile taşıt teminatlı kredilerin vadesi 48 ayı aşamaz" ifadesi yer aldı.
Bu maddenin 2. ve 3. fıkralarındaki sınırlamaların maddenin yayımı tarihinden önce kullandırılan krediler ile bu kredilerin yeniden yapılandırılması halinde uygulanmayacağı
belirtildi.
12/A maddesinin 2. fıkrası (binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde) 1 Şubat'ta uygulanmaya başlanacak. Yönetmeliğin diğer hükümleri bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.
Diğer Haberler
DIŞ TİCARET
Ülke ve birliklere göre ihracat prosedürleri
ihracat yapılırken düzenlenmesi gereken belgeler ülke ve bölgelerine göre farklılıklar içermektedir.
OFİS VE İNSAN
Vakit Nakit midir? Vaktin Önemi Nedir?
Vakit nakittir derler. Oysaki vakit nakitten daha fazla bir değere ve öneme sahiptir. Nakit denilen şey, elde tutulabilen, saklanabilen, depolanabilen ve elden ele dolaşabilen bir nesne.
İşkolik Olmak, İşkolizm ve İşkolizmden Kurtulmanın Yolları
Çalışma hayatında, kabul görmek, onaylanmak ve saygı duyulması için sektörel alanda uzmanlaşmanın yanı sıra çok çalışkan olmak da gerekiyor.
İŞ DÜNYASI
Yurtdışında İngilizce Öğrenmek Türkiye’de İngilizce Öğrenmekten Daha Ekonomik
Türkiye’de uzun süreli alınan dil eğitiminin maliyetleriyle aynı eğitimleri yurtdışında almanın maliyetlerin aynı olduğunu hatta yurt dışında dil eğitimi almanın maliyetinin Türkiye’de dil eğitimi maliyetinden daha ekonomik olduğunu gösteriyor
HUKUK / MUHASEBE
İkale (Bozma) Sözleşmesi ile Çıkarılan İşçinin İşe İade Davası Açmasını Engellemek Mümkün mü?
Uzun zamandır İşverenlere iş hukuku alanında danışmanlık yapan bir avukat olarak en sık karşılaştığım taleplerden biri de “Çalışanı işten çıkarmak istiyoruz, tazminatlarını da ödemeye hazırız, ama herhangi bir işe iade davası ile karşılaşmak istemiyoruz” talebidir.
Müşterilerinize Nasıl Bir Tedarikçi Olduğunuzu Sorun
Ekonomik Durgunluk
Pazarlama ve Satış Süreçlerinin Detaylı İncelenmesi