27 Ocak 2015 Sabah Piyasa Analizleri

Bu yazıyı paylaş
X It! LinkedIn Facebook

Makro-Ekonomik Gelişmeler

Küresel piyasalarda, son seçimlerin galibi Syriza Partisi’nin Yunanistan’ı Euro Bölgesi’nden çıkarmak için baskı yapmayacağı yönündeki beklentiler gündemde yer alırken, haftanın ilk işlem gününde borsalarda yükselişler izlendi. Bu sabah Asya endekslerinde de genelde alımlar öne çıkıyor. Yunanistan’a ilişkin risklerin azaldı yönünde oluşan algı, piyasaların risk iştahına yön verirken, yeni gün ile yatırımcılar önem derecesi yüksek makro-ekonomik göstergeleri izlemeye hazırlanıyorlar. İçeride TCMB Başkanı Erdem Başçı, dışarıda ise veri ve ABD’li şirketlerin bilanço açıklamaları mercek altında yer alacak.

“Yunanistan Euro’da kalacak”

Alexis Tsipras’ın (Çipras) radikal sol partisinin Yunanistan seçimlerinden zafer ile çıkmasının ardından dikkatler Syriza Partisi lideri Tsipras’ın açıklamalarına odaklanmıştı. Syriza’nın Genel Başkanı, kemer sıkma önlemlerini yeniden müzakere edeceklerini söylerken, ülkesinin Euro Birliği’nde kalması gerektiği yönünde ifadeler kullandı. Yunanistan’ın Euro ile devam edeceği beklentisi ile bazı risklerin azaldığı düşünülürken, Tsipras liderliğindeki yeni Yunan hükümetinin getireceği zorlukların yönetilebileceği algısı da piyasalarda kaygıların azalmasına destek sağladı. Euro ve Avrupa borsalarında yükselişler izlenirken, ABD ve Asya tarafında da aynı temel beklenti borsalardaki yükselişlere katkı yaptı.

“BOJ’un %2 hedefi için daha fazla zamana ihtiyaç var”

Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün, ülkesinde enflasyon oranının daha yavaş bir şekilde yükseliş kaydetmesine neden olacağını ifade etti. Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) iki yıl içerisinde %2 enflasyona ulaşma hedefi için daha fazla zamana ihtiyaç duyabileceğinin altını çizen Bakan, ne hükümetin ne de BOJ’u, ilgili hedefin sağlanması için bugüne kadar katı bir taahhütte bulunmadığını belirtti.

“Varlık fiyatlarında görünüm”

Tsipras’ın Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nde kalacağı yönünde ifadeler kullanması, hafta sonu yapılan seçimlerden sonra piyasaları bir miktar rahatlattı. Bu paralelde Euro ve Avrupa borsalarında alımlar etkili oldu. Yunanistan haberleri ile risk iştahının artması sonrasında altın ve Yen’de kayıplar izlenirken, Japon Nikkei endeksi, ülkenin para biriminin değer kaybetmesi sonrasında yükselişlerini hızlandırdı. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) beklenenden daha yakın bir tarihte faiz artırabileceği düşüncesi ile dün kaydettiği yükselişlerine tutunuyor. Türk Lirası ise Dolar karşısında, haftanın başlaması ile birlikte Euro Bölgesi’ndeki risklere ilişkin beklentiler ile yön aradı. Petrol fiyatlarında genel anlamda arz fazlasının etkili olan temel faktör olduğunu ifade edebiliriz. Çin’de sanayi sektörünün baskı altında kaldığı haberleri ve düşük kalmaya devam eden işletme güveni verisine rağmen Avustralya Doları’ küresel piyasaların risk iştahındaki artış ile yükseliş kaydederken, kredi derecelendirme kuruşu S&P’nin Rusya’nın notunu düşürmesi sonrasında Ruble sert değer kaybetti.

Gün içerisinde İngiltere ve ABD için açıklanacak önem derecesi yüksek makro-ekonomik göstergelerin yanında, ABD’li dev şirketlerin bilanço sonuçları da yakın mercek altında olacak. Microsoft’un dün beklentileri yakalamayı başaran rakamlarının ardından bugün önemli şirketler yine izlenmeye devam edilecek. Apple’dan, Yahoo ve Caterpillar gibi sektöründe öncü firmaların bilanço açıklamalarına ilişkin detaylar için tıklayınız.

“Ekonomik takvimde öne çıkanlar”

Türkiye – TCMB Enflasyon Raporu; Yurtiçi piyasalarda dikkatler bugün TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın enflasyon raporu sunumunda olacak. Hem Merkez Bankası’nın enflasyon konusundaki duruşunda bir değişiklik olup olmadığı görülebilecekken, hem de Erdem Başçı’nın konuya ilişkin açıklamaları ve değerlendirmeleri, TCMB’nin faiz indirimleri konusunda ipuçları taşıyabilir. Dolayısı ise Türk Lirası ve BIST-100 endeksi için yılın ilk enflasyon raporu oldukça yakından izlenecek diyebiliriz. Özellikle enflasyon oranına ilişkin beklenti rakamları ve Erdem Başçı’nın konuşmasının detayları dikkatle analiz edilecek.

İngiltere – Büyüme Oranı (GDP); Yılın ikinci üç aylık döneminde %0.9’luk bir büyüme kaydederek, art arda altı çeyrek boyunca büyümeyi başaran İngiltere ekonomisi, üçüncü çeyrekte %0.7 genişleyerek 2008 krizinden bu yana yakalanan en uzun büyüme sürecini yedinci döneme taşımıştı. Ülkede enflasyon oranının, on beş yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) faiz artıracağı görünümünden uzaklaşması son haftaların dikkat çeken konuları arasında yer alıyor. 2014’ün son çeyreğine ilişkin ilk tahmin olarak yayımlanacak İngiltere’nin GDP verisinin beklentinin üzerinde açıklanması halinde Sterlin’de yukarı yönlü hareketler görülebilecekken, tahminin altında kalacak rakamlar ülkenin para biriminde kayıplara yol açabilir.

ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri; ABD ekonomisindeki canlılığın temposunu görebilme adına yakından izlenen dayanıklı mal siparişleri verisi, yeni haftanın önem derecesi yüksek makro-ekonomik göstergeleri arasında yer alıyor. Söz konusu veri, Kasım ayında ilgili siparişlerde %0.9 düşüş kaydedildiğine işaret ederken, ulaşım ve taşımacılık kalemlerinin hariç tutularak hesaplandığı çekirdek dayanıklı mal siparişleri de beklenmedik bir şekilde %-0.7 olarak açıklanmıştı. Yayımlanacak yeni “dayanıklı ve çekirdek dayanıklı mal siparişleri” verilerinin beklentilerin üzerinde bir tablo oluşturması halinde Dolar’da yükselişler izlenebilecekken, tahminlerin altında kalacak rakamlar ABD’nin para biriminde kayıplara yol açabilir.

ABD – CB Tüketici Güveni; ABD ekonomisinin yaklaşık %70’i harcamalara dayandığı için, tüketicilerin ülke ekonomisinin geleceğine ilişkin düşünceleri büyük önem taşımaktadır. Gelecek aylara ilişkin olumlu beklentiler içerisinde olan tüketiciler daha fazla harcama yapma eğiliminde iken, olumsuz düşüncede olan tüketiciler ise tasarruf eğilimlerini yükseltirler. ABD ekonomisi için ise halkın tüketime yatkın olması ekonomik yapısı itibari ile daha olumlu bir gelişmedir. The Conference Board (CB) tarafından yaklaşık 5 bin tüketiciye sorulan sorular sonucunda hazırlanan tüketici güveni verisi, ülke ekonomisinin ilerleyişine ilişkin önemli bir gösterge olarak kabul edilmektedir. Aralık ayında piyasa beklentileri kadar yükseliş kaydedemeyen söz konusu gösterge tahminlerin altında gerçekleşti ancak, son 8 yılın en yüksek seviyeleri civarında kalmayı başarmıştı. İlgili tüketici güveni verisinin Aralık ayında beklenti rakamını aşması halinde Dolar’da yukarı yönlü hareketler öne çıkabilecekken, tahminin altındaki datalar, ABD’nin para biriminde kayıplara neden olabilir.

Önemli Ekonomik Takvim Verileri

Salı

Zaman Haber Beklenti Önceki

10:00 TRY TCMB Başkanı Erdem Başçı Konuşması

11:30 GBP Öncü GDP (çeyreklik) (4. Çeyrek) 0,6% 0,7%

11:30 GBP BBA Mortgage Onayları 36,6K 36,7K

EUR Euro Bölgesi Maliye Bakanları Toplantısı (ECOFIN)

15:30 USD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) 0,6% -0,7%

15:30 USD Dayanıklı Mal Siparişleri (Aylık) (Ara) 0,6% -0,9%

16:45 USD Öncü Hizmetler PMI (Oca) 53,9 53,3

17:00 USD CB Tüketici Güveni (Oca) 95,3 92,6

17:00 USD Yeni Ev Satışları (Ara) 452K 438K

EURUSD ANALİZİ

Haftanın ilk işlem gününde Dolar Endeksinde yaşanılan kısmi tepki satışlarından etkilenen EURUSD paritesi, gün içerisinde 1.1096 seviyesinden 1.1294 seviyesine kadar yükseldi ancak mevcut tepki alımı isteğini sürdüremedi. Yeni haftanın ikinci işlem gününde şu sıralar 1.1235 seviyesi yakınında hareketlerini sürdüren EURUSD paritesinde 1.1310 seviyesi güncelliğini korumakla birlikte bu bariyer altında negatif baskı devam etmektedir. Parite eğer bu bariyer altında kalmayı sürdürürse aşağı yönlü baskılarını yeniden dünün dip noktası 1.1096 seviyesine taşıyabilir. 1.1310 öncesindeki ilk bariyer 1.1260 olarak belirlenmiştir.

Makro-ekonomik anlamda günü değerlendirdiğimizde ECOFIN toplantısına ilaveten günün ikinci yarısında ABD’den gelecek olan Dayanıklı Malların Siparişleri, Yeni Ev Satışları ve Tüketici Şartları verileri günün en dikkat çeken haberleri olarak kaydedilmiştir.

Pivot: 1.1310
Destek: 1.1200-1.1150-1.1100
Direnç: 1.1260-1.1310-1.1390

GBPUSD ANALİZİ

EURUSD paritesi gibi GBPUSD paritesi de günü önemli tepki alımları ile sürdürdü. Kritik 1.5035 – 1.5065 bölgesini de geçerek mevcut yükselişlerin devam edebilmesi anlamında önemli bir sinyal veren GBPUSD paritesinde bugün 11:30’da İngiltere’den gelecek olan GDP verisi önem arz etmektedir. Tepki alımları tamam mı devam mı noktasından önemli bir günde olan parite de GDP verisinin sonucu dikkatle takip edilmelidir. Olumlu bir GDP verisinin sonucu, GBPUSD paritesinin mevcut yükseliş isteğini 89 periyotluk üssel hareketli ortalama olan 1.5165 seviyesine taşımak isteyecekken, olumsuz GDP verisi ise 1.5000 seviyesine doğru yeni bir rallinin oluşumuna katkı sağlayabilir. Günün ikinci yarısında ise ABD’den gelecek olan Dayanıklı Malların Siparişleri, Yeni Ev Satışları ve Tüketici Şartları verileri günün en dikkat çeken haberleri olarak kaydedilmiştir.

Teknik olarak GBPUSD paritesini incelediğimizde tepki alımlarının devam edebilme ihtimalinin bir adım daha önde olduğunu düşünsek de 89 periyotluk üssel hareketli ortalama bu düşüncenin devamı için önemli bir engeldir. Parite eğer bu bariyeri aşabilirse tepki alımlarına devam edebilir. Aksi takdirde önemli bir satış fırsatı olabilecek bir bölge olarak şu sıralar 1.5165 seviyesinde güncelliğini korumaktadır. Bu bağlamda da gün içi önemli makro-ekonomik veri sonuçlarına ilaveten 1.5165 bariyeri dikkatle takip edilmelidir.

Pivot: 1.5165
Destek; 1.5065-1.5035-1.5000
Direnç; 1.5115-1.5165-1,5210

USDTRY ANALİZİ

2.3715 seviyesine doğru önemli bir adım atan ancak bu adımı gün içerisinde devam ettiremeyen USDTRY kuru, mevcut tepki satışları ile 2.3450 seviyesine yaklaştı ve yeni haftanın ikinci işlem gününde şu sıralar 2.3560 seviyesine yakın seyrini sürdürmektedir. Bollinger bandının üst noktasından gerçekleştirdiği dönüş ve bandın üst noktası altında gerçekleştirdiği günlük kapanış dikkat çekici. Bu düşünce yapısı devam edecek mi sorusunun cevabı önemlidir. Çünkü kur eğer 2.3230 ve 2.2720 gibi bandın diğer noktalarına gerilemek istiyorsa üst nokta altında günlük kapanışlarını devam ettirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bandın kollarının açıldığını ve üst noktanın daha da üst bölgelere doğru ilerleyebileceğini ifade edebiliriz. Bandın üst noktası şu sıralar 2.3703 seviyesinde güncelliğini korumaktadır.

“1 no’lu grafik eklenecek”

Kısa vadeli olarak USDTRY kurunu incelediğimizde fibonacci %38,2’lik düzeltme noktası olan 2.3372 seviyesi önem arz etmektedir. Kur eğer bu destek noktası üzerinde kalmayı sürdürürse yukarı yönlü çıkışını yeniden 2.3713 seviyesine taşımak isteyebilir. 2.3372 seviyesi aynı zamanda da mevcut yükseliş trendinde kanalın alt noktası olarak önemini güçlendirmiştir.

Makro-ekonomik anlamda günün ilk yarısında TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın enflasyon raporunun sunumunu aktaracağını, günün ikinci yarısında ise ABD’den gelecek olan Dayanıklı Malların Siparişleri, Yeni Ev Satışları ve Tüketici Şartları verilerinin günün en dikkat çeken haberleri olarak kaydedildiğini ifade edebiliriz.

Pivot: 2.3372
Destek
: 2.3502-2.3437-2.3372
Direnç: 2.3585-2.3653-2.3713

EURTRY ANALİZİ

Dün Yunanistan gündeminin de etkisiyle tepki alımlarının etkili olduğu EUR/TRY paritesinde, yeni iş gününde yatay bir görünüm söz konusu. Özellikle Avrupa piyasalarının açılış sürecinin takibi, gerek işlem hacminin artması gerekse bölgenin tutumunu görmek açısından etkili olabilir. Gün içerisinde, 2,6510 – 2,6700 bölgesi güncelliğini koruduğu müddetçe düşüş baskısının etkili olması beklenmektedir. Olası satışlarda 2,6210 ve 2,5960 hedeflenebilecek önemli seviyeler olarak karşımıza çıkıyor. 2,6510 seviyesinin geçilmesi durumunda 2,6700’ye kadar ilerleme gerçekleşebildiğini dün tecrübe etmiştik. Aynı senaryoda benzer bir etki gerçekleşme potansiyeli söz konusu. Ancak bu bandın aşılması, kalıcı bir yükseliş baskısını teknik açıdan desteklemek için henüz yeterli olmayabilir.

Pivot: 2,6700
Destek:
2,6320 - 2,6210 – 2,6050
Direnç: 2,6510 - 2,6700 – 2,6840

USDJPY ANALİZİ

USD/JPY paritesinin 117,20 ve 118,80 seviyeleri arasındaki hareketlerini takip etmeyi sürdürüyoruz. 117,90 seviyesi, gün içerisindeki beklentileri etkilemeye devam edebilir. Günün başlangıç aşamasında görülen geri çekilme 117,90 seviyesi üzerinde kaldığı müddetçe yeni bir alım baskısı oluşabilir. Ancak bunun aktif bir hale gelip kalıcılık sağlayabilmesi için, 50 günlük basit hareketli ortalama (güncel seviyesi 118,80) üzerinde kalıcılık sağlaması gerektiğini ifade edebiliriz. Diğer yandan söz konusu geri çekilmenin 117,90 seviyesini kırması durumunda 117,20 seviyesi tekrar önemli bir hedef haline gelebilir. Ancak, 117,20 ve 118,80 seviyelerinin oluşturduğu bölgenin dışında günlük kapanış görmeden, kalıcı bir beklenti oluşturulması teknik olarak mümkün görünmemektedir.

Pivot: 117,90
Destek:
117,90 - 117,20 – 116,80
Direnç: 118,80 – 119,30 – 119,65

EURJPY ANALİZİ

Haftanın ilk iş gününde tepki alımlarının ön plana çıkmasının ardından, yeni günle birlikte EUR/JPY paritesinin tekrar sınırlı bir geri çekilme yaşadığını gördük. Gün içerisinde, 134,15 – 135,00 bölgesi altında kalma çabası sürdüğü müddetçe, paritede aşağı yönlü baskıların etkili olabileceğine dair beklentimiz korunmaktadır. Olası satışlarda 132,60 seviyesinin kırılması, 131,60 ve 130,65 seviyelerinin hedeflenmesine katkı sağlayabilir. Paritenin gerçekleştirebileceği yükselişler ise, mavi ile belirttiğimiz bant ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskısıyla karşılaşabilir.

Pivot: 134,15
Destek: 132,60 – 131,60 – 130,65
Direnç: 134,15 – 135,00 – 136,15

AUDUSD ANALİZİ

AUD/USD paritesinde tepki alımlarının etkili olduğu haftanın ilk gününün ardından, tekrar benzer bir etkinin karşımıza çıktığını görüyoruz. Sınırlı bu etkilere karşın, 0,7985 – 0,8035 (mavi) bölgenin güncelliğini koruması nedeniyle, düşüş baskısının ağırlık kazanabileceğine dair beklentimiz sürmektedir. Olası satışlarda 0,7900 ve 0,7845 seviyeleri hedeflenebilir. Ek olarak gerçekleşebilecek yükselişler mavi bant ile sınırlı kaldığı müddetçe yeni satış baskısı oluşabilir. Mavi bandın geçilmesi durumunda dahi, bunun yükseliş trendi başlangıcı değil, sadece düşüş baskısını zayıflatıcı unsur olduğu bilinmelidir. Çünkü genel görünümü incelediğimizde, düşüş baskısının 50 ve 200 periyotluk üssel hareketli ortalamaların oluşturduğu bölge tarafından destek gördüğünü söyleyebiliriz.

Pivot: 0,7985
Destek:
0,7900 - 0,7845 - 0,7790
Direnç: 0,7985 – 0,8035 – 0,8080

USDCAD ANALİZİ

Paritenin 1,2320 seviyesinin ardından 1,2420 seviyesi üzerinde de kalıcı olma çabası dikkat çekiyor. Gün içerisinde bu çaba etkinliğini koruduğu müddetçe yükseliş baskısının bir adım önde olması beklenmektedir. Olası alımlarda 1,2530 seviyesi hedeflenebilecekken, bu seviye üzerinde oluşabilecek 4 saatlik kapanışlar söz konusu baskıya netlik kazandırabilir. 1,2420 seviyesinin kırılması durumunda 1,2320 seviyesine yönelik tepki satışları destek kazanabilir. Ancak, paritedeki genel görünümün yükseliş yönünü koruduğu süreçte, 1,2320 seviyesinin güncelliğini koruduğu müddetçe yeni alım baskısının oluşabileceğini ifade edebiliriz.

Pivot: 1,2420
Destek:
1,2420 - 1,2370 - 1,2320
Direnç: 1,2475 – 1,2530 – 1,2580

BRENT PETROL ANALİZİ

Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi gelişmiş ekonomilerde iyileşme ile birlikte petrol fiyatlarının yılın ortalarında toparlanmasını beklediğini bildirdi. Suudi Arabistan petrol bakanının da petrol fiyatının daha fazla düşmeyeceği şeklinde yorumları var. Açıklamalar bir yana fiyatın gösterdiği; 45-50 dolar arasında dengelenme çabası. 45 dolar seviyesi destek 50 dolar seviyesi direnç durumunda.

Bugün saatlik grafikte ilk destek 48,59 ilk direnç 48,54 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 49,01 seviyesi geçilirse 49,79 seviyesi hedeflenebilir. 47,12 seviyesi altına inilmesi halinde ise 46,34 seviyesi düşüşteki hedef olabilir.

Pivot : 48,28
Destek:
47,59-47,12-46,34
Direnç: 48,54-49,01-49,79

HAM PETROL ANALİZİ

Yukarı yönlü çıkışlarını 55 periyotluk üssel hareketli ortalama altında sınırlandırması nedeniyle devam ettiremeyen Ham Petrol, 55 periyotluk üssel hareketli ortalama ile 44.20 arasında sıkışık seyrini sürdürmektedir. Ortalamanın şuan ki güncel değerinin 46.86 olduğu düşünüldüğünde bu ortalama altındaki hareketlerin negatif baskıyı devam ettirme ihtimalinin bir adım önde olduğunu ifade edebiliriz. Ham Petrolün bu tutumunu devam ettirmesi 44.20 seviyesine yeniden yaklaşmamızı sağlayabilir. Teğki alımlarında yer almak isteyen Forex işlemcisi ise ilk etapta 46.86 direnci üzerindeki hareketleri takip etmelidir.

Pivot: 46.86
Destek: 44.20-42.40-40.00
Direnç: 45.90-46.86-48.25

ALTIN ANALİZİ

100 saatlik üssel hareketli ortalama altında gerçekleştirdiği saatlik kapanışlarla birlikte mevcut tepki alımı düşüncesinin sona ermesine ilişkin önemli ipuçları yakaladığımız Altın, bu tutumunu henüz 200 saatlik üssel hareketli ortalama altında gerçekleştiremedi. Bugün akşam başlayacak ve yarın akşam sonuçlanacak FOMC toplantı tutanakları öncesinde önemli bir karar aşamasında olan Altın, şu sıralar 1278 seviyesine yakın hareketlerine devam etmektedir. 1306 direnci altında negatif baskının devam ettiğine ilişkin düşüncemiz ön plandadır. Bu düşüncenin daha da güçlenebilmesi için henüz 200 saatlik üssel hareketli ortalama altında art arda saatlik kapanışlara ihtiyaç vardır. Bu ortalama şu sıralar 1275 seviyesinde güncelliğini korumaktadır. Eğer bu şart sağlanırsa 1244.30 seviyesine doğru yeni bir ralli görülebilir. Aksi takdirde bir müddet daha 1271 – 1306 arasında hareketler görülebilir.

Pivot: 1306
Destek: 1271-1264-1255
Direnç: 1288-1297-1306

GÜMÜŞ ANALİZİ

Pazartesi işlemlerinde 17,70 desteğinin ve grafikte yeşil çizgi ile gösterilen 200 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kalındı. Fakat bu sabah itibariyle 200 günlük ortalamanın altının test edildiğini 17,740 desteğinin altına sarkıldığını izliyoruz. Gün sonu kapanış 17,70 seviyesi altında gerçekleşirse zayıflama işaretleri artacak 17,20 seviyesi en yakın düşük hedef olabilecektir. 17,92 seviyesi üzerinde kalınırsa yaşanan geri çekilmeyi 17,70-18,50 bant hareketinde gün içi sarkma olarak değerlendirebiliriz. 18,50 direnci aşılmadan aşağı yönde baskıdan kurtulmak güç olabilir. 18,50 seviyesi aşılırsa 20,40 seviyesi hedeflenebilir.

Bugün saatlik grafikte ise ilk destek 17,74 ilk direnç 18,07 seviyelerinde. Gün içi işlemlerde 18,23 seviyesi geçilirse 18,51 seviyesi en yakın hedef olabilir. 17,58 seviyesi altına inilmesi halinde 17,30 seviyesi destek olabilir.

Pivot : 18,06
Destek:
17,74-17,58-17,30
Direnç: 18,07-18,23-18,51

“GCM Forex Günlük Bülteni Hazırlayanlar”

Araştırma Direktörü: Erdoğan TURAN - “Brent Petrol ve Gümüş Analizi
Başanalist: Kudret AYYILDIR - “EURUSD, GBPUSD, USDTRY, Ham Petrol ve Altın Analizi”
Analist: Sermet DOĞAN - “Makro-Ekonomik Gelişmeler ve Ekonomik Takvim”
Yardımcı Analist: Umut TUNCER - “USDJPY, EURTRY, EURJPY, USDCAD ve AUDUSD Analizi”

NOT: Bu analizler GCM Forex’den izinsiz olarak yayınlanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

http://analiz.gcmforex.com/

Günlük piyasa analiz ve yorumları ücretsiz e-posta adresinize gelmesini istiyorsanız tıklayın ve formu doldurun.

Risk Açıklaması: “Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.” http://www.gcmforex.com/hakkimizda/risk-bildirim-formu/

Etiket: Forex, FX, Foreks, Forex Analizleri, Foreks Makaleleri, Forex Yorumları, Foreks Eğitim, Forex Teknik Analiz, Forex Temel Analiz, Parite, Emtia, Endeks, Hisse, Euro, Avro, Dolar, Döviz, Türk Lirası, Sterlin, Yen, Frank, Kanada Doları, Standart and Poor’s, Gold, Crude Oil, EURUSD, GBPUSD, USDTRY, USDJPY, EURTRY, EURJPY, AUDUSD, Ham Petrol, Altın, Dax30, S&P500, Dolar mı alalım TL’de mi kalalım, Günlük Parite Analizleri, Günlük Emtia Analizleri, Günlük Endeks Analizleri, Günlük Forex Analizleri, Kudret AYYILDIR, Sermet DOĞAN, Erdoğan TURAN, Umut TUNCER,

ücretsiz üye olun

1075 kere okundu

KOBİTEK - KOBİLERİN İŞ PORTALI
© 2001-2024

Facebook LinkedIn

KOBITEK.COM, bir TEKNOART Bilişim Hizmetleri Limited Şirketi projesidir.

2001 yılından beri KOBİlere ücretsiz bilgi kaynağı olma hedefi ile, alanında uzman yazarlar tarafından sunulan özgün bir iceriğe sahiptir.

Tüm yazıların telif hakları KOBITEK.COM'a aittir. Alıntı yapılabilir, referans verilebilir, ancak yazarın kişisel bloğu dışında başka yerde yayınlanamaz