Baro üyesi avukatlara indirimli e-imza

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook
Baro üyesi avukatlara indirimli e-imza

e-imza kampanyası, Baro üyesi avukatlara, işlemlerini, adliyeye gitmeye gerek duymadan internet üzerinden gerçekleştirme imkânı sunuyor

Elektronik imza uygulamalarının Türkiye’deki öncülüğünü yapan E-GÜVEN’in İstanbul Barosu işbirliğiyle başlattığı indirimli e-imza kampanyası, Baro üyesi avukatlara, işlemlerini, adliyeye gitmeye gerek duymadan internet üzerinden gerçekleştirme imkânı sunuyor. Ayrıca dileyen avukatlar, ‘Yerinde Kimlik Kontrolü’ ve ‘Yerinde Kurulum’ hizmetlerinden de faydalanarak çok daha hızlı bir şekilde e-imza sahibi olabiliyorlar!

Türkiye’nin ilk Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı (ESHS) olan E-GÜVEN, Adalet Bakanlığı’nın yargıyı sanal ortama taşıyan uygulaması Ulusal Yargı Ağı Projesi’nin (UYAP) avukatlara sağladığı kolaylıklara bir yenisini ekliyor! Bu doğrultuda İstanbul Barosu ile işbirliğine giderek çok özel bir elektronik imza kampanyası başlatan E-GÜVEN, Baro üyesi avukatlara daha düşük bedelle ve daha hızlı bir şekilde elektronik imza sahibi olma imkânı sağlıyor.

Ayrıca dileyen avukatlar, Türkiye çapında yalnızca E-GÜVEN’in sunduğu ‘Yerinde Kimlik Kontrolü’ ve ‘Yerinde Kurulum’ hizmetlerinden de faydalanarak bürokratik işlemlerle uğraşmaksızın elektronik imza sahibi olabiliyorlar. Yargı mensuplarının avantajlı ve zahmetsiz bir şekilde elektronik imza sahibi olmalarına olanak tanıyan E-GÜVEN, UYAP Projesi sayesinde hız kazanan yargı sistemine katkıda bulunmayı da hedefliyor.

UYAP projesi kapsamında hayata geçen Avukat Bilgi Sistemi sayesinde, avukatlar, işlemlerini, artık elektronik imzalarını kullanarak, adliyelere gitmeye gerek duymadan, UYAP üzerinden online gerçekleştirebiliyorlar. Elektronik imza, UYAP’ta pek çok işlemi internet üzerinden yapma olanağı sunuyor. Bu uygulamayla avukatlar, dava dosyalarını inceleyebiliyor, dava dosyalarına dilekçe yazabiliyor, vekalet verebiliyor, bilirkişi tayin edebiliyor, emsal kararların korunmasını sağlayabiliyor, mazeret bildirebiliyor, haciz dosya işlemlerini yapabiliyor, icra dosyalarına gelen ödemenin hesaba aktarılmasını sağlayabiliyor, farklı mahkemelerdeki dava dosyalarını birleştirebiliyor, kimlik belgesi, imza sirküleri, vekaletname gibi evrakları iletebiliyor, banka dekont ve harç işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar.

E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, yapılan işbirliği hakkındaki görüşlerini şöyle dile getiriyor: “UYAP Projesi sayesinde yargı sürecinde çok önemli kazanımlar elde ediliyor. Özellikle birden fazla adliyenin bulunduğu ve ulaşımın sorun olduğu büyük şehirlerde yargı süreçleri hız kazanıyor, zamandan ve paradan büyük ölçüde tasarruf sağlanıyor. E-GÜVEN olarak bu sürecin daha da hızlanması için İstanbul Barosu ile işbirliğine giderek özel bir kampanya başlattık. Düzenlediğimiz bu kampanya aracılığıyla hem elektronik imza sahibi olmak isteyen Baro üyesi avukatlara kolaylık sağlamayı, hem de UYAP Projesi ile önemli bir adım atmış olan Türk hukuk sistemine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. İstanbul Barosu’nun bu işbirliği kapsamında son derece etkin bir rol üstlenmesi sayesinde 2010 yılında da avukatlarımızı elektronik imza hakkında daha detaylı bilgilendirme olanağı bulacağız. Bu doğrultuda da yine geçen yıl olduğu gibi adliyelerde avukatlarımızla bire bir görüşmeler yapıp konuya dair eğitim ve etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”


Başvuru süreci nasıl işliyor?
Elektronik imza başvuruları, www.istanbulbarosu.org.tr ve www.e-guven.com/istanbulbarosu.asp adreslerinden ya da 0216 360 46 05 numaralı telefondan yapılabiliyor. Başvurular alındıktan sonra bilgiler İstanbul Barosu’na iletiliyor. Baro, başvuran kişinin adına faaliyet belgesi düzenliyor. Bu belge, Baro aracılığıyla doğrudan E-GÜVEN’e iletiliyor. Ardından, elektronik imza paketi, kargoyla adrese teslim ediliyor.

E-GÜVEN, dileyen avukatlara, “Adresinizde Kimlik Kontrolü ve Kurulum” hizmeti de sunuyor. Buna göre, E-GÜVEN destek elemanları, avukatları bürolarında ziyaret ederek, bilgisayara kurulum ve kimlik doğrulama işlemlerinin daha hızlı ve kolay gerçekleştirilmesini sağlıyorlar.

Elektronik imza ne sağlıyor?
Elektronik imza, başka bir elektronik veriye eklenen ya da elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla kullanılan elektronik veriyi tanımlıyor. Elle atılan imzayla aynı hukuksal geçerliliğe sahip olan elektronik imza, elektronik işlemlerde gönderilen bilginin yolda değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkâr edilemeyeceğini garantiliyor. Kurumsal alanda iş akışının düzenlenmesi, azalan yönetim ve iletişim giderleri, artan ticaret hacmi ve sosyal paydaşlar arasında kurulacak güven ağı gibi faydalar sağlayan elektronik imza, bireylere de para ve zamandan tasarruf imkânı tanıyor. Bir defaya mahsus alınan elektronik imza, kurum içi yazışmalarda kağıt kullanımını da azaltarak doğaya

ücretsiz üye olun

13480 kere okundu

Etiketler:

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI

© 2001-2024

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz