Site Trafiği Önemlidir, Web Sitenizin Trafiğini Önemseyin!

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Site Trafiği Önemlidir, Web Sitenizin Trafiğini Önemseyin!

Site Trafiği Önemlidir, Web Sitenizin Trafiğini Önemseyin!

Her gün varlığından yaka silkelediğimiz trafiğe internette ihtiyaç duyuyor olmamızın ironik bir yanı yok mu sizce de? Web sitesi sahibi olan hemen herkes bilir ki bir web sitesinin can damarıdır trafik. Eğer trafiğiniz yok ise o zaman ne denli başarılı projeler üzerinde çalışıyor olursanız olun, kitlelere ulaşmayan bir çalışma için boşa kürek çekiyorsunuz demektir. Tıpkı gün boyu içine çekildiğiniz yoğun trafik gibi siz de kitleleri yoğun bir trafikle web sitenize çekebilmelisiniz.

 

Bir süredir sizlere Türkiye için yeni bir kavram olan “article marketing” sisteminin önemini anlatmaktayım. Henüz, faydaları ve sağladığı ayrıcalıklar hakkında önemi çokça kavranılmamış olsa da genel çerçevesi ile özellikle konuyla ilişkili çalışmalar yapmakta olanlarca yavaş yavaş kullanılmaya başladığını söyleyebilirim. Peki, trafik ile “article marketing” sisteminin ne alakası var diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hemen hepimiz satış ve pazarlamasını yapmaya çalıştığımız ürün, hizmet ya da kişisel birikimimizi anlatan web siteleri, bloglar ve benzeri araçlarla sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

 

Bizi diğerlerinden ayırması içinse kaleme aldığımız makalelerle bu araçlar hakkındaki bilgilerimizi aktarmaya çalışıyoruz. Buraya kadar her şey normal ve sisteme göre işliyor. Ancak hatayı bu makale ve bilgileri yine kendi kişisel site ya da bloğumuzda yayınlamakla yapıyoruz. Tüm bunları yaparken “article marketing” sisteminin en önemli adımını atlıyoruz. Tüm bu çabamızı kendi adreslerimizde değil de konuyla ilişkin hizmet veren SEO alt yapılı makale sitelerinde yayınladığımız sürece trafik akışı elde etmemiz, rakiplerden ayrılmamız neredeyse imkansız.

 

Bu noktada eksiği gidermek için hemen reklama müracaat etmek ise kısa süreli ve bütçeli bir dizi çalışmayı beraberinde getiriyor. Uzun vadede trafik sağlamak için yapmamız gereken tek şey sistemleri kurallarınca uygulamak. Web sitenize iyi ve kaliteli, sizi hedef kitlenizle buluşturacak ücretsiz trafik sağlamanın hatta altın değerinde back link almanın tek yolu “article marketing” sistemini doğru uygulamaktan geçiyor. Yazdıklarınızı, anlattıklarınızı, satmak ya da pazarlamak istediklerinizi doğru alt yapıda kurgulanmış makale sitelerinde yayınlayın!

 

Trafik sağlamanın yolu mademki makale yazmaktan geçiyor o zaman gelin hep birlikte kaleme alınacak makaleleri kitlenizle buluşturacak en önemli maddelerinden biri olan başlık oluşturma da nelere dikkat etmelisiniz ona bakalım.

 

Web Sitenizin Trafiğini Arttıracak Makale Başlıkları Yaratmanın Püf Noktaları

Anahtar Kelime Seçimi Ve Kullanımı: Makalelerinize başlık oluşturacağınız zaman konunuzla ilgili en çok araması yapılan kelimeleri kullanmak önemlidir. Bu noktada hizmet veren “keyword research”  araçlarını kullanmaya bir an evvel başlayın. (google adwords’un anahtar kelime aracı gibi)

 

Başlığınız İçeriği, İçeriğiniz Başlığınızı Desteklemeli: Konunuzla ilgili seçtiğiniz anahtar kelimelerle hazırladığınız başlığınızın içerikte desteklenmiş olmasına dikkat edin. Sadece anahtar kelimelerin kullanımı yeterli değildir, makalenizin içeriği ile başlığınız ilişkilendirilmiş olmalıdır.

 

Okura Ne Vaat Ettiğiniz Başlıkta Gizlidir: Başlığınız size ulaşan kişilere anlatmak istediğiniz konuya ilişkin ipucu verir. Bu nedenle salt aranıyor diye alakasız anahtar kelimeler kullanımı sadece size ulaşılmasını sağlar ama bu sanal bir trafiktir, bu trafik size finansal geri dönüş sağlamaz. Ne aktarmak istiyorsanız başlığınıza onu taşıyın!

 

Mesajınızı İçeren Anahtar Kelimeyi Başlığınızın Başında Kullanın: Başlığınızda kelimelerin yerleşimi de önemlidir. Örneğin: “Dört Dörtlük Önerilerle Trafik Yaratmanın Püf Noktaları” gibi bir başlık arama motorları sonucunda sizi hedef kitlenizle buluşturmayacaktır. Burada ana fikri yansıtan kelime öbeği “trafik yaratmaktır” ve doğru kullanımda başlığın başında yer almalıdır. Nasıl mı? “Trafik Yaratmanın Püf Noktaları ve Dört Dörtlük Öneriler” sizi hedef kitlenizle buluşturur. Unutmayın, bu örnekte hedef kitleniz “trafik yaratmak için yapılması gerekenleri” arıyor. Başlığınızı süslemek için kullandığınız kelimelerin ana konunuzu gölgelemesine müsaade etmeyin.

 

Başlık Yaratımında Sözcük Sayısı Önemlidir: Uzun uzadıya yazılan başlıklar arama motor sonuçlarında kaybolur. İdeal Başlık 60-65 harften oluşmalıdır. Arama Motor sonuçları görüntülenirken başlığınızın görüntülenebilir olması için gereksiz uzunlukta olmaması önemlidir.

 

Başlığınızda Özel İşaretler Kullanmaktan Kaçının: Başlıkta gereksiz şekil, ifade karakterleri kullanmamaya özen göstermeniz sizin çıkarınıza olacaktır. Eğer bunları başlığınıza eklerseniz arama motorlarını hayal kırıklığına uğratabilirsiniz.  Başlıkta kullanmamanız gereken bir diğer şey de alıntılar. Özlü sözler, ya da alıntılar başlıkta sizi bir yere vardırmayacak seçimlerdir.

 Kaynak : makalemarketi



ücretsiz üye olun

14119 kere okundu

Etiketler:
Firma ve kurumların, kurumsallaşma sürecine katkıda bulunan çalışmalara imza atan yazar, kurumsal iletişim, reklam ve halkla ilişkiler, marka iletişimi, pazarlama iletişimi alanlarında yıllar boyu edindiği deneyimlerini MakaleMarketi.com'da yazdığı makaleler aracılığı ile okuyucuları ile paylaşıyor. Yeni dönem pazarlama stratejileri ile ilgili de araştırmalar yapan yazar, yenilikçi ve etkin iletişim sistemlerini kurgulayarak fark yaratan projeler hayata geçirmeyi seviyor. www.pbailetisim.com
Satış / Pazarlama
ROPÖRTAJ
FINANS
MUHASEBE / HUKUK
PATRONA TAVSİYELER
ÜRETİM, KALİTE, TEDARİK
BÜYÜTEÇ
PAZARLAMA
İNSAN KAYNAKLARI

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz