Kurum İçi İletişim Şirketler İçin Neden Önemlidir?

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Kurum İçi İletişim Şirketler İçin Neden Önemlidir?

İletişim, kurumların faaliyetlerini sürdürmeleri ve kaliteli bir çalışma ortamı sağlamaları açısından bel kemiği niteliğindedir. Bir başka deyişle yönetimde kalite girişimi, İletişimle başlar.

Kurumların, çalışanların motivasyonunu yüksek tutma ve buna paralel olarak kaliteli ürün elde etme gayesi etkin bir Kurum İçi İletişimle mümkündür. Kurum içi motivasyonun başarılı bir Kurum İçi İletişim çalışmasıyla paralel gittiği yadsınamaz bir gerçektir.

Kaliteye odaklanıldığı bir üretim sürecinde, kurum içi yönetsel çalışmalarda yaşanan aksamalar nedeniyle şirket çalışanları arasında bölümler arası kopukluk yaşanır. Bölümler arasındaki kopukluk kurumun işleyişini olumsuz etkileyecektir. Bu noktada kurum, çalışanlarını doğru bir iletişim döngüsü içinde kazanmaya çalışmalı ve motivasyon artırmaya odaklı bir çalışma modeli benimsemelidir.

Yeni İletişim Teknolojileri kurumlara bu açıdan katkı sağlayan bir olgudur. Gelişen teknoloji ile çalışanlar, kurumun her adımı hakkında bilgi akışı kolayca sağlandığından, kuruma karşı aidiyet duygusu geliştirirler. Çalıştığı kurumla özdeşleştiğini hisseden çalışanın verimliliği de buna paralel bir artış gösterecektir.
Kurum içi iletişim kavramı, yeni medya düzeninde uğradığı dönüşümle beraber, yöneticilerin lügatına ‘Kurumsal Rehber Yönetimi’, ‘Anlık mesajlaşma’, ’Duyuru Gönderme’ ve gibi birçok kavramı da eklemiştir.

Orta ve büyük ölçekli şirketler, sorunsuz bir ‘Kurum İçi İletişim’ hayal ederler. Yöneticiler, hem kendi çalışanları arasındaki iletişimi düzenlemek, hem de müşterileri, bayileri veya tüm çevreleriyle ilgili bilgilerin güncelliğini sağlamak isterler. Çalışanlarıyla, bayi veya iletişimde olduğu tüm çevresiyle kolayca duyuru ve/veya bildirim paylaşımı yapabilmek, şirketlerin müşterilerine karşı güven duygusu oluşturmasında büyük önem taşır. İç Müşterilerine karşı, çalışma işleyişinin sorunsuz olduğunu hissettirmek, onları bilgilendirmek bu güven duygusunun canlı kalmasını sağlar. Kurum içi iletişimin gelişmediği yapılardaki en büyük tehlikelerden birisi de işten ayrılıp şirkete ait müşteri iletişim bilgilerini yanlarında götüren eski çalışanlardır. Bu da henüz çözülememiş problemlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki şirketler, hem kurum içi iletişimi hem de müşteri iletişim bilgilerini kontrol altında tutmak için nasıl bir yol izlemeliler?

Şirketler, elbette ki bu kontrolü sağlamak için teknolojiye ihtiyaç duyarlar. Özellikle çalışan sayısı fazla olan şirketlerde, çalışanlar arasında e-mail yerine anlık mesajlaşma ve kurum içi mobil raporlama sisteminin kullanılması verimliliği arttırdığından şirketler kurumsal yazılımlara yönelirler. Yöneticiler; bu kurumsal yazılımlarla, gelişen teknolojinin getirdiği sorunlarından biri olan iletişim karmaşasını bir nebze düzeltmeye çabalıyorlar.

Kurumsal yazılımlarla beraber şirketlerin rehberlerinin şahsi rehberlerden ayrı olması bile verimlilik anlamında ciddi bir fark yaratmaktadır. Bunun bilincinde olan şirketler, kurum içi performans artırımı sağlamak için bu yazılımlara ihtiyaç duyarlar.

Bu bilgiler ışığında şirketler için hassas bir konu olan “Kurum İçi İletişim” sisteminin sağlıklı kurulabilmesi için yöneticilerin teknolojiye daha çok güvenmesi gerektiği sonucu çıkmaktadır. Kurum içi iletişime destek veren yazılımlar sayesinde, yöneticiler kurumsal bilgilerin kontrolünü sağlarlar. Bu da sorunsuz bir Kurum İçi İletişimi beraberinde getirir.

ücretsiz üye olun

30570 kere okundu

Cavme Group kuruluşu olan Komote Teknoloji tarafından geliştirilen ‘Kurumsal Rehber Yönetimi’ yazılımı NAMESCROLL, kurumun tüm rehberini tek merkezde toplama ve yönetilmesine yardımcı olan aynı zamanda çalışanlar arasında anlık mesajlaşma ve raporlama modülü de bulunduran bir mobil platformdur.

NameScroll her ölçekte kuruma hitap eden, kurumların koordinasyonu ve iletişimini düzenleyerek verimliliğini artırmayı hedefleyen bir programdır.

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI

© 2001-2024

KOBİTEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz