Trend Micro'dan KOBİ'lere güvenlik önerileri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Trend Micro'dan KOBİ'lere güvenlik önerileri

Trend Micro analizine göre, malware (kötücül yazılım) salgınları 2007’de yüzde 200 arttı. Büyük işletmelerde ol

Trend Micro analizine göre, malware (kötücül yazılım) salgınları 2007’de yüzde 200 arttı. Büyük işletmelerde olduğu gibi küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) de tehdit altında. Trend Micro, KOBİ’leri web risklerine karşı önlem almaya çağırıyor.

Girişimciler, genellikle bağımsız hareket edebilmek için küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) kuruyorlar; ama bu, onlara bazı sorumluluklar getiriyor. Pek çok küçük işletme, rekabet gücünü koruyabilmek için web gibi bir kaynağa sahip olmak zorunda. Her boy işletmede, mobil çalışan, işini evden takip eden çalışan ve seyahat eden çalışan sayısında artış yaşanıyor.

Sistemlerin güvenliğini sağlamak için öngörülen kaynaklar, küçük işletmelerin gözünü korkutabiliyor. Küçük işletmeler, sayısı, türü ve karmaşıklığı gittikçe artan web tabanlı tehditlerle mücadele etmek için tam zamanlı bilgi işlem personeli çalıştırma lüksüne genellikle sahip olmuyor. Küçük işletme sahipleri, çoğu zaman, fatura ve finansal bilgiler gibi müşteriye ait verilerin çalınmasından sorumlu tutuluyor.

Trend Micro tehdit analizi, virüs ve Truva Atı gibi ciddi malware (kötücül yazılım) salgınlarının 2007’de yüzde 200 arttığını ve taranan her 8 bilgisayarın birden fazlasına bulaştığını gösteriyor. Sonuç olarak, küçük işletmeler, kimlik hırsızlığı, kritik dijital varlıkların kaybı ve şirketin itibarına zarar gelmesi gibi daha ağır ve önemli sorunlara yönelik çözümlere ihtiyaç duyuyor.

Bunları yapın!
Aşağıda, küçük işletmelerin varlıklarını, müşteri bilgilerini ve en önemlisi, itibarlarını korumalarını sağlayacak ipuçları bulunuyor:
• Bütün çalışanların, etkili şifreler ve mümkünse, daha güçlü bir kimlik doğrulama teknolojisi kullanmasını sağlayın. (Farklı büyük ve küçük harflerden oluşan şifrelerin kullanılmasını teşvik edin ve her 60-70 günde bir şifreleri değiştirtin.)
• Çalışanların güvenilmez kaynaklardan program indirmelerine izin vermeyin.
• Ağınızı koruyun. (Masaüstü ve dizüstü bilgisayarların, hem ofis ağında, hem de mobil çalışma esnasında, güvenlik duvarlarıyla, antivirüs yazılımlarıyla ve web tehditlerini önleme sistemleriyle korunmasını sağlayın.)
• Bütün yazılımları güncel tutun. (Güncellemeler olmadan, sistemleriniz, yeni siber tehditlere karşı iyi korunamaz.)
• Yedeklemeleri yapın ve yönetin. (Güvenli kopyaları saklayın ve çalışanlar, tedarikçiler ve müşteriler hakkındaki hassas kayıtları korumak için şifrelemeyi kullanın.)
• Şifrelemeyi en üst düzeye çıkarın. (Müşteri verilerini parola ya da tuşlarla şifreleyerek koruyun.)
• Hassas verileri, çalınma ya da kaybolma ihtimaline karşı, avuç içi bilgisayarda ya da mobil cihazda kayıtlı bırakmayın.
• Şirketinizin büyüyeceğini aklınızdan çıkarmayın ve işletmenizin hızıyla birlikte genişleyebilecek güvenlik çözümleri edinin.

ücretsiz üye olun

7015 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz